ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

W1D Greek str: Όταν οι Έλληνες ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο…

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας/ντοκυμαντέρ της Σύνθιας Τζίτζη στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου, με τη συνεργασία της Meliora Communications.
Ο τίτλος της έκθεσης W1D αναφέρεται στον ταχυδρομικό κώδικα της Greek Street στην καρδιά του Σόχο, ενός δρόμου που οφείλει αυτή την ονομασία σε μία Ελληνική Εκκλησία που χτίστηκε το 1677!

Η έκθεση διηγείται την ιστορία 31 Ελλήνων επαγγελματιών που ζουν κι εργάζονται στο Λονδίνο τα τελαυταία χρόνια αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

20151106_194846

Χρυσάνθη Λαιμού

Χρυσάνθη Λαιμού

Γιώργος Λεβέντης, Αντζέλικα Καβούνη

Γιώργος Λεβέντης, Αντζέλικα Καβούνη, Σοφία Κωνσταντοπούλου

Στο κομψό κτήριο του Κέντρου που χρονολογείται από τις αρχές του 1900, παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι από τον κοινωνικό, καλλιτεχνικό, επιχειρηματίκό και δημοσιογραφικό χώρο, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν τόσο από την εικαστική δουλειά της Σύνθιας Τζίτζη, όσο και από τα κείμενα που συνόδευαν τις φωτογραφίες της. Μέσα από αυτά τα κείμενα αναδύονται τα προσωπικά βιώματα αυτών των ανθρώπων, αναπολώντας με νοσταλγία το “εκεί” που πλεόν έχει αντικατασταθεί με ένα ελπιδοφόρο “εδώ”

Γιάννης Μπεκιάρης, Σύνθια Τζίτζη, Ίρις Κρητικού, Σοφία Κώνσταντοπούλου

Γιάννης Μπεκιάρης, Σύνθια Τζίτζη, Ίρις Κρητικού, Σοφία Κωνσταντοπούλου

Όπως αναφέρει και η Βασιλική Τζανάκου, επιμελήτρια τέχνης σε παγκόσμιο επίπεδο με βάση το Λονδίνο, “Η κρίση δημιούργησε πολυεπίπεδη κινητικότητα η οποία αντανακλάται σε καλλιτεχνικές εκφράσεις και πολιτισμικές πρωτοβουλίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο”.

Ελένη Μαλάτου-Γιώργος Λεβέντης-Σοφία Κωνσταντοπούλου-Μάνος Παπαδόπουλος

Ελένη Μαλάτου, Γιώργος Λεβέντης, Σύνθια Τζίτζη, Σοφία Κωνσταντοπούλου-Μάνος Παπαδόπουλος

Ελένη Μαλάτου-Χρυσάνθη Λαιμού-Τatiana Gounaris Epissina-Σοφία Κωνσταντοπούλου

Ελένη Μαλάτου, Χρυσάνθη Λαιμού, Τatiana Gounaris Epissina, Σοφία Κωνσταντοπούλου

Πάρις Διαμαντίδης, Σύνθια Τζίτζη

Πάρις Διαμαντίδης, Σύνθια Τζίτζη

Την ίδια βραδιά, έγινε και η πρώτη παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου W1D, μιας συλλεκτικής εκατοντάδας με όλες τις φωτογραφίες της έκθεσης, όπως επίσης και τις γραπτές σκέψεις και συναισθηματικούς συνειρμούς των φωτογραφιζόμενων. Εκτός από το Ελληνικό Κέντρο, η διάθεση του βιβλίου γίνεται και μέσω της ιστοσελίδας της φωτογράφου, www.cynthiatzitzis.com

Mαρία Χατζηπατέρα, Yassi Rees-Evans, Σοφία Κωνσταντοπούλου

Mαρία Χατζηπατέρα, Yassi Rees-Evans, Σοφία Κωνσταντοπούλου

It’s good to know: Η Σύνθια Τζίτζη γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Μεγαλώνοντας με μια μηχανή στα χέρια της, πέρασε τα πρώτα της χρόνια φωτογραφίζοντας διαρκώς ότι τραβούσε την προσοχή της. Σπούδασε υπό την καθοδήγηση των Άλκη Ξανθάκη, Γιάννη Γιαννακόπουλο και Αντώνη Ατματζίδη. Το 1999, η φωτογράφος ξεκίνησε να εργάζεται δίπλα στον Ντίνο Διαμαντόπουλο μέχρι το 2008. Μετά από 16 χρόνια καριέρας, οι συνεργασίες της μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνουν τις Sony Music, EMI Records, εκδόσεις ΙΜΑΚΟ, Αττικές εκδόσεις, τον ΑΝΤ1 και το Mega. Το 2008 κάλυψε για λογαριασμό της Vodafone, την φιλανθρωπική δραστηριότητα της εταιρείας με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

Το 2012, η Σύνθια μετακόμισε στο Λονδίνο όπου γρήγορα καθιερώθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας με συνεργασίες με την Life Action Trust και με το London Film School.

Διάρκεια ΄Εκθεσης: 6/11-1/12/2015
The Hellenic Centre, Friends Room
16-18 Paddington Street, London , W1U 5AS

error: Content is protected !!