ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

ΤΟΥΛΟΥΖ ΛΩΤΡΕΚ – Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ: Ο κόσμος του κορυφαίου Γάλλου ζωγράφου Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ, σε 4 μόλις παραστάσεις!

Στη σκηνή του θεάτρου Ολύμπια κάνει πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, η παράσταση ΤΟΥΛΟΥΖ ΛΩΤΡΕΚ – Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ, με τους Θανάση Τσαλταμπάση και Βερόνικα Αργέντζη, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Οι πρόβες έχουν πλέον ολοκληρωθεί για τις τέσσερις μοναδικές παραστάσεις στις 4, 5 & 6 Νοεμβρίου, που θα παρουσιάσουν στο κοινό τον κόσμο του κορυφαίου Γάλλου ζωγράφου Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ.


Το έργο του Χριστόφορου Χριστοφή μεταφέρεται στη σκηνή σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, με το κουαρτέτο εγχόρδων L’anima να ερμηνεύει επί σκηνής τη μουσική του Νίκου Ξανθούλη, τον Αριστείδη Πατσόγλου στα σκηνικά και την Βασιλική Σύρμα στα κουστούμια, δημιουργώντας ένα παζλ σκηνών κινηματογραφικής υφής, που «ξετυλίγουν» την εμβληματική προσωπικότητα του Τουλούζ Λωτρέκ και αποκαλύπτουν τα αισθήματα που βίωσε ο ζωγράφος, τις τελευταίες μέρες της ζωής του.


Όπως επισημαίνει στο σκηνοθετικό του σημείωμα ο Δήμος Αβδελιώδης: «Παρά την στέρηση της αγάπης από τους γονείς του, και την περιθωριοποίησή του από την μειονεκτική εικόνα ενός σώματος νάνου στο οποίο τον καθήλωσε η ασθένεια πριν μπει στην εφηβεία, ο Λωτρέκ, χωρίς ίχνος κατωτερότητας, βλέπει κατάματα την αλήθεια, με πηγαία γενναιοφροσύνη και κατάφαση για το θαύμα της ζωής, σαν ένας Mικρός Πρίγκιπας της ζωγραφικής. Μ’ αυτό το καθαρό βλέμμα ζωγραφίζει τους ανθρώπους αποτυπώνοντας στις μορφές τους τον βαθμό της ευτυχίας ή της δυστυχίας τους, στην προσπάθειά τους να ζήσουν την απόλαυση. Οι αριστουργηματικοί ψυχογραφικοί πίνακές του μιλάνε διαχρονικά, για το πόσο μάταια χάνεται ο χρόνος των ανθρώπων χωρίς την πραγματική χαρά, παίζοντας στο έργο της ζωής τους έναν ρόλο που δεν τον επέλεξαν οι ίδιοι, κι από τον οποίο δεν σκέφτονται να αποδράσουν όσο ακόμη υπάρχει καιρός».

Παραστάσεις:
◾ 4 Νοεμβρίου – 20:30 ◾ 5 Νοεμβρίου – 18:00 & 20:30 ◾ 6 Νοεμβρίου – 19:00
Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα, 106 79

error: Content is protected !!