ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Wellness is the new luxury: Δεν θέλω να φαίνομαι πιο μικρή, θέλω να μεγαλώνω όμορφα!

Είχα την τύχη, να ζήσω την κάθε ηλικία to the fullest. In a nice way. Όταν ήμουν παιδί, έπαιξα πολύ. Αλλά πολύ. Από το πρωί έως το βράδυ, με γόνατα μονίμως γδαρμένα και τους λεπτούς μου αστραγάλους σημαδεμένους από τις τούμπες μου στους θάμνους με τις τσουκνίδες, να παίζω κυνηγητό, λάστιχο και κουτσό, κρυφτό και τρίλιζα στις αλάνες της Βουλιαγμένης. Θυμάμαι επέστρεφα σπίτι μόνο αφού είχε πέσει η νύχτα, και σε μία μητέρα που ξεχείλιζε τρυφερότητα και γλύκα και σε έναν πατέρα που ήταν πάντα -μα πάντα- εκεί, με μία λύση για ό,τι μας προβλημάτιζε και μία συμβουλή για ό,τι μας απασχολούσε. Νόμιζα πως όλη μου η ζωή θα ήταν ένα ατελείωτο υπέροχο παιχνίδι σε μία μονίμως ηλιόλουστη αλάνα.

Στα χρόνια της εφηβείας διάβασα, ταξίδεψα, είδα μαγικά ηλιοβασιλέματα και πανέμορφες ανατολές. Χόρεψα. Χόρεψα τόσο πολύ, στο κέντρο της πίστας, πάντα σαν παιδί. Ξεχείλιζα από ομορφιά, από ενθουσιασμό και από χαρά. Έκανα σχέσεις, με απέρριψαν και απέρριψα, έκλαψα για όλους τους σωστούς και λάθος λόγους και γέλασα με την καρδιά μου. Ήταν τα ομορφότερα χρόνια της ζωής μου.

Καμία από τις σχέσεις μου δεν ήταν λάθος, το timing δεν ήταν το σωστό. Κάθε τι που έζησα, με οδήγησε απόλυτα φυσιολογικά, εύκολα και απλά, στον Νικόλα. Σαν όλα να έπρεπε να έχουν συμβεί ακριβώς όπως συνέβησαν για να μπορέσω να αντέξω και να απολαύσω μία σχέση σαν κι αυτή.
Μα μπήκα χωρίς κανένα απωθημένο, χωρίς κενά. Είχα επιλέξει ένα επάγγελμα το οποίο αγαπούσα, ήμουν -λένε- αρκετά καλή, δεν μπέρδεψα ποτέ μέσα μου τις έννοιες ικανοποίηση και καταξίωση με την επιτυχία και την ευτυχία, δούλεψα για οτιδήποτε κέρδισα. Δεν έριξα ευθύνες σε άλλους για όσα δεν κατάφερα, οι λάθος και οι σωστές εκτιμήσεις και αποφάσεις ήταν όλες δικές μου.

Και μετά, (όχι πιο πριν όχι πιο μετά) ήρθε στη ζωή μου η μητρότητα, ήρθε η Ελμίνα. Και έγινα και πάλι μικρό παιδί για να παίξω μαζί της και ώριμος ενήλικας για να την αναθρέψω σωστά. Και έγινα η ηλιόλουστη αλάνα της στα ξέγνοιαστα καλοκαίρια της, και όλα τα ομορφότερα χρόνια της ζωής μου σαν να συνέβησαν μόνο για τη δική της χαρά.

Δεν τα γράφω τυχαία όλα αυτά, πρόκειται για τον απολογισμό μου καθώς σήκωνα αργά αλλά πανηγυρικά την αυλαία της πέμπτης μου δεκαετίας.

Δεν ξέρω αν τα 50 είναι τα νέα 30 ή 40. Αλλά αναρωτιέμαι, διένυσες τόσο δρόμο μέχρι εδώ για να αναπολείς τα 30? Com ‘on, seriously? Κάτσε και απόλαυσε όλα όσα ονειρευόσουν κάποτε να αποκτήσεις και μην χάσεις ούτε στιγμή το κέφι σου για όλα όσα στοχεύεις να δημιουργήσεις. Είσαι ακόμα στη μέση της διαδρομής.

Έγραψα στο Instagram μου θυμάμαι:

Μπαίνοντας στη δεκαετία που κάποτε φάνταζε τόσο μακρινή και πλέον είναι το “τώρα”, και γυρίζοντας την 49η σελίδα για να μπεις στην πεντηκοστή, δεν πρέπει να ξεχάσεις:
✔️Φιλενάδα τίποτα δεν σου χαρίστηκε, ό,τι κατέκτησες συνέβη μετά από πολλή δική σου προσωπική δουλειά και ακόμα περισσότερη αφοσίωση. Με τα «όχι» σου και με την επιμονή σου. Αυτά που σου χαρίστηκαν απλόχερα είναι η ανιδιοτελής αγάπη της οικογένειας και των φίλων σου. Και είσαι πολύ τυχερή για όλη αυτή την αγάπη.
✔️Δεν ξέρω αν τα 50 είναι τα νέα 30 ή 40. Αλλά αναρωτιέμαι, διένυσες τόσο δρόμο μέχρι εδώ για να αναπολείς τα 30? Com ‘on, seriously? Κάτσε και απόλαυσε όλα όσα ονειρευόσουν κάποτε να αποκτήσεις και μην χάσεις ούτε στιγμή το κέφι σου για όλα όσα στοχεύεις να δημιουργήσεις. Είσαι ακόμα στη μέση της διαδρομής.
✔️Keep on top of your health, both physical and mental. Wellness is the new luxury.
✔️Τώρα ξέρεις. Ξέρεις πως δεν πειράζει αν τελικά δεν προλάβεις ολόκληρη την ατζέντα, πως δεν χρειάζεται να χαλαστείς αν δεν γίνουν όλα όπως πρέπει, πως δεν χάλασε ο κόσμος αν δεν σου βγει. Και είσαι cool με αυτό.
✔️Τα άδεια μυαλά κάνουν πάντα περισσότερο θόρυβο και οι όμορφοι άνθρωποι θα εξακολουθούν πάντα να σε εμπνέουν.
✔️Ταξίδευε όσο περισσότερο μπορείς.
✔️Αν θέλεις να αποκτήσεις κάτι που βρίσκεις πανέμορφο, κάντο. Χωρίς τύψεις. Τώρα και ξέρεις και θέλεις και μπορείς. Χρόνια πολλά φιλενάδα, τώρα ξεκινάει η πλάκα!

To make a long story short, δεν είχα ποτέ κάποιο θέμα με την ηλικία μου, γιατί πάντα ζούσα ακριβώς όσα ήταν για την ηλικία μου. Δεν την έκανα σημαία όταν ήμουν πιο νέα, δεν την απέκρυψα στα ωριμότερα μου. Ίσως επειδή είχα πάντα πιο σημαντικά επιτεύγματα να με χαρακτηρίσουν από τον αριθμό της ηλικίας, που δεν έκανα κάτι για αυτή, απλά μου χαρίστηκε.

Είμαι “ωραία”. Με την ακριβή έννοια της λέξης, ό,τι έκανα το έκανα στην ώρα μου. Στην Αρχαία Ελλάδα “καλός” δεν ήταν ο ευγενικός και καλοσυνάτος άνθρωπος, αλλά ο “ωραίος”. Η λέξη “ωραίος” προέρχεται από την “ώρα” και την κατάληξη “ιος” και στην αρχαιότητα χαρακτήριζε αυτόν που δρα το σωστό την κατάλληλη, απόλυτα σωστή στιγμή.

Τα όμορφα δέματα που φτάνουν πλέον από το Μόναχο και από την Dr. Noel, με τις Boost your Day slow your aging βιταμίνες μου, το πολύτιμο ultra luxe face oil serum και την ultra rich anti aging cream, που συνοδεύονται με μηνύματα όπως: Feel Full of Health, Feel Positive, Feel your Focus & Feel Relaxed!

Συγχρόνως, με τις εμπειρίες της κάθε ηλικίας, έμαθα αντιστοίχως να φροντίζω τον εαυτό μου. Είμαι πιο συνεπής στις εξετάσεις μου (έχω καθιερώσει και κάνω το ετήσιο check up μου την ημέρα των γενεθλίων μου), έκοψα μαχαίρι το τσιγάρο πριν από επτά χρόνια (είμαι πολύ υπερήφανη που αψήφησα κάθε φτηνή δικαιολογία για να συνεχίζω να καπνίζω και βρήκα τη δύναμη να το κόψω), προσέχω όσο μπορώ τη διατροφή μου, παίρνω καθημερινά τα τελευταία τρία χρόνια ένα cocktail βιταμινών που μου συνέστησε ο ενδοκρινολόγος μου, και πρόσφατα πέταξα από το boudoir μου οτιδήποτε περιττό, αφήνοντας χώρο στα πιο σημαντικά.

Και εντελώς τυχαία, εύκολα, αβίαστα και απλά, όπως όλα τα σημαντικά που για κάποιον λόγο μπαίνουν στη ζωή μας, γνώρισα την δρ Αικατερίνη Δαλαμπέκου-Νοέλ, την διδάκτωρ της Ιατρικής, που μαζί με την ομάδα της εντρύφησε στην επιστήμη της, και υπό την amalthea feelgood GmbH, στη γραφική κοινότητα καλλιτεχνών της Άνω Βαυαρίας, στο Icking, στις ψηλές όχθες του Isar στα νότια του Μονάχου, ιδρύει το label Dr. Noel.

Καθώς μεγαλώνω μαθαίνω να αφαιρώ αντί να προσθέτω, να δίνω σημασία στα σημαντικά και να πετάω οτιδήποτε περιττό. Δεν σπαταλάω και δεν σπαταλιέμαι. 

Η ελληνικής καταγωγής γιατρός του Μονάχου, που ασκεί την επιστήμη της πολλά χρόνια, γοητεύεται από τα νεανικά της χρόνια από το επιστημονικό πεδίο της βιοχημείας και της σύγχρονης επιγενετικής. Μας σύστησε η φίλη μου Βίλλυ Γιοβανίτη, με την οποία μας συνδέει μία κοινή προσέγγιση στις διαδρομές που επιλέξαμε και την εμπιστεύομαι τυφλά. Λοιπόν. η Δρ. Noel ερευνά με ενθουσιασμό τις θεωρίες κατά της γήρανσης, εξειδικευμένες δημοσιεύσεις και εκπαιδευτικές εργασίες σχετικά με τους βιολογικούς μηχανισμούς της γήρανσης, που αποτελούν τη βάση μιας μοναδικής προσέγγισης προς τη νεότητα.

Boost your Day slow your aging & LIFE+ HEALTH Boost your Wellbeing vitamins. Μπες εδώ και εδώ αντίστοιχα για να τις παραγγείλεις.

“Στο απώτατο δυτικό σημείο του του κόσμου, περιτριγυρισμένο από τον πανίσχυρο Ωκεανό, υπάρχει ένα μυστικό νησί που προορίζεται για τους αγαπημένους των θεών και απρόσιτο για τους χυδαίους θνητούς. Χαϊδεμένα από νέκταρ και αμβροσία, τα Ηλύσια Πεδία της Αιώνιας Άνοιξης απολαμβάνουν μια υπέροχη αφθονία που υπόσχεται παραμυθένια ευδαιμονία”, μου λέει καθώς με ξεναγεί στη φιλοσοφία της Dr. Noel που δεν είναι άλλη από το “Boost Your Day Slow Yοur Aging”!

H έμπνευση αντλήθηκε από τα θρυλικά παραδεισένια Ηλύσια Πεδία από την ελληνική μυθολογία όταν, μετά από αρκετά χρόνια προετοιμασίας, εντατικών μελετών και σχολαστικού χρόνου ανάπτυξης, δημιούργησε το φυσικό καλλυντικό Doctor Brand στα τέλη του 2020.

Το dr. noel είναι πολύτιμη τροφή για το δέρμα, το DNA για αναγεννημένη και  αιώνια λαμπερή ομορφιά, ένα συναρπαστικό ταξίδι κατά της γήρανσης: το κλειδί για τον επιγενετικό κώδικα της νεότητας!

ELYSIAGE THE CREAM ultra rich anti-aging cream. Μπες εδώ για να μάθεις όσα θέλεις για τα πολύτιμα συστατικά της και να την παραγγείλεις. Εμένα φτάνουν μέσα σε ελάχιστες ημέρες, φρεσκότατες από το Μόναχο!

Μπήκα στην πέμπτη δεκαετία της ζωής μου και τώρα ξέρω τι θέλω, τι έχει σημασία για εμένα. Και φυσικά, που μπορώ να το βρω.

Το ELYSIAGE THE SERUM ultra luxe face oil serum που φοράω φανατικά τον τελευταίο καιρό. Μπες εδώ να το γνωρίσεις και να το δοκιμάσεις!

Θέλω να είναι vegan. Η σύνθεση τους να είναι οργανικής επιλεγμένης προέλευσης και στα καλλυντικά μου και στα Nobel Foods. Να είναι sustainable και το packaging recycled, να μην έχουν χημικές επιβαρύνσεις, όπως συντηρητικά.


Από τότε που γνώρισα τα Dr. Noel, έστω κι αν πρόσφατα πέρασα την πιο στρεσογόνο κατάσταση της ζωής μου που με γέμισε θλίψη, αφού έχασα την μητέρα μου, νιώθω μεγαλύτερη διαύγεια, γεμάτη ζωή, όρεξη και έμπνευση για δημιουργία.

Κοιμάμαι καλύτερα, καταπραΰνουν τα όποια συμπτώματα της εμμηνόπαυσης (Resveratrol), βοηθούν στη σωστή κυκλοφορία και εμποδίζουν το σάκχαρο. Επίσης, βοηθούν στη μνήμη, ενώ είναι κατά της άνοιας.

Δεν θέλω να σου πω περισσότερα. Και αυτή τη επιθυμία μου σήμερα το πρωί να σου συστήσω την Dr. Noel, ήρθε έτσι απλά, εύκολα και αβίαστα, όπως όλα τα σπουδαία που συμβαίνουν τελικά στη ζωή μας, όπως ο απολογισμός μου για την παιδική, την εφηβική και την ενήλικη περίοδο της ζωής μου. Για τις ηλιόλουστες αλάνες μου και τα γδαρμένα γόνατα μου. Αν θέλεις να γνωρίσεις και εσύ τη “Wellness is the new luxury” φιλοσοφία της Dr. Noel, μπες στο site της και δοκίμασε τα προϊόντα της.

Όπως έγραψα και την ημέρα των γενεθλίων μου, και όπως ακόμη υποστηρίζω δύο εβδομάδες πριν έρθουν τα επόμενα γενέθλια μου, αν θέλεις να αποκτήσεις κάτι που βρίσκεις πανέμορφο, κάντο. Χωρίς τύψεις. Τώρα και ξέρεις και θέλεις και μπορείς.

Χρόνια πολλά αγαπημένες μου, τώρα ξεκινάει η πλάκα!

error: Content is protected !!