ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Το παγκάκι” στους κήπους της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής!

Η ανυπομονησία και η λαχτάρα μου για όσα θέλω να κάνω από αύριο που θα χωθώ στην αγκαλιά των Σπετσών, είναι τόσο μεγάλη που από τώρα κιόλας που φτιάχνω τα πράγματα μου, κλείνω τα μάτια μου και σαν να βρίσκομαι ήδη εκεί, νοιώθω ένα ένα ξεχωριστά τα αρώματα του νησιού. Η παρέα είναι ήδη μαζεμένη και με περιμένει από καιρό, τα προγράμματα πολλά και συγχρόνως κανένα συγκεκριμένο. Τα μηνύματα, τα νέα και οι προσκλήσεις από το νησί φτάνουν στο κινητό μου το ένα μετά το άλλο. Tην Δευτέρα 10 & την Τρίτη 11 Αυγούστου, η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή φιλοξενεί στους κήπους της την θεατρική παράσταση «Το παγκάκι» με τον λάτρη των Σπετσών, Γιώργο Κιμούλη και την Φωτεινή Μπαξεβάνη. Μετά από την sold out επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, «Το παγκάκι» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και κάνει στάση στους αριστοκρατικούς χώρους του ιστορικού αυτού Σχολείου, που έχει διαγράψει την δική του ξεχωριστή ιστορία.

Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;
Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της της Ρωσίας. Το Παγκάκι γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο. Ανυπομονώ!
Σκηνοθεσία – Διασκευή – Διαμόρφωση χώρου: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ
Μετάφραση: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Κοστούμια: ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
Φωτισμοί: ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΤΣΟΥ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
Παίζουν:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ

error: Content is protected !!