“Βlue Line” στην Μύκονο

12/07/2016 • ART

Την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Blue line” εγκαινιάζει η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, την Παρασκευή 22 Ιουλίου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.

Στην έκθεση αυτή 3 καταξιωμένοι Έλληνες Φωτογράφοι, ο Γιώργης Γερόλυμπος, η Κατερίνα Καλούδη και η Έφη Χαλιορή αιχμαλωτίζουν την μαγευτική θάλασσα, δημιουργώντας εντυπωσιακά θαλάσσια τοπία σε μινιμαλιστικό στυλ.
Εκφράζοντας ο καθένας το προσωπικό φωτογραφικό του ιδίωμα, κάνει τη δική του αναφορά στην ομορφιά της θάλασσας, όπου η απλότητα και η καθαρότητα κυριαρχεί. Η γραμμή του ορίζοντα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο κάδρο και γίνεται το κέντρο του ενδιαφέροντος. Αυτή η μπλε γραμμή, αποτελούμενη από νερό και αέρα, στέκει μπροστά στο βλέμμα του θεατή, συμβολίζοντας την ζωτικότητα, τον πυρήνα της ίδιας μας της ύπαρξης.
Ο Γιώργης Γερόλυμπος παρουσιάζει φωτογραφίες από τη σειρά “Mare Liberum”, τίτλος που οφείλει την πατρότητά του στον Hugo Grotius. Ο Γερόλυμπος επιδιώκει να εκφράσει την μοναδική αίσθηση ελευθερίας που προκαλεί η θάλασσα σε αυτόν που την ταξιδεύει. Μακριά και απελευθερωμένη από οποιαδήποτε κτητικότητα και πέραν από κάθε χρήση, η θάλασσα ταξιδεύει το νου μας σε χιλιάδες μέρη, πρόσωπα, συναισθήματα, στιγμές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΟΥΔΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΟΥΔΗ

Η Κατερίνα Καλούδη αναδεικνύει μοναδικά τους μυστηριώδεις μετασχηματισμούς της θάλασσας του Αιγαίου, κάτω από το Ελληνικό φως και τη δύναμη των ανέμων των Κυκλάδων, την ίδια στιγμή που τα έργα της αποκαλύπτουν μια πνευματική χροιά.

ΕΦΗ ΧΑΛΙΟΡΗ

ΕΦΗ ΧΑΛΙΟΡΗ

Η Έφη Χαλιορή, μέσα από τα έργα της πραγματοποιεί μια παρατήρηση στον χρόνο που περνά. Όλα μοιάζουν ίδια και όλα διαφορετικά. Η πρωτοτυπία της εικόνας επιτυγχάνεται μέσω της επανάληψης.

Skoufa Gallery Mykonos
Δήλου 12, Χώρα Μυκόνου 84600 // Τηλ. επικοινωνίας: (+30) 22890 28560 και 6944687296

It’s good to know:

ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΕΡΟΛΥΜΠΟΣ

Γεννήθηκε στο Παρίσι το 1973. Σπούδασε Φωτογραφία στην Αθήνα και το Παρίσι, και Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη. Συνέχισε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Κολλέγιο Γκολσμίθς του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (1998) και απέκτησε διδακτορικό τίτλο στις Τέχνες και το Ντιζάϊν από το Πανεπιστήμιο του Ντέρμπυ (2007) στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει παρουσιάσει πέντε ατομικές εκθέσεις και αρκετές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στα σημαντικότερα project που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγονται η φωτογράφιση των πόλεων και των τοπίων των Ηνωμένων Πολιτειών το 2008 με υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright, η φωτογράφιση της Εγνατίας Οδού (2000-2004), ενώ έχει αναλάβει την φωτογραφική τεκμηρίωση της ανέγερσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).
Έχει επιμεληθεί φωτογραφικά βιβλία αρχιτεκτονικής και τέχνης και από το 2008 έως το 2011 δίδαξε Φωτογραφία στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΟΥΔΗ

Η Κατερίνα Καλούδη γεννήθηκε το Μάρτιο του 1962 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Σπούδασε Μαθηματικά και Τέχνη στο Hamilton Colllege της Νέας Υόρκης και φωτογραφία στο Royal College of Art στο Λονδίνο. Από το 1986 ταξιδεύει και φωτογραφίζει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες δημοσιεύοντας τις εικόνες της σε εφημερίδες περιοδικά και βιβλία. Σαν εικαστικός φωτογράφος έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ τα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

ΕΦΗ ΧΑΛΙΟΡΗ

Η Έφη Χαλιορή γεννήθηκε και ζει στην Ελλάδα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχηρήσεων και Marketing στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 2006 και έχει λάβει μερος σε πολλες έκθεσεις, ενώ φωτογραφίες της έχουν φιλοξενηθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Έχει εκδόσει το βιβλίο με τίτλο “Efi Haliori Photographs”.

  • Έργο εξωφύλλου: ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΕΡΟΛΥΜΠΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons