ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η L’Oreal Paris μέσα από το 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος στηρίζει τη γυναικεία ενδυνάμωση!

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος, το μεσημέρι της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε μια privé προβολή της γαλλικής ταινίας Le Ravissement / Η Αρπαγή, η οποία θα βγει στους κινηματογράφους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στις 18 Απριλίου σε διανομή της One from the Heart. Το παρών στο auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου όπου πραγματοποιήθηκε η προβολή, έδωσαν εκπρόσωποι των media και του καλλιτεχνικού χώρου.

Σε όλον τον κόσμο, το 80% των γυναικών έχουν ήδη βιώσει σεξουαλική παρενόχληση σε δημόσιο χώρο τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Aimé Besson, ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και διευθυντής του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου | Ευρυδίκη Κατσουλάκη, Social & Advocacy Manager_Skincare & L’Oreal Paris | Μαρία Κυριακή Σαλτερή, Senior Product Manager Skincare | Πωλίνα Μουρατίδου, αναπληρώτρια του Aimé Besson
Γιώργος Ματέλλας, Brand Business Leader Skincare | Iris Kaltenbäck, σκηνοθέτιδα της ταινίας με το σύντροφό της | Σπύρος Αρβανιτάκης, Marketing & Business Development Manager, Consumer Products Division

Η δραματική ταινία, που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα της Εβδομάδας Κριτικών του Φεστιβάλ Καννών 2023 περιγράφει την ιστορία μιας σύγχρονής γυναίκας που προσπαθεί να βρει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αντιμετωπίζοντας αναπάντεχες προκλήσεις στην καθημερινότητά της.

Η σκηνοθέτιδα Iris Kaltenbäck, που έδωσε το παρών στην εκδήλωση για να συνομιλήσει με τους προσκεκλημένους, εξήγησε πως πηγή έμπνευσης για την ταινία της ήταν οι συμπεριφορές παρενόχλησης, κάτι που βιώνουμε συχνά στην καθημερινότητά μας.

Ο μήνας Απρίλιος για τη L’Oreal Paris είναι μήνας ευαισθητοποίησης ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους, που ενεργοποιείται μέσα από το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα STAND UP της L’Oreal Paris.

Γιώργος Ματέλλας, Brand Business Leader Skincare | Λένα Παπαληγούρα, ηθοποιός | Σπύρος Αρβανιτάκης, Marketing & Business Development Manager, Consumer Products Division

Σε όλον τον κόσμο, το 80% των γυναικών έχουν ήδη βιώσει σεξουαλική παρενόχληση σε δημόσιο χώρο τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Η L’Oreal Paris έχει δημιουργήσει το διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης Stand Up, κατά της παρενόχλησης σε δημόσιους χώρους, που εφαρμόζει στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό W.I.N Hellas. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας κουλτούρας σεβασμού, αξιοπρέπειας και αξιών, με όχημα τη μεθοδολογία 5D (Distract, Delegate, Document, Direct, Delay).

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!