ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Το Μεσολόγγι και ο λόρδος Βύρων»

Η Πινακοθήκη Χ. & Σ. Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι ξεκίνησε από το 2005 έναν κύκλο εκθέσεων υπό τον τίτλο «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη», στο πλαίσιο του οποίου κάθε χρόνο εικαστικοί δημιουργοί εμπνέονται από το Μεσολόγγι, με στόχο να αποδώσουν εικαστικά την ατμόσφαιρα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πόλης.

Η έκθεση με θέμα «Το Μεσολόγγι και ο λόρδος Βύρων» – γ’ διαδρομή θα παρουσιαστεί στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη από τις 16 έως 23 Ιανουαρίου 2016. Η ίδια έκθεση πραγματοποιήθηκε στην Πινακοθήκη Χ. & Σ. Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι από τις 28 Μαρτίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2015.

Μανώλης Χάρος

Μανώλης Χάρος

Τζένη Κοντονίδου

Τζένη Κωδωνίδου

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη έκθεση με ζωγραφικά έργα τους, αποτυπώνοντας ο καθένας μέσα από το προσωπικό του ύφος την πρωτοποριακή και πολυσύνθετη φυσιογνωμία του λόρδου Βύρωνα είναι οι Γιάννης Αδαμάκης, Μίλτος Γκολέμας, Χάρης Κοντοσφύρης, Τζένη Κωδωνίδου, Αχιλλέας Παπακώστας, Σοφία Παπακώστα, Μανώλης Χάρος.

Διάρκεια έκθεσης:
16 Ιανουαρίου – 23 Ιανουαρίου 2016
Εγκαίνια: Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016,13.00.

Χάρης

Χάρης Κοντοσφύρης

It’s good to know:
H Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου ιδρύθηκε σε ένα ανακαινισμένο οικοδόμημα του 1829, με σκοπό να στεγάσει τις συλλογές των ιδρυτών της, διαφυλάσσοντας έτσι τον ελληνικό πολιτισμό και αναπτύσσοντας την πολιτιστική δραστηριότητα στην ελληνική περιφέρεια. Στην εννιάχρονη πολιτιστική διαδρομή της, η Πινακοθήκη διοργάνωσε σημαντικές Εκθέσεις με έργα των συλλογών της σ’ όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με συναφή ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς. Πέραν των μονίμων συλλογών, έχει φιλοξενήσει επιπλέον σημαντικές εκθέσεις από άλλες ιδιωτικές συλλογές και μουσεία.

error: Content is protected !!