ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

To Mon Coin Studio υμνεί τη σύγχρονη ελληνική κεραμική

Eleonore Trenado – Finetis

Το Mon Coin Studio, ένας νέος καλλιτεχνικός χώρος αφιερωμένος στη σύγχρονη ελληνική κεραμική, συστήνεται στο κοινό με την ομαδική έκθεση ANCIENT VIBES IN CONTEMPORARY CERAMICS, που θα διαρκέσει από τις 17 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Το Mon Coin Studio, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, δημιουργήθηκε από την Eleonore Trenado – Finetis κεραμίστρια η ίδια, για να στεγάζει τις δημιουργίες σύγχρονων Ελλήνων κεραμιστών αλλά και εκθέσεις με καλλιτεχνικό περιεχόμενο. Όραμά της, να καθιερωθεί ως ένας χώρος ευέλικτος, ζωντανός, ανοικτός, που θα συστήσει τη σύγχρονη ελληνική κεραμική τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους επισκέπτες της χώρας μας. Στην έκθεση ANCIENT VIBES IN CONTEMPORARY CERAMICS, συμμετέχουν 35 καλλιτέχνες, κεραμίστες ή εικαστικοί, καθιερωμένοι ή ανερχόμενοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι διαπραγματευόμενοι το ίδιο θέμα, την απήχηση της αρχαίας ελληνικής τέχνης στο σήμερα, θα δείξουν το εύρος και το διαφορετικό ύφος της σημερινής ελληνικής κεραμικής.
Το αρχαίο κάποιες φορές θα δώσει την αφορμή για δημιουργίες εμπνεόμενες από την κλασική αρχαία Ελλάδα ή το μινωικό πολιτισμό, την κυκλαδική τέχνη ή τις πρωτόγονες κοινότητες, ενώ η έκθεση θα δώσει την αφορμή για ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών που μεταφέρουν στο σήμερα την πανάρχαια τέχνη της κεραμικής.
Την έκθεση θα πλαισιώσουν με τα δικά τους έργα designers, σχεδιαστές κοσμημάτων, φωτογράφοι, εικαστικοί, που θα συνομιλήσουν με τις κεραμικές δημιουργίες.

Η έκθεση ANCIENT VIBES IN CONTEMPORARY CERAMICS θα αποτελέσει την αφετηρία μίας σειράς εκδηλώσεων, ατομικών και ομαδικών εκθέσεων, εργαστηρίων κεραμικής έκφρασης και εισαγωγής στην κεραμική, που θα δώσουν τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να μυηθεί στην τέχνη βιωματικά. Τα εγκαίνια έκθεσης θα γίνουν στις 17 Σεπτεμβρίου, από τις 10 π.μ. μέχρι στις 10 μ.μ. , με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των επισκεπτών.

MON COIN STUDIO | ART SPACE DEDICATED TO GREEK CONTEMPORARY CERAMICS
Διεύθυνση: Θησείου 7, Μοναστηράκι | τηλ 210 3217806

error: Content is protected !!