ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Οι «Βράχοι» του Γιώργου Χαδούλη

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στις 19.30, η ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Βράχοι» του Γιώργου Χαδούλη στην Γκαλερί Σκουφά, στο Κολωνάκι.

ergo_George Hadoulis 1

Η έκθεση αποτελείται από δύο ενότητες, που συνιστούν έργο προετοιμασίας δύο ετών. Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζονται οι «Βράχοι»: Ζωγραφικά έργα σε χαρτί και κολλάζ, πραγματεύονται την σχέση τόπου και χρόνου. Όπως μας λεει  ο καλλιτέχνης, «Στην κινέζικη καλλιγραφία, στοιχεία που σημαίνουν το τοπίο είναι το βουνό και το νερό. Οι Κινέζοι ζωγράφοι συνδέουν τη ζωγραφική με την ποίηση. Λένε ‘Το ποίημα είναι μια ζωγραφιά, όπου τα σχήματα είναι αφανή. Η ζωγραφιά είναι ένα ποίημα όπου τα σχήματα είναι εμφανή’. Αν το καλοσκεφτείς, είμαστε όλοι σαν βράχοι στη θέση μας, στο περιβάλλον μας, στο ρόλο μας, βράχοι μέσα στη θάλασσα του πλήθους.»

2

3Παράλληλα, σαν δεύτερη ενότητα, ο ζωγράφος εκθέτει στον πρώτο όροφο της Γκαλερί Σκουφά μια σειρά πρωτότυπων κεραμικών, ειδικά πλασμένα και ζωγραφισμένα από τον ίδιο.

4

Η έκθεση θα συνοδεύεται από κατάλογο με κείμενα των Ελισάβετ Πλέσσα και Γιώργου Κ. Ψάλτη.
Η Γκαλερί Σκουφά θα φιλοξενεί το έργο του Γιώργου Χαδούλη μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2014.

Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, 19:30
Διάρκεια Έκθεσης: 13 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου 2014

It’s good to know:

p18965ohn21eij15u3p7t5om2n4_900

Γεννημένος, στην Αθήνα το 1966, ο Γιώργος Χαδούλης είναι από τους δημοφιλέστερους ζωγράφους της γενιάς του. Σπούδασε ζωγραφική στην στην Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts Beaux – Arts στο Παρίσι, όπου έζησε σχεδόν δέκα χρόνια, και έκτοτε εκθέτει συστηματικά έργα του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πέρα από τη ζωγραφική έχει εργαστεί με τον Αλέκο Φασιανό ως βοηθός σκηνογράφου στις παραστάσεις των “Ορνίθων” του Αριστοφάνη (Μοντέρνο Θέατρο, Επιδαύρια) και “Οδυσσέα γύρισε σπίτι” του Ι. Καμπανέλη (Θέατρο Τέχνης, Φεστιβάλ Αθηνών). Έργα του βρίσκονται σε Μουσεία & σε σημαντικές κρατικές και ιδιωτικές συλλογές.

error: Content is protected !!