ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δειπνώντας με τον Michelin-starred chef του Le Meurice, Amaury Bouhours, στο αγαπημένο μου Daios Cove της Κρήτης!

🌴🐚Τα Culinary Journeys του Daios Cove είναι τελικά μόνο η αφορμή για το καθιερωμένο μας πλέον τριήμερο σε αυτόν τον μαργαριταρένιο κόλπο που σαν να έστειλαν με ένα φιλί του βοριά οι θεοί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, προικίζοντας τον για πάντα με την σφιχτή αγκαλιά των τυρκουάζ νερών, των γκρι απότομων βράχων και της απαλής πούδρας αμμουδιάς.

🌴🐚Έστω κι αν κάθε χρόνο είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλήξουμε στον visiting chef από το dream team που έχει προσκαλέσει το Daios Cove, αυτή τη φορά επιλέγουμε το δείπνο δια χειρός του Michelin-starred Amaury Bouhours, που ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο της γαστρονομίας στο Louis XV – Alain Ducasse στο Μονακό, και επόμενο σταθμό το Plaza Athénée στο Παρίσι, ενώ εμείς τις ευφάνταστες δημιουργίες του έχουμε ήδη δοκιμάσει στο Le Meurice, στο Παρίσι.

🌴🐚Ο chef μας αφήνει να δοκιμάσουμε το ένα πιάτο μετά το άλλο, σε κάποιους ενδιάμεσους σταθμούς έρχεται στο τραπέζι μας να μας ξεναγήσει στο αφήγημα του, να μας ταξιδέψει στις εμπνεύσεις του, έστω κι αν οι γεύσεις του μας παρασύρουν από μόνες τους στη μαγεία της τέχνης του.

«Αν επέλεξα τον Amaury, ήταν επειδή έχει τη δυνατότητα να ενσαρκώσει ένα νέο στάδιο στη ζωή του εστιατορίου στο Le Meurice»- Alain Ducasse

Εύη Φέτση, Αmaury Bouhours

🌴🐚Έχουμε ήδη περάσει όλη τη μέρα, και πιο ζεστή μέρα της ζωής μας, στη δροσερή αγκαλιά του Kēpos, ένα από τα καλύτερα Spa της Ευρώπης, εμπνευσμένο από τον πραγματικό κήπο και κοιτίδα μάθησης όπου ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Επίκουρος διάβασε και δίδαξε τις αρχές της ευημερίας και της ευδαιμονίας.

🌴🐚Τα ζεστά αιθέρια λάδια που χρησιμοποιούν οι θεραπεύτριες μας στη διπλή σουίτα του Ταϊλανδέζικου μασάζ διαδέχεται ο θάλαμος κρυοθεραπείας και το shower walk experience.

Με τον Νικόλα στο κορυφαίο Spa, την πιο ζεστή μέρα της ζωής μας
Πάνος Δεληγιάννης, Εύη Φέτση

«Να έρθετε τον Οκτώβριο που είναι ιδανικά για ένα τετραήμερο wellness και detox» μας προσκαλεί ο Δημήτρης Δάιος, νωρίτερα σήμερα, στο πρωινό γεύμα που πήραμε παρέα, λίγο πριν την αναχώρηση μας.

🌴🐚Ναι, τα Culinary Journeys είναι οπωσδήποτε μόνο η αφορμή, οι λόγοι για να έρθουμε και να ξανάρθουμε στο Daios Cove είναι πολλοί. Και πίστεψε με, είναι ανακουφιστικό να γνωρίζεις πως δεν χρειάζεται να περιμένεις έναν ολόκληρο χειμώνα για να έρθεις ξανά.

Μια συναρπαστική συνεργασία ξεκίνησε με την διακεκριμένη ομάδα του Ducasse Conseil που ανεβάζει τον πήχη της γαστρονομικής εμπειρίας σε νέο επίπεδο. Η ταλαντούχα ομάδα δημιουργεί ένα μενού για το Ocean Restaurant και το Ocean Bar που θα ενθουσιάσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Η Κρήτη βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, περιτριγυρισμένη από τέσσερεις θάλασσες με γαστρονομικές επιρροές από πληθώρα πολιτισμών. Κάθε πιάτο στο Ocean Restaurant και το Ocean Bar γιορτάζει αυτό το συνοθύλευμα μεσογειακών επιρροών αναδεικνύοντας τη διαδρομή του νησιού μέσα στο χρόνο.

H εμπειρία στο Ocean Restaurant εκφράζει την απλότητα και το ευ ζην του κρητικού τρόπου ζωής μέσα από υφές, γεύσεις και μυρωδιές που ξεσηκώνουν τις αισθήσεις.

Οι ευρηματικές δημιουργίες από την Ducasse Conseil αποτελούν την καρδιά της φιλοσοφίας του Daios Cove να προσφέρει εξαιρετικό φαγητό σε ένα χώρο που εκφράζει την χαρά της ζωής.

Thank you for the precious moments!

Όταν ένας προορισμός γίνεται ένα από τα πιο αγαπημένα “καθιερωμένα”…

Ναι, σε αυτή την πισίνα περάσαμε την πιο ζεστή ημέρα της ζωής μας.
Πως να την ξεχάσεις?

Τρία καλοκαίρια στη σειρά δεν χάνουμε ποτέ έστω κι ένα δείπνο από το dream team του Culunary Journey. Πως να ξεχάσω το δείπνο δια χειρός Αmaury Bouhours? Μετά από τις σπουδές του στο Soissons Hospitality School, ο Αmaury Bouhours ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο της γαστρονομίας ως ασκούμενος στο Louis XV – Alain Ducasse, στο Μονακό.

Στη συνέχεια ο Amaury έγινε Commis Chef στο εστιατόριο Alain Ducasse au Plaza Athénée στο Παρίσι, όπου ήταν διαδοχικά υπό την καθοδήγηση των Christophe Moret, Christophe Saintagne και Romain Meder. Σύντομα ανέβηκε στη θέση του Head Chef de Partie και στη συνέχεια του Junior Sous-Chef πριν ενταχθεί στην ομάδα του Adrien Trouilloud ως Sous-Chef στο Lasserre. Ο Amaury είναι σήμερα Chef de Cuisine στο Le Meurice και ο Alain Ducasse δήλωσε σχετικά: «Αν επέλεξα τον Amaury, ήταν επειδή έχει τη δυνατότητα να ενσαρκώσει ένα νέο στάδιο στη ζωή του εστιατορίου στο Le Meurice».

Au revoir Daios Cove! Θα έρθω πολύ νωρίτερα από ό,τι συνήθως!

error: Content is protected !!