ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το πρώτο Φεστιβάλ Δελφών είναι πλέον γεγονός!

Το πρώτο Φεστιβάλ Δελφών είναι πλέον γεγονός! “Το λάλον ύδωρ. Σύγχρονοι Έλληνες Συνθέτες και λόγος ελληνικός” άνοιξε τις πόρτες του και το πρώτο τετραήμερο εκδηλώσεων στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Η έναρξη έγινε την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουνίου στο αίθριο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφώ. Οι βραβευμένοι σολίστ Στέφανος Θωμόπουλος και Θοδωρής Τζοβανάκης πλημμύρισαν τον χώρο με τις εξαιρετικές εκτελέσεις στα πιανιστικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι ενώ μαζί τους ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης ερμήνευσε τον καπετάν Μιχάλη προκαλώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Στέφανος Θωμόπουλος- Διονύσης Σούρμπης- Θοδωρής Τζοβανάκης

Στέφανος Θωμόπουλος. Δημήτρης Μαραμής καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Δελφών,Γιώργος Κουμεντάκης καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Διονύσης Σούρμπης και Θοδωρής Τζοβανάκης.

Δημήτρης Μαραμής καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Δελφών, Θεοδώρα Μαλάμου υπεύθυνη επικοινωνίας Φεστιβάλ Δελφών.

Την Κυριακή που μας πέρασε, η θεατρική παράσταση «Αγαμέμνονας» του Κωνσταντίνου Χατζή σε μουσική σύνθεση του διευθυντή της Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη παρουσιάστηκε στη Ρωμαϊκή Αγορά, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Μπροστά στο εντυπωσιακό σκηνικό οι ηθοποιοί Λήδα Πρωτοψάλτη και Γιώργος Παπαπαύλου παρουσίασαν μοναδικά την ιστορία του τραγικού βασιλιά των Μυκηνών.  Μία μέρα μετά, το ίδιο έργο παρουσιάστηκε στην εξίσου εντυπωσιακή αίθουσα της Σφίγγας, μέσα στο αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Λήδα Πρωτοψάλτη, Κώστας Μπακογιάννης

Γιώργος Παπαπαύλου, Κώστας Μπακογιάννης

Ανάμεσα στους θεατές του Φεστιβάλ βρέθηκαν προσωπικότητες του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου, o Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, o Γιώργος Χατζιδάκις, οι Δήμαρχοι Δελφών και Δωρίδος κ.α.

Η παράσταση Αγαμέμνονας στη Ρωμαϊκή Αγορά του αρχαιολογικού χώρου Δελφών.

Ο σκηνοθέτης του “Αγαμέμνονα” Κωνσταντίνος Χατζής, η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Δελφών συνεχίζονται, την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο Κεντρί στο Γαλαξίδι το φωνητικό σύνολο 8tetto Θα ερμηνεύσει σύγχρονους Έλληνες συνθέτες, το Σάββατο & Κυριακή 23-24 του μηνός νέοι συνθέτες θα παρουσιάσουν μελοποιημένα ποιήματα του Άγγελου Σικελιανού στο σπίτι του Σικελιανού στους Δελφούς και την οικία Πανουργιά στην Άμφισσα αντίστοιχα.

error: Content is protected !!