ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

3 χρόνια προσφοράς του ΜΑΝΑ & συνεχίζει από την αρχή της πανδημίας το έργο του!

Θυμάμαι πέρυσι τέτοια εποχή. Μία βραδιά που διέθετε όλα τα στοιχεία ώστε να μείνει αξέχαστη στους 200 καλεσμένους που κατέβαλαν το σημαντικό ποσό της πρόσκλησης, το οποίο διατέθηκε όλο στους σκοπούς του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΜΑΝΑ, και αυτό φαινόταν από την προσέλευση κιόλας του κόσμου, όταν αντίκριζε το μυστηριακό, επιβλητικό, σχεδόν απόκοσμο σκηνικό έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Γιώργος Περρής, Randa Ghandour, Guy Manoukian

Σαν χθες θυμάμαι τη μαγευτική βραδιά υπό το φως των αστεριών, με θέα την Ακρόπολη, με τους 200 καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του οργανισμού ΜΑΝΑ και της Προέδρου του, κυρίας Randa Ghandour, στο φιλανθρωπικό δείπνο που διοργανώθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Μα αυτά συνέβησαν πέρυσι. Ελάχιστο μόλις καιρό πριν την έλευση της πανδημίας, τότε που οι λαμπεροί καλεσμένοι μπορούσαν ανέμελα, να βρουν τις θέσεις τους στις υπέρκομψες  ροτόντες, σχεδόν στην ποδιά της φωτισμένης Ακρόπολης, επιμελημένες μέσα στην ελληνικότητα των λιτών προδιαγραφών τους,  που εμπνεύστηκε η Λώρα Τσουκαλά και ολοκλήρωσαν τα σερβίτσια από πορσελάνη που σχεδίασε η Αλατάντη Μαρτίνου, τα οποία άλλωστε διατέθηκαν προς πώληση, για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς που υπηρέτησε η βραδιά.

Οι ροτόντες, σχεδόν στην ποδιά της φωτισμένης Ακρόπολης

Το Art de la Table ολοκλήρωσε το κομψό σκηνικό που ακολουθούσε όλη η βραδιά

Τότε που highlight της βραδιάς μπορούσε να αποτελέσει η κοινή εμφάνιση του διάσημου Λιβανέζου συνθέτη Guy Manoukian, τον οποίο το Αθηναϊκό κοινό γνωρίσαμε στην μοναδική συναυλία που έδωσε μαζί με τον Αντώνη Ρέμο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ενθουσιαστήκαμε με τον “Νομά της Μουσικής” -όπως  έχει χαρακτηριστεί από διάφορα διεθνή μέσα – και ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, αποκλειστικά για την εκδήλωση- επί σκηνής με τον αγαπημένο Έλληνα τραγουδιστή Γιώργο Περρή, τους οποίους συνόδευσε σε γνώριμους ήχους από την Ανατολή, ο ξεχωριστός Thanassis Vassilopoulos. (Δες εδώ όλα όσα συνέβησαν στο υπέρλαμπρο Dinner Gala του ΜΑΝΑ)

Hala Khoury, Randa Ghandour, Ρόη Δανάλη Αποστολοπούλου

Φέτος τα πάντα είναι διαφορετικά. Όχι όμως η προσπάθεια του ΜΑΝΑ που συνεχίζει με τον ίδιο ενθουσιασμό το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο.

Τα 3 χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ, ο οποίος ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018, να παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης βάσει ιατρικής ένδειξης σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και γυναικολογικό καρκίνο. Το ΜΑΝΑ έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην κοινωνική προσφορά προς ευπαθείς ομάδες με περισσότερες από 230 γυναίκες να δέχονται τις υπηρεσίες του, ενώ ο οργανισμός συνεχίζει να μεγαλώνει!

Το 2020 ήταν η περισσότερο αποδοτική χρονιά, καθώς, παρ’ ότι η πανδημία εμπόδισε την προσωπική επαφή των γυναικών, ο Οργανισμός από την αρχή της πανδημίας συνέχισε να παρέχει καθημερινά τις υπηρεσίες του, μέσα από διαδικτυακές συνεδρίες. Μάλιστα, η δυνατότητα για online συνεδρίες διευκόλυνε την παροχή νέων υπηρεσιών, όπως μαθήματα Η/Υ και εκμάθησης μακιγιάζ, ενώ δημιουργήθηκε και ομάδα λογοτεχνίας. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν πολλά διαδικτυακά σεμινάρια με ιατρούς και επαγγελματίες υγείας, ανανεώνοντας και αυξάνοντας το περιεχόμενο των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Οι αριθμοί της τριετούς επιτυχημένης πορείας «μιλούν» από μόνοι τους. Στο σύνολο, 235 γυναίκες έχουν δεχτεί τις 26, διαφορετικού τύπου, υπηρεσίες του Οργανισμού, οι οποίες φτάνουν στο σύνολο τους τις 8.461, ενώ παράλληλα, στο έργο του ΜΑΝΑ συνεισφέρουν 32 εθελοντές γιατροί, επαγγελματίες υγείας και εξειδικευμένο, στις διάφορες υπηρεσίες, προσωπικό. Επιπλέον 19 εθελοντές γιατροί και επαγγελματίες υγείας παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στους επαγγελματικούς τους χώρους.

Αυτά τα τρία χρόνια, γυναίκες όλων των ηλικιών δέχονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, στο Σπίτι του ΜΑΝΑ, πλήθος υπηρεσιών από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας με εμπειρία στη φροντίδα ασθενών με καρκίνο, πάντοτε σε συνεργασία με τους δημόσιους φορείς Υγείας, αλλά και από ιδιώτες επαγγελματίες υγείας που προσφέρουν εθελοντικά την υποστήριξή τους, σεβόμενοι απαραίτητα την ιατρική δεοντολογία.

Στόχος αυτών των υπηρεσιών που προσφέρονται, είναι η επαναφορά των συγκεκριμένων γυναικών σε έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής, όπως πριν την εμφάνιση της νόσου, βελτιώνοντας την ποιότητας της ζωής τους, που αποτελεί και το όραμα της Προέδρου και ιδρυτικού στελέχους του Οργανισμού Κυρίας Randa Ghandour, η οποία έχει δώσει προσωπική μάχη με τον καρκίνο του μαστού και έχει νικήσει.

It’s good to know: Το επιστημονικό έργο και οι δράσεις του Οργανισμού ΜΑΝΑ έχουν τεθεί υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

error: Content is protected !!