ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το Μουσείο Μπουμπουλίνας ανοίγει ξανά!

Από σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου, το στολίδι των Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας θα είναι και πάλι ανοιχτό για το κοινό. Για τους παραθεριστές του νησιού και για τους επισκέπτες του. Όλο αυτό το διάστημα, ο απόγονος της ηρωίδας, Παύλος Δεμερτζής- Μπούμπουλης και όλο το επιτελείο που κρατάει ολοζώντανη την ιστορία και τις μνήμες του αρχοντικού της καπετάνισσας, εργάστηκε σκληρά και με την ίδια συνέπεια που επιδεικνύει εδώ και 29 χρόνια, προσαρμόζοντας τον τρόπο λειτουργίας του Μουσείου, για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.

Το Μουσείο, θα εφαρμόσει κανονισμούς οι οποίοι θα αποτρέπουν το συνωστισμό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο προαύλιο χώρο του. Θα υπάρχει καθορισμένος αριθμός επισκεπτών ανά δωμάτιο, συγκεκριμένη διαδρομή περιήγησης και θα δίνεται προτεραιότητα στην είσοδο σε ευπαθείς ομάδες και ΑΜΕΑ. Όλοι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, όπως ορίζει το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ.

Δεδομένων αυτών, θα ανασταλεί ο παραδοσιακός τρόπος λειτουργίας με ξενάγηση, και αντ’ αυτής, όλες οι σχετικές πληροφορίες θα διατίθενται στους επισκέπτες σε έντυπη μορφή. Η προσαρμογή της εμπειρίας της ζωντανής ξενάγησης σε γραπτό λόγο ήταν μια μεγάλη πρόκληση για το Μουσείο Μπουμπουλίνας, “την οποία αποδεχθήκαμε, εργαστήκαμε με κέφι και είμαστε αισιόδοξοι ότι έχουμε καταφέρει να διασφαλίσουμε, στο μέτρο του επιτρεπτού, την ποιότητα της εμπειρίας που αποκομίζουν οι επισκέπτες μας”, όπως χαρακτηριστικά είπε o πρόεδρος του Μουσείου, Παύλος Δεμερτζής-Μπούμπουλης στο Fay’s Control για να ολοκληρώσει με την πρόσκληση του “Είμαστε έτοιμοι και ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε και πάλι στο αρχοντικό της Καπετάνισσας”.

Ώρες λειτουργίας:

Κυριακή – Πέμπτη 10:00 – 14:00
Παρασκευή – Σάββατο 10:00 – 14:00, 18:00 – 20:00

 

error: Content is protected !!