ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το On the Verandah ανοίγει τις πόρτες του με ένα μενού-ύμνο στα ελληνικά προϊόντα!

Άλλη μια χρονιά γεμάτη εντυπωσιακές γαστρονομικές εκπλήξεις ξεκινά αυτή την Κυριακή 29 Μαΐου στην θρυλική βεράντα του Poseidonion Grand Hotel. Το εστιατόριο On the Verandah, διπλά βραβευμένο φέτος από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και το Βραβείο Νέου Ταλαντούχου Σεφ για τον Σταμάτη Μαρμαρινό, έρχεται αυτή τη σεζόν ακόμα πιο κοντά στην καθαρότητα των γεύσεων μέσα από ένα μενού που στόχο έχει να μεταδώσει στον επισκέπτη τις ελληνικές γεύσεις και τα αρώματα στην πιο αυθεντική τους μορφή.

ok On the Verandah

Η φιλοσοφία της κουζίνας

Η μαγευτική θέα από τη βεράντα του ξενοδοχείου στα νερά του Αργοσαρωνικού, τα αρώματα των βοτάνων διάχυτα σε όλο το νησί, η φρεσκάδα των λαχανικών από τη φάρμα του Ποσειδωνίου στο βουνό των Σπετσών αλλά και οι παιδικές μνήμες από αγαπημένες, παραδοσιακές συνταγές του καλοκαιριού, αποτέλεσαν φέτος την έμπνευση για τον σεφ του ξενοδοχείου Σταμάτη Μαρμαρινό. Ακολουθώντας πιστά την φιλοσοφία της αγνής και αυθεντικής πρώτης ύλης, την οποία προμηθεύεται από την οργανική φάρμα του Ποσειδωνίου, τους παραγωγούς του νησιού και των γύρω περιοχών αλλά και από όλη την Ελλάδα, ο σεφ στηρίζει μέσα από τις δημιουργίες του το ελληνικό προϊόν με κάθε δυνατό τρόπο, πρεσβεύοντας την ελληνική γαστρονομική παράδοση.

Το αποτέλεσμα μεταφράζεται σε κλασικές συνταγές όπως για παράδειγμα η Αθηναϊκή σαλάτα, τα κολοκύθια αβγολέμονο και το ψάρι α λα Σπετσιώτα που αποδομούνται και δημιουργούνται ξανά με αριστοτεχνία, για να εξελίξουν και να δώσουν μια νέα διάσταση σε παραδοσιακά πιάτα. Παράλληλα, η πρώτη ύλη πρωταγωνιστεί σε κάθε δημιουργία λαμβάνοντας την σημαντικότητα που της αξίζει.

Σταμάτης Μαρμαρινός

Σταμάτης Μαρμαρινός

Γεύματα στη οργανική φάρμα

Με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού πλούτου σε ότι έχει να κάνει με τα συστατικά και την βίωση μοναδικών εμπειριών, το Poseidonion Grand Hotel δίνει επίσης φέτος στο κοινό την δυνατότητα να επισκεφθεί την οργανική φάρμα του ξενοδοχείου που βρίσκεται στο βουνό των Σπετσών, πάνω από την Αγία Άννα, για να ζήσει από κοντά το μάζεμα των πρώτων υλών, το μαγείρεμα, και φυσικά το γεύμα μέσα στη φύση.

ok drz-spetses_E9A1911

Με αδιάκοπη την συνεχή αναζήτηση σε ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες που στοχεύουν στην προβολή των Σπετσών και της Ελλάδας, η φετινή χρονιά αποτελεί ύμνο στο ελληνικό προϊόν με αποκορύφωμα την έναρξη του εστιατορίου On the Verandah την Κυριακή, όπου η μαγειρική παράδοση συναντά την ελληνική δημιουργικότητα.

Τηλ. Κρατήσεων: +30 22980 74553, +30 6957 507267
Εxecutive Chef: Σταμάτης Μαρμαρινός

error: Content is protected !!