ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» προσφέρουν στήριξη στους πληγέντες από τον κορωνοϊό!

Ουσιαστική στήριξη στους συνανθρώπους μας που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζουν να παρέχουν το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο» και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» με μια σειρά αλλεπάλληλων δράσεων.

Με πρωτοβουλία της Προέδρου κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, πραγματοποιήθηκε χθες η παράδοση ποσότητας τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης με αποδέκτη το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σαλαμίνας.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας με το επιτελείο του παραλαμβάνουν τα δέματα από το Ίδρυμα “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη” και την “ΕΛΠΙΔΑ”

Η κίνηση αυτή έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς, ως Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» η κυρία Βαρδινογιάννη, έλαβε την απόφαση όλα τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί για τις δράσεις του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» να διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, θέτοντας ως προτεραιότητα να στηριχθούν οι ζωές αυτών που υποφέρουν και όσων είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνομιλεί μέσω skype με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κύριο Γιώργο Παναγόπουλο

Η κυρία Βαρδινογιάννη, συνομίλησε μέσω skype με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κύριο Γιώργο Παναγόπουλο, μεταφέροντας του την συμπαράσταση της και τις ευχές της τονίζοντας πως «Πριν λίγες εβδομάδες όταν οργανώναμε δράσεις για να τιμήσουμε την Επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ποτέ δεν φανταζόμασταν τι πρόκειται να συμβεί στην ανθρωπότητα και στην χώρα μας. Πως η ζωή μας θα άλλαζε τόσο ριζικά. Και αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και όσους αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω της κρίσης της πανδημίας. Προέχουν οι συνάνθρωποι μας αυτή τη στιγμή και η επαγρύπνησή μας στο πλευρό τους. Η στήριξή μας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Σαλαμίνας είναι μια κίνηση συμβολική και γεμάτη αγάπη για τον τόπο αυτόν που έγινε η αφετηρία για τη γέννηση του Δυτικού Πολιτισμού. Και προσωπικά εγώ θεωρώ τη Σαλαμίνα πατρίδα μου. Όταν έρθουν καλύτερες μέρες θα τιμήσουμε με σεμνότητα τη σπουδαία μας επέτειο, τους προγόνους, την ιστορία μας και τη Σαλαμίνα. Ας γίνουν η αυτοθυσία, ο ηρωισμός και οι αξίες των προγόνων μας για την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια, παράδειγμα για τους σύγχρονους Έλληνες και όλοι μαζί ενωμένοι να κρατήσουμε τη χώρα μας όρθια μέσα σε αυτή τη δοκιμασία. Μετά την τελευταία μου επίσκεψη στη Σαλαμίνα, και συγκεκριμένα στον Ναύσταθμο, η σκέψη μου είναι εκεί στο νησί, κοντά στο ένδοξο Ναυτικό μας, στους κατοίκους τού νησιού που ονειρεύομαι η επέτειος αυτή να αλλάξει την καθημερινότητά τους».

error: Content is protected !!