ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Σαντορίνη: Προσπαθώντας να αποφύγω τα κλισέ σε ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά του κόσμου!

Μην αναλωθείς προσπαθώντας να αποφύγεις τα κλισέ, δεν θα τα καταφέρεις. Αφέσου και απόλαυσε τα…

“Είσαι τόσο, μα τόσο τυχερή, από τους πιο εκλεκτούς των τυχερών!”, άκουσα την ενθουσιασμένη φωνή του Fabian, να λέει στην κόρη μου, μέσα από το whatsap video call τους, όταν του είπε πως είναι στο gate για να μπει στο αεροπλάνο για Σαντορίνη. Και από τη μία, ο Fabian -φίλος της από το φετινό της summer school- ούτε υπερβολικός είναι σε όσα είπε για την τύχη της Ελμίνας, από την άλλη, ούτε στερείται εντυπωσιακών διακοπών, παραμένοντας σε κάποια πόλη -έστω και Μητρόπολη- της βόρειας Ευρώπης. Οι δικές του άκρως προνομιακές διακοπές περιλαμβάνουν εντυπωσιακούς προορισμούς όπως Μεξικό, Bali και Βιετνάμ, λίγες ημέρες στο St. Tropez, και ένα Σαββατοκύριακο πριν ανοίξουν τα σχολεία θα ρίξει την αυλαία του καλοκαιριού, στην Πούλια. Προορισμοί που άλλοι θέλουν μία ζωή για να επισκεφτούν. Αλλά από την άλλη, κανένας από αυτούς δεν είναι σαν τη Σαντορίνη… Ναι, για εμάς τους Έλληνες ίσως να μην φαντάζουν τόσο εξωτικές οι διακοπές στο νησί χωμένο στην αγκαλιά του Αιγαίου. Μα κανείς, αλλά κανείς, δεν μπορεί να αρνηθεί πως είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία του κόσμου όλου…

Ακόμη κι αν κάποιος δεν είχε την τύχει να την επισκεφτεί, φτάνει μία φωτογραφία της Καλντέρας για να την αναγνωρίσει αμέσως.

Το νησί είναι των Κυκλάδων και των αντιθέσεων. Της μαύρης γης με τα ασβεστωμένα χωριά της καλντέρας. Των άγριων ηφαιστειακών γλυπτών με τις λιτές κυκλαδίτικες γραμμές. Τα μιλιούνια των Γιαπωνέζων με τις φωτογραφικές μηχανές, των wanna be famous fashion bloggers αλλά και των πιο elegant travelers του κόσμου. Τόσο κομψούς τουρίστες συγκεντρωμένο σε ένα νησί, πρώτη φορά νομίζω πως είδα. Από αυτούς που δεν σου πάει καν να τους πεις “τουρίστες”. Πραγματικά όμορφος κόσμος. Αν στη Μύκονο βλέπεις ας πούμε πλαστικοποιημένα κορμιά, να περπατάνε πάνω κάτω στις παραλίες και να φωνάζουν στο τηλέφωνο για το πόσα πλήρωσαν στον χθεσινοβραδυνό λογαριασμό και για το που έχουν κάνει κράτηση το ίδιο βράδυ, στη Σαντορίνη, όσοι σηκώνονται από την ξαπλώστρα τους για να δροσιστούν στη πισίνα, φροντίζουν πρώτα να βάλουν το κινητό τους στο silence. Καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους κατεξοχήν πολυτελείς προορισμούς στην Ελλάδα. Τα ελικόπτερα πετάνε πάνω από αυτό το κομμάτι μπλε του Αιγαίου, πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο σημείο της Μεσογείου. Κι όμως. Με έναν περίεργο τρόπο, δεν κάνουν “θόρυβο”. Απλά μεταφέρουν τους επιβάτες τους σε ένα από τα πιο σκαρφαλωμένα σπίτια στο πλάι του γκρεμού της Καλντέρας ή σε κάποια από τις πολυτελείς σουίτες των εκπληκτικών ξενοδοχείων του νησιού. Εμείς είχαμε την τύχη να μείνουμε σε ένα από αυτά, στην Oasis suite του Andronis Arcadia, στην Οία.

Με τον Νικόλα έχουμε πάει και στο παρελθόν στο ηφαιστειακό νησί του Αιγαίου που όσες φορές κι αν το επισκεφτείς σου προκαλεί δυνατές συγκινήσεις και έντονα συναισθήματα, για την Ελμίνα ήταν η πρώτη φορά. Έτσι, όταν μάθαμε πως θα άνοιγε το BeefBar Santorini μέσα στην bohemian chic αγκαλιά του Andronis Arcadia, στην Οία, το βρήκαμε σαν την καλύτερη ευκαιρία για ένα τριήμερο μόνο για εμάς τους τρεις, λίγο πριν την εκπνοή και αυτού του Ιούλη.

Η πισίνα της Σουίτας Oasis στο Andronis Arcadia

Η αλήθεια είναι πως όταν έχεις στη διάθεση σου μία σουίτα σαν και αυτή, δεν έχεις ούτε λόγο ούτε όρεξη να εξερευνήσεις τις θάλασσες της Σαντορίνης, που, όπως και οι Σπέτσες, αδικούνται από όσους δεν γνωρίζουν για την ποιότητα των νερών και την ομορφιά τους. Φευ, δεν είναι επί του παρόντος. Επίσης αλήθεια είναι πως δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι συμβαίνει στο υπόλοιπο νησί, όπως στα Φηρά ή στο Ημεροβίγλι με τα γραφικά ασβεστωμένα σπίτια με τις καταγάλανες στέγες, τα στενά φιδογυριστά δρομάκια και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, και αν ισχύει πως υπάρχουν δύο ήδη τουρισμού, ο πολύ κακός και ο πραγματικά πολύ καλός. Δεν είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω ιδίοις όμμασι, μιας και εμείς περιοριστήκαμε στην Οία και στο Andronis Arcadia. Και εκεί, όπου βρέθηκα, η ποιότητα του τουρισμού ήταν όντως κορυφαία.

Η επιλογή του συγκεκριμένου ξενοδοχείου -φυσικά- και δεν είναι τυχαία, αφού εκτός όλων όσων σε ξενάγησα αυτές τις ημέρες μέσα από τα Instagram stories μου, 13 συνολικά αστέρια Michelin λάμπουν φέτος στο στερέωμα του εμβληματικού γαστρονομικού event, που διοργανώνει ο όμιλος Andronis στα πολυβραβευμένα εστιατόρια Lycabettus (Andronis Luxury Suites), Lauda (Andronis Boutique Hotel Oia) και Τhroubi (Αndronis Concept), στη Σαντορίνη, από τις 13 Ιουνίου μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Η απογειωτική θέα της Καλντέρας και η υψηλού ενεργειακού φορτίου ενέργεια του νησιού της Σαντορίνης συνωμοτούν για άλλη μια χρονιά με τη ευδαιμονία του γαστρονομικού φεστιβάλ του ομίλου Andronis, προσφέροντας μια μοναδικής επίγευσης εμπειρία ζωής. Κορυφαίοι διεθνείς σεφ, με Michelin αστέρια να κοσμούν το ταλέντο τους, δίνουν και πάλι ραντεβού στα πολυβραβευμένα εστιατόρια του ομίλου, με το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης να περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό line-up που εγκαινιάζεται από τον πολύ ηχηρό Emmamuel Renaut και τον παγκόσμια αναγνωρισμένο Έλληνα Φίλιππο Χρονόπουλο, αναδεικνύοντας έτσι αυτό το καθιερωμένο πλέον ραντεβού του καλοκαιριού σε σημείο αναφοράς στην ατζέντα των απανταχού γαστροφίλ.

Η Σαντορίνη υποδέχεται το πρώτο Beefbar
με την κοσμοπολίτικη αύρα του και το τολμηρό μενού του!

Φέτος το καλοκαίρι υποδέχεται το πρώτο Beefbar στη Σαντορίνη. Φυσικά στο εμβληματικό Andronis Arcadia, υπό την γαστρονομική μπαγκέτα του διακεκριμένου σεφ Γιώργου Κυρτσαλλίδη, το εστιατόριο με τις διεθνείς περγαμηνές μπορεί να σε ταξιδέψει με τις υπέροχες γεύσεις και τα αρώματά του σε κοσμοπολίτικες γαστρονομικές εμπειρίες. Οι glamorous αρχιτεκτονικές γραμμές και το τολμηρό μενού του συνωμοτούν με τη σαγηνευτική θέα στο Αιγαίο σε ένα συναρπαστικό ραντεβού με τη φινέτσα και τη μοντέρνα πολυτέλεια!

Follow me…

Από το Μόντε Κάρλο στην ειδυλλιακή Σαντορίνη και στην αποστομωτική θέα της Οίας, το δημιούργημα του Riccardo Giraudi ήρθε στο Andronis Arcadia και άλλαξε τον γαστρονομικό χάρτη του νησιού. Εδώ, στο πολυτελές ξενοδοχείο-καταφύγιο που καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τα ηλιοβασιλέματα και το Αιγαίο στον γαλήνιο μινιμαλισμό του, το Beefbar Santorini υπόσχεται -και πραγματοποιεί- αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Ελμίνα στη πιο δημοφιλή ώρα του νησιού και λίγο πριν απολαύσουμε το δείπνο μας στο Beefbar της Σαντορίνης

Γεμάτο αντιθέσεις, το Beefbar δεν διστάζει να σπάσει τους παραδοσιακούς κώδικες.

Είσαι έτοιμος για κάποιες δόσεις μαγείας?

Sunkissed!
Πρέπει να έρθεις την ώρα που δύει ο ήλιος…

Σαλάτες Fattoush με πινελιές τυριού Stracciatella, σεβίτσε τόνου με καρύδα, τραγανά τάκος αστακού με satay sauce… Φρέσκες, ελαφριές επιλογές, έρχονται να ισορροπήσουν τη ζέστη του ελληνικού καλοκαιριού και να μας παρασύρουν σε τολμηρά κοσμοπολίτικα γαστρονομικά μονοπάτια.

Ο Γιώργος Κυρτσαλλίδης φέρνει την τεράστια γαστρονομική του γκάμα στην κουζίνα του Beefbar δημιουργώντας ένα μενού που καταφέρνει να αναδείξει τις γεύσεις του κόσμου. Ένας σεφ, που έχει ακονίσει την τέχνη και τις τεχνικές του σε Βέλγιο και Δανία, που ανθίζει υπό πίεση και αγαπά τις προκλήσεις, υπογράφει ένα τολμηρό μενού υψηλών προδιαγραφών που εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Το Beefbar γεννήθηκε στο Μόντε Κάρλο, δημιουργήθηκε από τον Riccardo Giraudi και αναδεικνύει τα καλύτερα προϊόντα του κόσμου!

Μαγευόμαστε. Από τη θέα, από την αισθητική, από τις γεύσεις. Από την μουσική, που από μόνη της μπορεί να σε ταξιδέψει. Από την ποιότητα του κόσμου. Η βραδιά είναι σαγηνευτική, ρομαντική, κοσμοπολίτικη, εντυπωσιακή…

Το Beefbar Santorini αποτελεί οπωσδήποτε μια αξεπέραστη γαστρονομική εμπειρία που συναντά κανείς ακριβώς στο σημείο που τέμνονται τρία μαγειρικά μονοπάτια: το εμπνευσμένο από τις πιο δημοφιλείς συνταγές του κόσμου street food, οι υπέροχες κοπές κρέατος που προέρχονται από την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα iconic πιάτα – από τα συνοδευτικά μέχρι και τα επιδόρπια.

Μέσα από τις glamorous αρχιτεκτονικές γραμμές και το ανατρεπτικό μενού του, το φαγητό γίνεται μια εμπειρία από μόνο του, ενώ ενσωματώνει μια μοντέρνα αίσθηση πολυτέλειας εμπνευσμένη από τη φυσική κομψότητα και την εκλεπτυσμένη απλότητα που κρύβει κάθε μέρος του κόσμου.

Ξεφυλλίζω τώρα τις φωτογραφίες και δυσκολεύομαι και εγώ η ίδια να πιστέψω την τόση ομορφιά. Ποια φίλτρα να συγκριθούν με τα αυτά τα χρώματα?
Μετά το αξέχαστο αυτό δείπνο, θα παραμείνεις δίπλα στην εντυπωσιακή πισίνα για άλλο ένα ποτό.

Αν έχεις παρέα αυτούς που αγαπάς πιο πολύ στον κόσμο είσαι πολύ τυχερός.

“Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του πλανήτη, την πιο δημοφιλή του ώρα. Σαντορίνη, ηλιοβασίλεμα” έγραψα στο Insta Post μου την πρώτη μέρα που φτάσαμε σε αυτόν τον μαγικό προορισμό, ενώ την επόμενη προσέθεσα: “Άλλο ένα post γεμάτο πύρινα ηλιοβασιλέματα και όλα τα υπόλοιπα -δικαιολογημένα- κλισέ της Σαντορίνης.

New entry στην Οία, το @beefbar_santorini που άνοιξε στην bohemian chic αγκαλιά του @andronis_arcadia , και έχει ήδη μπει στο #bucketlist των πιο chic travelers, που απολαμβάνουν τις #instagramworthy στιγμές τους.

🌺 Για ακόμη περισσότερα ηλιοβασιλέματα και «Will you marry me?» και «Yes I do», μπες στα stories μου…”

Προσπάθησα να αποφύγω όσο μπορώ τα (δικαιολογημένα) κλισέ. Από την άλλη, θα μπορούσα να μην είχα χρησιμοποιήσει ούτε μία λέξη για να περιγράψω αυτές τις αλησμόνητες τρεις ημέρες στην Σαντορίνη. Θα μπορούσα απλά να αραδιάσω σε λευκό χαρτί τυχαία σκόρπιες φωτογραφίες. Και πάλι, η ομορφιά που σου κόβει την ανάσα θα ήταν υπέρ-αρκετή για να σε ξεσηκώσω και να πας με την πρώτη ευκαιρία.

error: Content is protected !!