Υπέρλαμπρη πρεμιέρα για το έργο “Κι από Σμύρνη…Σαλονίκη” στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» !

04/12/2019 • LIFESTYLE

Η πιο λαμπερή επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής σεζόν, ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, για το έργο της Μιμής Ντενίση «Κι από Σμύρνη…Σαλονίκη», στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
Το έργο είναι το πρώτο ελληνικό θεατρικό Sequel, και αποτελεί συνέχεια του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές και έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΡΟΔΑΝΘΗ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΔΑΝΑΗ ΒΟΡΙΔΗ ΣΟΦΙΑ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΛΕΝΑ ΣΑΜΑΡΑ

ΣΟΦΙΑ ΧΗΝΙΑΔΟΥ ΚΑΜΠΑΝΗ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΣΙΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

ΡΗΓΑΣ ΑΞΑΛΟΣ ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων και του θεάτρου, αλλά και του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών η Λίνα Μενδώνη, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Θανάσης Παφίλης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Βασίλης Κικίλιας, η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, ο Σπύρος Καπράλος, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο Βασίλης Θεοχαράκης, η Νέλη Κάτσου, ο Ηλίας Κλης, το ζεύγος Τσατσάκη, ο Δημήτρης Δασκαλάκης και η Σόφη Μυτιληναίου Δασκαλάκη, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Νίκος Βερνίκος κ.α.

ΗΡΩ ΚΟΒΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΒΑΣ ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ

Tο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πλαίσιο των στόχων του για την προβολή και διατήρηση της ελληνικής ιστορίας και της ιστορικής μνήμης, υλοποίησε ξανά μία μεγάλη παραγωγή με ζωντανή μουσική, πλούσια σκηνικά, κοστούμια εποχής και ρεαλιστικές βιντεοπροβολές, εκμεταλλευόμενο τις πολλαπλές δυνατότητες που δίνει η υπερσύγχρονη σκηνή της αίθουσας «Αντιγόνη» με τον μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα ψηφιακό οπτικοακουστικό εξοπλισμό. Η Μιμή Ντενίση έγραψε και σκηνοθέτησε τη συνέχεια της ζωής των ηρώων της πρώτης παράστασης οι οποίοι επέζησαν της Μικρασιατικής καταστροφής και προσπάθησαν να αρχίσουν από την αρχή στη νέα τους πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα σύνθετο έργο που φέρνει στην επιφάνεια άγνωστα στοιχεία για την εποχή του Μεσοπολέμου, η οποία υπήρξε μια από τις πιο ταραγμένες εποχές της Ελλάδας.

ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ ΑΘΗΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

Η αρχόντισσα της Σμύρνης Φιλιώ Μπαλτατζή και τα παιδιά της καταφέρνουν να επιζήσουν της Μικρασιατικής καταστροφής και μετά από μεγάλες περιπέτειες καταλήγουν στη Μακεδονία. Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων. Μια πολυπολιτισμική πόλη που βράζει, καθώς ντόπιοι, πρόσφυγες και Εβραίοι προσπαθούν να ζήσουν αρμονικά.

ΜΙΝΑ ΠΙΑΓΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΡΑΓΑΛΗ ΤΑΝΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΑΛΙΝΑ ΜΙΝΕΤΤΑ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΥΡΑΤΣΟΥΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΤΖΕΛΕΠΗ ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΛΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΤΣΑΚΗ

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ

ΖΩΖΩ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ

Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας, αλλά και πολλών άλλων χαρακτήρων από την ανταλλαγή των πληθυσμών μέχρι τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΗΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΝΤΟΒΑ ΤΖΩΝΗΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ

Η άνοδος των προσφύγων από την απόλυτη φτώχεια σε μια καινούρια αξιοπρεπή ζωή, η προσπάθειά τους να γίνουν ένα με τ’ αδέλφια τους στην Ελλάδα, η άνοδος και η πτώση της ακμάζουσας Εβραϊκής κοινότητας, δίνονται ανάγλυφα μεσ’ από τους χαρακτήρες.

ΠΕΓΚΥ ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΖΩΗ

ΕΜΗ ΛΙΒΑΝΙΟΥ

Είναι ένα σύνθετο έργο που φέρνει στην επιφάνεια άγνωστα στοιχεία για την εποχή του Μεσοπολέμου, η οποία υπήρξε μια από τις πιο ταραγμένες εποχές της Ελλάδας.

ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΤΣΑΚΗ ΜΕΛΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΑΜΑΛΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΚΑΡΕΝ ΜΑΥΡΙΔΗ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΤΣΙΚΑ

ΡΕΝΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

Το έργο είναι μια μεγάλη νωπογραφία της εποχής με φόντο την πολιτική κατάσταση μέσα από προσωπικές ιστορίες. Μεγάλο ρόλο επίσης, παίζει και η μουσική της εποχής με τα διαφορετικά ρεύματα από σεφαραδίτικα, μέχρι ρεμπέτικα και Αττίκ, όπως και οι αισθητικές και πολιτιστικές αντιθέσεις ανάμεσα σε ντόπιους και πρόσφυγες.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΛΙΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΝΔΥΛΑΤΟΣ

ΠΕΓΚΥ ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΛΙΑ ΜΗΤΡΟΥΣΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ ΙΛΕΑΝΑ ΜΑΚΡΗ

ΡΟΔΑΝΘΗ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΙΡΑΡΑΚΗ

ΜΥΡΩΝ ΤΣΑΤΣΑΚΗΣ ΣΟΦΗ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ ΜΑΤΣΑΣ ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΟΣ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ

Το έργο γράφτηκε μετά από ενδελεχή έρευνα σε κείμενα ελληνικά και ξένα, Θεσσαλονικιών συγγραφέων και Εβραίων και όπως και η «Σμύρνη μου αγαπημένη», αναμένεται να αποτελέσει την απόλυτη θεατρική επιτυχία στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Φωτογραφίες: Papadakis Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons