ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ξενάγηση στο εργαστήριο και την Οικία Γιώργου Ζογγολόπουλου, στο Ψυχικό!

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού μας προσκαλούν για τέταρτη χρονιά στο πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού, στην Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου, την ερχόμενη Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, ύστερα από την ξενάγηση στην πλατεία, μας προσκαλεί να γνωρίσουμε το σπίτι στο οποίο έζησαν και δημιούργησαν ο γλύπτης Γιώργος Ζογγολόπουλος και η ζωγράφος Ελένη Πασχαλίδου – Ζογγολοπούλου, να δούμε έργα των δύο καλλιτεχνών, καθώς επίσης και να περιηγηθούμε στο εργαστήριο του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Η ξενάγηση ξεκινά στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Παλαιό Ψυχικό δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου και συνεχίζεται στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 49, σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου από την πλατεία.

Είσοδος ελεύθερη, δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Δημοκρατίας 49, 154 52 Π. Ψυχικό, Αττική

Λεζάντα φωτογραφίας: Ο γλύπτης Γιώργος Ζογγολόπουλος και η ζωγράφος Ελένη Πασχαλίδου – Ζογγολοπούλου στο σπίτι τους στο Ψυχικό τη δεκαετία 1950.

error: Content is protected !!