ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

To Τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας στο GB Roof Garden!

Το ‘χω ξαναγράψει αρκετές φορές (μετά από την πρώτη εκείνη υπέροχη εμπειρία) ενώ τη συγκεκριμένη συνήθεια την έχουμε εντάξει πλέον οικογενειακώς στα “καθιερωμένα αγαπημένα” μας. To παραδοσιακό Τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας στο κομψό αστικό σκηνικό του GB Roof Garden!
Μετά από (άλλη) μία κακή (κάκιστη) εμπειρία πριν από τέσσερα χρόνια σε γνωστή (κοσμική) ταβέρνα του Παρνασσού, όπου πήγαμε για Κούλουμα μετά το σκι, για να ζήσουμε σκηνές απείρου βανδαλισμού, παρακαλώντας για λίγη προσοχή ανάμεσα σε πεινασμένα πλήθη που επίσης φώναζαν πάνω από τους υπόλοιπους πελάτες για μία ετοιματζίδικη ταραμοσαλάτα, για άλλη μία ήδη μπαγιάτικη φέτα λαγάνα, για μία ψεύτικη ντομάτα και για αμφιβόλου ποιότητας και φρεσκάδας ψαρικά, αποφασίσαμε να φύγουμε και να μην επιστρέψουμε ποτέ πίσω στο σκηνικό της κόλασης, και με τα ρούχα του σκι ακόμα, κατευθυνθήκαμε προς το Σύνταγμα, και το αριστοκρατικό σκηνικό του Roof Garden της Μ. Βρεταννίας, όπου μας περίμενε το αγαπημένο μας τραπέζι, και ανάμεσα σε άλλες οικογένειες, παρέες -οι οποίες είχαν έρθει επίσης αμέσως μετά το σκι- και ανάμεσα στις γαστρονομικές παραδόσεις της Ημέρας, ζήσαμε την καλύτερη Καθαρά Δευτέρα, που εγώ τουλάχιστον μπορώ να θυμηθώ. Στα συν του συγκεκριμένου “καθιερωμένου αγαπημένου” μας, η αποφυγή της κίνησης της επιστροφής.

Μετά από ένα υπέροχο τριήμερο στις βουνοπλαγιές του Παρνασσού, επιστροφή στην αριστοκρατική αγκαλιά του GB Roof Garden, για το παραδοσιακό Τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Follow me…

Η Ελμίνα με πρωτόγνωρη όρεξη, μετά από έξι ώρες ασταμάτητου σκι!

Έγραφα θυμάμαι για την Καθαρά Δευτέρα του ’18: Μετά από ένα πενθήμερο winter break για σκι στον Παρνασσό, ατελείωτες ώρες με την παρέα μπροστά σε ένα μονίμως αναμμένο τζάκι, βόλτες στους χιονισμένους δρόμους της Αράχοβας, αλλά και ένα τρικούβερτο γλέντι ανήμερα της Αποκριάς, με αφορμή τα γενέθλια της Ρούλας Λινάτσα και του Αντώνη Αχιλλεούδη, στην Ταβέρνα του Νίκου, στην Αγόριανη, (το να σας τα πω και εγώ σε έτερο post εδώ είναι μάλλον περιττό, κάηκαν τα social media από σχετικά βίντεο, φωτο και insta stories),  δεν μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο επισφράγισμα από το να κάνουμε Κούλουμα, στο Roof Garden της “Μ. Βρετανίας”.


Από την μία με ξέρετε πια, πράγματι δεν το ‘χω σε τίποτα να διανύσω την (φαινομενικά) πιο ετερόκλητη διαδρομή, και να διακτυνιστώ από ένα σκηνικό σε ένα εντελώς διαφορετικό, με χαρακτηριστικό κέφι και άνεση, από την άλλη, την έχουμε πατήσει τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν Καθαρά Δευτέρα, σε εντελώς λάθος επιλογές με σκοπό να “γιορτάσουμε” τα Κούλουμα, που αυτή την φορά ήμασταν τόσο απόλυτοι για την επιλογή μας, όσο ποτέ.
Από τις πίστες του Παρνασσού, στο Roof Garden της “Μ.Βρετανίας” λοιπόν!
Έχετε πάει ποτέ στο ομορφότερο Roof Garden στην καρδιά του Συντάγματος, με φόρμες του ski και après-ski boots? E, λοιπόν, το κάναμε εμείς χθες. Και κανείς δεν μας κοίταξε περίεργα. Ίσα ίσα, είμαι απόλυτα σίγουρη πως και άλλες παρέες στα διπλανά τραπέζια είχαν ακριβώς την ίδια ιδέα με εμάς…

Ο Executive Chef του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία Αστέριος Κουστούδης επιμελείται μία από τις πιο γνωστές γαστρονομικές παραδόσεις της ελληνικής κληρονομιάς και μας παρουσιάζει ένα αυθεντικό μενού για το Τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Επισκεφτείτε το εστιατόριο GB Roof Garden παρέα με φίλους και συγγενείς για να απολαύσετε τη μαγευτική θέα στην Ακρόπολη και να γευτείτε μία συλλογή από νηστίσιμα παραδοσιακά πιάτα όπως ταραμοσαλάτα, φάβα Σαντορίνης, χταπόδι ξιδάτο, γαρίδες και καλαμάρι στη σχάρα, σουπιές με σπανάκι καθώς και κριθαράκι με θαλασσινά. Φυσικά από το μενού δε λείπει η φρεσκοψημμένη παραδοσιακή λαγάνα και ποικιλία από ελληνικές ελιές και χαλβά.

Για την περίοδο της Σαρακοστής το εστιατόριο θα σερβίρει καθημερινά νηστίσιμα πιάτα ημέρας.

Η ΚΑΚΑΒΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ GB ROOF GARDEN!
Τέλος, επιστρέφουμε σε άλλη μία αγαπημένη συνήθεια, μιας και ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης ετοιμάζει και φέτος την καθιερωμένη σούπα Κακαβιά στο GB Roof Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Χρησιμοποιώντας μόνο ψάρια και θαλασσινά ημέρας και φρέσκα εγχώρια λαχανικά, η εξαιρετική αυτή σούπα σερβίρεται σε ειδικό πορσελάνινο σκεύος και συνοδεύεται με τραγανό προζυμένιο ψωμί και αγνό λαδολέμονο.
Βελούδινη, ζεστή και νοσταλγική, η Κακαβιά κρύβει μέσα της την ελληνική παράδοση. Απολαύστε τη καθημερινά από 1η Μαρτίου έως 17 Απριλίου.

Καλή Σαρακοστή να έχουμε αγαπημένοι μου, χρόνια πολλά και καλά! 

error: Content is protected !!