ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το Σωματείο Ελίζα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης του Παιδιού

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, το Σωματείο ΕΛΙΖΑ – Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, ενημέρωσε χθες το κοινό για τα σημαντικά ευρύματα της τελευταίας πενταετίας για την κακοποίηση των παιδιών στην Ευρώπη και την Ελλάδα σε σχετική εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα συναυλιών του Φ. Σ. «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ».

zkentriki

Eπιπρόσθετα, ο πρεσβευτής του ΕΛΙΖΑ, σκηνοθέτης και ηθοποιός Σωκράτης Αλαφούζος, παρουσίασε με το δικό του μοναδικό τρόπο το θέμα της κακοποίησης των παιδιών, μέσα από την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του μικρού μήκους “Between Black and White”.

Στην εκδήλωση συζητήθηκε η πολύπλευρη έννοια της κακοποίησης και των μορφών της, καθώς έγινε σαφής η ανάγκη ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας και των φορέων στα θέματα κακοποίησης των παιδιών. Σημαντική επιστημονική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός  ότι για όλες τις κατηγορίες των παιδιών, η κακοποίηση, αλλά και η έκθεση και μόνο στην ενδοοικογενειακή βία ή τη διαταραγμένη οικογενειακή ζωή, προκαλεί αλλοιώσεις στο DNA, ήδη από την παιδική ηλικία. Η βία επιδρά άμεσα στην υγεία των κυττάρων, βραχύνοντας τον κύκλο ζωής τους και αυξάνοντας τις πιθανότητες για πλειάδα προβλημάτων υγείας στη μετέπειτα ζωή τους όπως κατάθλιψη, χρήση ουσιών και κάπνισμα, παχυσαρκία, καρκίνο, διαβήτη, καρδιαγγειακή νόσο, πρόωρο θάνατο.

z1a

Στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στοιχεία για το θέμα της κακοποίησης του παιδιού οι επιστημονικοί συνεργάτες του ΕΛΙΖΑ, η Δρ. Ηλέκτρα Κουτσούκου, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Δικαιωμάτων Παιδιού, Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Δρ. Αλεξάνδρα Σολδάτου, Παιδίατρος, Επίκουρη Καθηγήτρια Iατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού και η Δρ. Τίνια Απέργη, Κλινική Ψυχολόγος, Καθηγήτρια και Συντονίστρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας του DEREE – The American College of Greece.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

Η Πρόεδρος του ΕΛΙΖΑ, κα. Μαρίνα Καρέλλα, σε συνέχεια της παρουσίασης των σημαντικών δεδομένων από την επιστημονική ομάδα του ΕΛΙΖΑ, τόνισε ότι: “Τα παιδιά αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα της κοινωνίας μας και οφείλουμε όλοι, με κάθε δυνατό τρόπο, να τα προστατεύουμε και να τα στηρίζουμε όταν βρεθούν σε δύσκολες καταστάσεις…”

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΘΗ ( ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΛΙΖΑ ) ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ( ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ - ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΛΙΖΑ ) ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΕΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 'ΕΛΙΖΑ' ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΘΗ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΕΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ‘ΕΛΙΖΑ’,  ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΕΛΛΑ ( ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 'ΕΛΙΖΑ' ) ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΕΛΛΑ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΕΓΚΥ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

ΠΕΓΚΥ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

ΠΟΛΥ ΓΙΩΤΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ( ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΛΙΖΑ ) ΛΙΖΑ ΕΒΕΡΤ

ΠΟΛΥ ΓΙΩΤΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, ΛΙΖΑ ΕΒΕΡΤ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΚΙΝΑ, ΙΛΕΑΝΑ ΜΑΚΡΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΚΙΝΑ, ΙΛΕΑΝΑ ΜΑΚΡΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΔΟΞΙΑΔΗ, ΑΝΝΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΔΟΞΙΑΔΗ, ΑΝΝΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

ΟΛΓΑ ΜΑΛΕΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ( ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΙΖΑ ) ΠΟΛΥ ΓΙΩΤΗ

ΟΛΓΑ ΜΑΛΕΑ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΛΥ ΓΙΩΤΗ

 

ΧΑΡΑ ΚΑΙΣΑΡΗ, ΕΛΙΑΝΑ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΑΡΑ ΚΑΙΣΑΡΗ, ΕΛΙΑΝΑ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΛΛΗ ΦΛΕΓΓΑ, ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΤΑΡΕΛΗ

ΕΛΛΗ ΦΛΕΓΓΑ, ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΤΑΡΕΛΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ, ΜΑΙΗ ΖΑΝΝΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ, ΜΑΙΗ ΖΑΝΝΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΝΤΟΒΑ, ΣΙΣΣΥ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΝΤΟΒΑ, ΣΙΣΣΥ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

It’s good to know:
Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΕΛΙΖΑ, Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2008. Είναι η μόνη εξειδικευμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Ελλάδα με σκοπό της να προστατεύει και να προάγει τα δικαιώματα των παιδιών που έχουν υποστεί, είτε κινδυνεύουν να υποστούν, κακοποίηση ή παραμέληση δίνοντας έμφαση στην προσχολική ηλικία 0 έως 5 ετών. Το ΕΛΙΖΑ δεν λαμβάνει καμία ενίσχυση από κρατική πηγή. Στηρίζεται στη γενναιοδωρία της χρηματοδότησης από ιδιώτες, εταιρίες, οργανισμούς ή ιδρύματα καθώς και από τα έσοδα των εκδηλώσεων που οργανώνει.

error: Content is protected !!