ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το Βαρούλκο σαλπάρει για το Grace Hotel στη Σαντορίνη!

Το Grace Hotel στη Σαντορίνη, μέλος της Auberge Resorts Collection, αλλάζει τον γαστρονομικό χάρτη των Κυκλάδων καλωσορίζοντας φέτος το θρυλικό Βαρούλκο. Έχοντας πάντα έδρα τον Πειραιά και το Μικρολίμανο, το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο με καπετάνιο τον Λευτέρη Λαζάρου, σηκώνει πανιά και ταξιδεύει και στο Αιγαίο με προορισμό τη Σαντορίνη, συστήνοντας το Varoulko Santorini.

Αναβαθμίζοντας την ασύγκριτη εμπειρία φιλοξενίας που προσφέρει το Grace Hotel, το Varoulko Santorini θα ανοίξει τις πόρτες του την Παρασκευή 15 Απριλίου, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας ξεχωριστής συνεργασίας. Πιστό στη φιλοσοφία του για καινοτόμα ελληνική κουζίνα, το εστιατόριο υπόσχεται να συστήσει στους επισκέπτες του νησιού συναρπαστικές γεύσεις στην πιο αγνή τους μορφή, με το Varoulko Santorini να αναδεικνύεται στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό του Αιγαίου.

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου

Έχουν περάσει περισσότερες από τρεις δεκαετίες από το 1987, όταν το Βαρούλκο καλωσόρισε τους πρώτους του επισκέπτες στον Πειραιά και εγκαινίασε μια νέα εποχή για τη γαστρονομία της χώρας, επαναπροσδιορίζοντας την προσέγγιση ενός ολόκληρου έθνους γύρω από τα θαλασσινά. Έκτοτε, χάρη στην έμπνευση και την πρωτοποριακή ματιά του, ο Λευτέρης Λαζάρου έχει διακριθεί διεθνώς, συγκεντρώνοντας πληθώρα βραβείων – μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν το αστέρι Michelin που κατέκτησε το 2002 και διατηρεί έως σήμερα, καθώς και οι 35 διακρίσεις στα ελληνικά βραβεία γαστρονομίας “Χρυσοί Σκούφοι” του Αθηνοράματος όπως και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Crémeux σοκολάτας, ganache καραμέλα, πραλίνα φυστίκι, πουρέ αρακά, sorbet πορτοκάλι – βασιλικό.

Φέτος, το Βαρούλκο λύνει κάβους από την ηπειρωτική χώρα και ξεκινά το νέο του ταξίδι στη Σαντορίνη, ανοίγοντας νέους δρόμους. H μοναδική κληρονομιά του εστιατορίου και το γνήσιο πάθος του σεφ για δημιουργία αγκυροβολούν στο Grace Hotel, ατενίζοντας τη σαγηνευτική θέα της Καλντέρας όσο η δυνατή ενέργεια του νησιού συμμαχεί με τη θαλασσινή γοητεία του Βαρούλκου και τη φρεσκάδα του αιγαιοπελαγίτικου αέρα για μια γευστική εμπειρία που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις. Με φόντο τη Σαντορίνη, αιώνιο σύμβολο της ελληνικής ομορφιάς, και την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα του Grace Hotel, τα εμβληματικά πιάτα του Βαρούλκου, όπως το καλαμάρι πέστο και η άλλοτε ταπεινή πεσκανδρίτσα, συμπληρώνουν ιδανικά τις high-end υπηρεσίες του ξενοδοχείου παρουσιάζοντας στο κοινό την τέχνη της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας.

Τραγανά φιλέτα τσιπούρας σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι, μους καπνιστής μελιτζάνας, πουρέ αρακά και κρέμες ντομάτα – καρότο

Τόνος με κρούστα από σουσάμι, σαλάτα με φύκια και lime

Αγκινάρες Τήνου με γαρίδα

Σούπα κακαβιά

Στρείδια σεβίτσε με μάνγκο αβοκάντο και ντομάτα

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, μιλώντας για τον νέο σταθμό του αγαπημένου του εστιατορίου, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το καινούργιο ξεκίνημα. Το Βαρούλκο είναι το πρώτο μου παιδί, το οποίο μεγάλωσα με αγάπη και αφοσίωση. Τώρα, είμαι έτοιμος να γνωρίσω στον κόσμο το μικρότερο παιδί μου, το Varoulko Santorini και χαίρομαι που βρίσκουμε το νέο μας λιμάνι στο Grace Hotel, ένα ξενοδοχείο συνώνυμο της εξαιρετικής φιλοξενίας. Ακόμη είναι μεγάλη μου χαρά που “δένουμε” στη Σαντορίνη, ένα νησί με πλούσια γαστρονομική κληρονομιά και παράδοση, ένα νησί πηγή έμπνευσης με υπέροχα τοπικά προϊόντα».

error: Content is protected !!