ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Στο Θέατρο Σημείο εγκαινιάστηκε χθες, Κυριακή 8 Φεβρουαρίου η έκθεση «ULYSSEEING», η οποία θα φιλοξενηθεί στους χώρους του πολυεπίπεδου φουαγιέ του θεάτρου, στο 4 της Χαριλάου Τρικούπη. Πρόκειται για μία σύγχρονη εικαστική έκθεση 7 νέων καλλιτεχνών, αποφοίτων και φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.

pic13

Η έκθεση αποτελεί την άμεση συνέχεια της πορείας που ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2013 μέσω της έκθεσης «YOU ARE HERE, WE ARE… WHERE?». Άξονας της πορείας αυτής είναι να καταστεί κάθε μία από τις ετήσιες εκθέσεις μια πλατφόρμα, κάτι σαν διάδρομος απογείωσης, μέσω του οποίου οι νέοι καλλιτέχνες θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Κριτήριο της επιλογής των καλλιτεχνών είναι κυρίως η αυτονομία του έργου τους. Φέτος ειδικά, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να «κατέβουν» στην έκθεση με τα έργα τους εκείνα τα οποία οι ίδιοι αξιολογούν ως αντιπροσωπευτικότερα της τωρινής φάσης στη δουλειά τους.

pic3

Ο τίτλος της έκθεσης, ένα λογοπαίγνιο ανάμεσα στο λατινικό όνομα του Οδυσσέα (Ulysses) και το αγγλικό απαρέμφατο του ρήματος βλέπω (seeing), παραπέμπει στην έντονη προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλει ένας καλλιτέχνης σήμερα, σε μια δεινή περίοδο για την τέχνη εν γένει.

pic9

Όλοι οι συντελεστές της έκθεσης, σ’όλα τα στάδια της λειτουργίας της, είναι πολύ νέοι άνθρωπο. Για αρκετούς, μάλιστα, η εργασία τους για την έκθεση αυτή, αποτελεί το ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους. Ο λόγος γι’αυτήν την επιλογή υπήρξε η επιθυμία να παρουσιαστεί η τέχνη των νέων μέσα και διαμέσου των ίδιων.

pic6

Η επιμέλεια επιθυμεί να εισηγηθεί έναν καινούργιο τρόπο να αποκτά κανείς την αισθητική εμπειρία που αποτελεί μια εικαστική έκθεση, συγκροτώντας ένα σύμπαν από την συνύπαρξη και την αλληλεπίδραση των διαφορετικών έργων και των καλλιτεχνών, σε μία σύμβαση όπου ο θεατής πρέπει να επισκεφτεί την έκθεση, όπως θα ταξίδευε σ’ένα περίκλειστο και ξεχωριστό μέρος του κόσμου.

pic2

Εικαστικοί:
Άντρη Λαζάρου, Νόρα Ρέππα, Ευγένιος Αρβανιτάκης, Τέλης Δαγκλής, Χρήστος Διαμαντόπουλος, Γιώργος Σταματάκης, Αντρέας Χριστοδούλου.

Επιμελητής:
Αλέξανδρος Διαμαντής

* Τις Κυριακές κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα φιλοξενούνται παράλληλες δραστηριότητες, όπως συναυλίες, συζητήσεις κ.ά. Σχετικά με αυτό, θα υπάρχουν ξεχωριστές ενημερώσεις.

error: Content is protected !!