Έκανα Vodka Tasting στις 11 το πρωί και έμαθα πως να ζυμώνω ψωμί από την chef του Le Logis!

13/06/2017 • EDITORIALS

Every empty bottle is filled with stories…

Αυτό που κάνει κάποια ταξίδια πραγματικά ξεχωριστά είναι ότι κάνεις εντελώς διαφορετικά πράγματα από ό,τι στην καθημερινότητα σου, όχι; Και κάπως έτσι γεννιούνται οι εμπειρίες. Από την πιο απλή, το να απολαύσεις ένα παραδοσιακό Γαλλικό πρωινό που έχει ετοιμάσει για εσένα η chef του “House” της Grey Goose, του πύργου Le Logis, έως να κάνεις Vodka Tasting στις 11 το πρωί και …Cognac Brunch στις 12 το μεσημέρι… Και αμέσως μετά, να μπαίνεις στις επιβλητικές κουζίνες του πύργου του 17ου αιώνα, και να μαθαίνεις πως να φτιάχνεις ψωμί σαν πραγματική Γαλλίδα, από την καλύτερη chef του Juillac-Le-Coq -την οποία έχεις ήδη φροντίσει να την κάνεις κολλητή σου- , με τα καλύτερα σιτηρά του κόσμου…
Αν και γελάω αρκετές φορές όταν το βλέπω κατά κόρον στο Instagram, ναι, ανέβασα και εγώ hashtag #ilovemyjob (lol)! 🙂

Follow me…

But first, Breakfast!

Με το που ανοίγω τα μάτια μου, φτάνουν από κάτω, από την κουζίνα του Le Logis οι μυρωδιές του φρεσκοκομμένου καφέ, του φρεσκοψημένου croissant και του φρεσκοτηγανισμένου μπέικον

Bonjour!

Μμμ…Και έξω βρέχει…

Και ναι, όταν βρίσκεσαι σε έναν πύργο κάπου στην μέση των ατελείωτων αμπελώνων του Cognac, ναι, θέλεις πολύ να βρέχει…

Φρεσκοκομμένος καφές, φρεσκοψημμένα croissant και σπιτικές μαρμελάδες από φρούτα του κτήματος…

Και όχι μόνο…

“Μα γιατί δεν παχαίνουν οι Γαλλίδες? Πως γίνεται με όλα αυτά τα βούτυρα και τις μπαγκέτες, και τα φουα γκρα, και τα κρουασάν, και τα μακαρόν, και πάνω από όλα, με όλο αυτό το κρασί?” παραπονούμαι για άλλη μία φορά δυνατά στην παρέα, όσο μασουλάω άλλο ένα εξωφρενικά νόστιμο κρουασάν…

“Μάλλον γιατί δεν καταναλώνουμε ποτέ έτοιμα γεύματα. Επίσης δεν χάνουμε ποτέ ούτε ένα γεύμα μέσα στην ημέρα. Πάντα σε μικρές ποσότητες, αλλά από όλα” μου λέει χαμογελαστή η (super fit) chef του Le Logis, Nadia Melot, αφήνοντας μπροστά μου άλλη μία αγκαλιά από σπιτικές μαρμελάδες…

“Μάλλον γιατί αντί να απομακρύνουμε εντελώς το βούτυρο και τη ζάχαρη από τη ζωή μας, τα καταναλώνουμε σε μικρές ποσότητες κάθε τόσο- έτσι δεν έχουμε ποτέ την αίσθηση της στέρησης” συνεχίζει… “Πάνω από όλα όμως, νομίζω πως οφείλεται στο ότι απολαμβάνουμε πραγματικά το γεύμα μας, το κρασί μας, δεν νιώθουμε ποτέ τύψεις για αυτό, οπότε δεν παχαίνουμε κιόλας. Ή απλά, πρόκειται για το συγκλονιστικό DNA μας…” καταλήγει η Nadia γελώντας…

Ολοκληρώνοντας το παραδοσιακό αυτό Γαλλικό πρόγευμα, το οποίο κράτησε γύρω στις δύο ώρες (!)-, μας πιάνει -ξαφνικά- η βιασύνη γιατί ανυπομονούμε να κάνουμε μία βόλτα στα κτήματα, με ξεναγό τον François Thibault. Τον οικοδεσπότη των στιγμών μας, αυτόν που τόλμησε το αδιανόητο: τη δημιουργία βότκας πολυτελείας (super premium) στην περιοχή Cognac, παραδοσιακά προπύργιο οινοπνευματωδών ποτών «καστανού» χρώματος.  Ως, ο μοναδικός στον κόσμο, Maitre de Chai Γαλλικής βότκας, συνεχίζει μέχρι σήμερα να επιβλέπει την παραγωγή της Grey Goose ώστε να διασφαλίζει τη φήμη της ως εξαιρετικής ποιότητας…

Follow me…

Aν δεν είναι εμπειρία να σε ξεναγεί στην ευλογημένη αυτή γη ο François Thibault, και να σου εξηγεί την όλη γοητευτική διαδικασία της παραγωγής της πιο premium βότκας του κόσμου, τότε τι?

Μα πρώτα και πάνω από όλα, είναι…Γάλλος. Και σκύβει για να προσφέρει από ένα λουλούδι σε κάθε κυρία της παρέας μας…

Rain kissed morning rose…

Ένας από τους πιο ρομαντικούς περιπάτους που έχω κάνει ποτέ στην ζωή μου…

Ο François Thibault μας λέει ιστορίες κάτω από τον ασταμάτητο χορό της βροχής

Περπατάμε πίσω προς τα κτήματα του Πύργου, ο François Thibault τώρα μας συνοδεύει προς την γοητευτική αίθουσα με τα βαρέλια, όπου θα κάνουμε… Cognac Tasting! Τόσο πρωί? Και γιατί όχι? Αν είναι να κάνουμε κάτι σωστά, ας το κάνουμε σαν Γάλλοι…

Ok! It’s (always) Cognac o’clock!

Με σπουδές αμπελουργίας και οινολογίας στο Beaune της Βουργουνδίας και στο Bordeaux II, ο Francois Thibault ξεκίνησε την καριέρα του στα οινοποιεία. Πολύ σύντομα όμως αποφάσισε να αφιερωθεί στα Cognac και την περιοχή τους που αγαπούσε περισσότερο από κάθε άλλη. Σύμφωνα με την παράδοση, ξεκίνησε ως μαθητευόμενος δίπλα στον Maitre de Chai και για επτά χρόνια εντρύφησε στην τέχνη και το πάθος του επαγγέλματος αυτού και αποκτώντας την εμπειρία που απαιτεί η κληρονομιά του Cognac. To 1992 το όνειρο του ολοκληρώθηκε, όταν ο προκάτοχός του τον έχρισε τιμητικά Maitre de Chai στη θέση του. Για τα επόμενα 25 χρόνια συνέχισε να έχει την ευθύνη της διασφάλισης της διαδικασίας παραγωγής Cognac.

Eleven already! Time for Cognac Brunch!

Πέραν την ενασχόλησής του με το Cognac, ο Francois Thibault έβρισκε πάντα ενδιαφέρον να ανακαλύπτει νέα προϊόντα. Έτσι, όταν, το 1996, τον προσέγγισε ο Sydney Frank, αμερικάνος οραματιστής επιχειρηματίας με τη φιλοδοξία να δημιουργήσει την απόλυτη Γαλλική βότκα πολυτελείας, ο Francois αποδέχτηκε την πρόκληση. Αλλάζοντας την πορεία της καριέρας του, έγινε Maitre de Chai της Grey Goose σχεδιάζοντας τη μοναδική διαδικασία παραγωγής της με οδηγό την έμπνευση, την φαντασία και την τεράστια εμπειρία του ως ο καλύτερος ποτοποιός σε ολόκληρο το Cognac και με στόχο να παραδώσει το προϊόν και την ποιότητα που απαιτούσε ο Sidney Frank.

Νομίζετε πως είναι δύσκολο να κάνεις Cognac Tasting στις 11 το πρωί? Μα δεν πίνεις, δοκιμάζεις. Και δοκιμάζεις το καλύτερο Cognac του κόσμου. Και είναι φανταστικό! Και είναι άλλη μία εμπειρία…

Άρης Καβατζίκης

Cheers!

Νομίζατε πως με το Cognac Tasting κλείσαμε ως αλκοόλ- τουλάχιστον έως τα early cocktails, το βράδυ???

Tataahh!!!!! My meeting room is better than yours!!!!

François Thibault τώρα μας συνοδεύει σε ένα άλλο δωμάτιο -ο Νικόλας θα το ονόμαζεΤο δωμάτιο του Παραδείσου”– ένα τεράστιο … Meeting Room που όμως μπροστά μας, αντί για υπολογιστές και βαρετά cookies, έχουμε όλες τις βότκες που παράγει η Grey Goose και φρεσκοψημμένες φέτες γαλλικού ψωμιού, για το καλύτερο Vodka Tasting που μπορεί ανθρώπινος νους να ονειρευτεί!

Η ραφινάτη γεύση της Grey Goose είναι η απόλυτη ενσάρκωση της ευγενικής της καταγωγής και επιβεβαιώνει γιατί είναι η Βότκα με την Καλύτερη Γεύση στον Κόσμο. Πλούσια, γεμάτη και γενναιόδωρη λιώνει στο στόμα αφήνοντας μια φινετσάτη και με μεγάλη διάρκεια επίγευση. Η απόσταξη και η εμφιάλωση γίνονται -φυσικά- εδώ, στη Γαλλία. Η Grey Goose φτιάχνεται από σιτάρι που καλλιεργείται στη περιοχή Picardy, βόρεια του Παρισιού. Μετά την απόσταξη τα υψηλά επίπεδα οινοπνεύματος αναμειγνύονται με νερό πηγής που έχει φιλτραριστεί μέσα σε ασβεστόλιθο στην περιοχή του Cognac της Γαλλίας. Το άρωμα της είναι στρογγυλό με μια προκλητική γλυκύτητα που θυμίζει Γαλλικό αμυγδαλωτό…

Χρησιμοποιώντας μαλακό χειμωνιάτικο σιτάρι από την Πικαρδία, στη βόρεια Γαλλία, δηλαδή το ανώτατης ποιότητας σιτάρι που κανονικά χρησιμοποιείται μόνο στα καλύτερα Γαλλικά αρτοποιήματα, και φρέσκο νερό από την πηγή Gensac-la-Pallue, που η καθαρότητα του φιλτράρεται φυσικά μέσω των ασβεστολιθικών στρώσεων στο έδαφός της, ο Francois Thibault είναι περήφανος για το ποτό που δημιούργησε και έτοιμος να μοιραστεί το πάθος του με όποιον συναντά – είναι πλέον και ο Ambassador της Grey Goose – και να συζητήσει τα πάντα γύρω από την καλύτερη Γαλλική βότκα στο κόσμο.

Ο François Thibault μας λέει και άλλες ιστορίες, μας ξεναγεί στον υπέροχο κόσμο της super premium βότκας, τον ακούμε μαγεμένοι…

Φωτεινή Βλαχάκη, Φώτης Τσιμέλας

 

Grey Goose VX…. Σπάνιας αισθητικής, ποιότητας, καθαρότητας και φυσικά απόλαυσης, βότκα από τη Γαλλία που έχει εμπλουτιστεί με λίγο Cognac… Απίθανη εμπειρία που φέρει την υπογραφή της μοναδικής Grey Goose! Ένα εξαιρετικά εκλεπτυσμένο και ιδιαίτερο απόσταγμα που ισορροπεί μοναδικά μεταξύ της βότκας και του αρωματικού χαρακτήρα του κονιάκ. Αυτήν την εξαιρετικής ποιότητας βότκα, ο Maître de Chai παντρεύει με ένα δάκρυ Cognac (5%) από την εκλεκτή ποικιλία Ugni Blanc της Grande Champagne εδώ, στη Νοτιοδυτική Γαλλία, ώστε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά εκλεπτυσμένο και ιδιαίτερο απόσταγμα που ισορροπεί μοναδικά μεταξύ της βότκας και του κονιάκ, δημιουργώντας μια εντελώς νέα γευστική εμπειρία: Ντελικάτο άρωμα λευκών λουλουδιών, γιασεμί, ακακία, ίριδα, που το ακολουθεί άρωμα λευκόσαρκων ροδάκινων, βερίκοκων και αχλαδιών. Στον ουρανίσκο αφήνει μια πλούσια, ντελικάτη και αρμονική αίσθηση γλυκύτητας από ζεστά, μελωμένα φρούτα και άγριο μέλι. Η επίγευση είναι απαλή, πλούσια και με διάρκεια, αποκαλύπτοντας νότες φρέσκων σταφυλιών…

Φωτεινή Βλαχάκη

Grey Goose Ducasse!


Η Grey Goose Ducasse, η γνωστή σε όλους μας  συγκλονιστική βότκα σε μια μοναδική αναδημιουργία του γνωστού σέφ Alain Ducasse, που έγινε με τον συνδυασμό τριών διαφορετικών καβουρδισμένων γαλλικών σιταριών, και σιτάρι της κλασικής Grey Goose, σε ένα αποτέλεσμα που συναρπάζει τους φίλους της γνωστής βότκας…

Ο Νικόλας Μάστορας φωτογραφίζει τις στιγμές μας, στις οποίες , ως επί το πλείστον, πρωταγωνιστούν οι βότκες της Grey Goose…

Η ώρα είναι μόλις 11.30′ έχουμε ήδη βιώσει ένα Cognac Tasting και ένα Vodka Tasting, και οι οικοδεσπότης μας, μας μιλάει για μία μεγάλη έκπληξη που μας περιμένει δίπλα στα βαρέλια του. Σχεδόν τρομάζω…

Και άλλες ιστορίες… Για μία βότκα, πραγματικά μαγική. Μυστική… Δεν κυκλοφορεί -φυσικά- στο εμπόριο…

Μαγεία…

Not an ordinary Friday morning…

Και ναι, η Τζόση Βιτζηλαίου μας διαβάζει, όλα όσα μας έχει αφιερώσει και μας δωρίζει ο François Thibault!

Μας προσφέρει από ένα πολύτιμο μπουκάλι με ό,τι πιο εκλεκτό έχει να υπερηφανευτεί το Le Logis, την παλαιωμένη βότκα!

Η Σόνια Καζόνι παραλαμβάνει το δικό της…

Η Φωτεινή Βλαχάκη το δικό της…

Ο Άρης Καβατζίκης παραλαμβάνει το δικό του πολύτιμο μπουκάλι…

Και η χαρά του, δεν περιγράφεται!!!!

Aris & Jossie!

Μετά από δύο…βαρβάτα Tastings ήρθε η ώρα του light lunch, πάντα στο αγαπημένος μας -πλέον- μεγάλο τραπέζι της κουζίνας….

Ή ό,τι εννοούν οι Γάλλοι light lunch…

French country side kind of lunch!

Magnifique!

Αλλά οι εκπλήξεις των Γάλλων δεν σταματούν εδώ… Όχι μόνο μας επιτρέπουν, αλλά μας προσκαλούν στα ενδότερα της κουζίνας με τους φούρνους όπου ψήνουν όλα αυτά τα υπέροχα που είναι γνωστοί παγκοσμίιως, για ένα private μάθημα πως να ζυμώσουμε και να ψήσουμε σωστά, πραγματικό παραδοσιακό Γαλλικό ψωμί! Νομίζω πως ζω σε όνειρο…

Μας λένε όλα τα “μυστικά”, τις αναλογίες, τα γραμμάρια και tips, but…come on! Η αλήθεια είναι πως ό,τι κάνει την πραγματική διαφορά είναι τα εκπληκτικά σιτηρά τους…

Η Τζόση Βιτζηλαίου, η Ιλιάδα Κλάγκου και η Σόνια Καζόνι σε περιπέτειες….

Μαθαίνω πόση ώρα ακριβώς πρέπει να ζυμώσω, την φόρα που πρέπει να παίρνουν οι παλάμες μου, πως να σχηματίσω μία ΜπαγκέταHello! life is what you bake of it! xxx

The secret ingredient is always love!!!!

Good things come to those who bake!

To be continued… xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons