ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το επόμενο The Pop Up Project θα διαδραματιστεί ανάμεσα σε κορυφαία έργα Σύγχρονης Τέχνης!

Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω τα καλά νέα: Από το ότι από τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, ούτε δύο μήνες αν το καλοσκεφτείς, το Φουγάρο άνοιξε στο κοινό τον νέο εκθεσιακό του χώρο, Fougaro Athens 14, παρουσιάζοντας την συγκλονιστική συλλογή FKP Collection, ή από το γεγονός πως έχουμε την μεγάλη χαρά και την τεράστια τιμή, να είναι η διοργάνωση μας αυτή που θα “εγκαινιάσει” ουσιαστικά τον νέο αυτό χώρο Τέχνης, μιας και η επίσημη “avant premier” του για το μεγάλο κοινό, θα πραγματοποιηθεί μέσα από την επετειακή 10η διοργάνωση του The Pop Up Project.

Φυσικά, τα μεγάλα νέα είναι πως ένας νέος Χώρος Τέχνης στην πόλη μας είναι γεγονός, ένας χώρος που δημιουργήθηκε επί της Εθνικής Οδού, στην Κάτω Κηφισιά, για να ολοκληρώσει τις πολιτιστικές δράσεις του Φουγάρου στο Ναύπλιο. Τα αμέσως επόμενα, πως το 10ο The Pop Up Project θα πραγματοποιηθεί σε αυτόν ακριβώς τον υπέροχο χώρο.

Ο νέος εκθεσιακός χώρος συμπληρώνει τις πολιτιστικές δράσεις του Φουγάρου στο Ναύπλιο, και στεγάζεται στο εμβληματικό κτίριο με την υπογραφή του γραφείου Τομπάζη, επί της Εθνικής Οδού, στην Κάτω Κηφισιά. Με εύκολη πρόσβαση και άπλετο parking, ο εκθεσιακός του χώρος καλύπτει 500 τμ και έχει ύψος 5,5 μ, καθιστώντας τον ιδανικό για μία κορυφαία διοργάνωση, όπως η 10η του The Pop Up Project!

Σαν χθες ήταν που κάτω από ένα ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι, σε μία από τις πιο μαγικές βεράντες της Αθήνας, σε υπέροχο -και πολύ αγαπημένων φίλων- νεοκλασικό σπίτι, που κοιτάει αυθάδικα στα μάτια την Ακρόπολη, η Φλωρίκα Κυριακοπούλου μου εξιστορούσε όλα όσα σκεφτόταν για τον νέο αυτό χώρο, που θα στεγάζει Σύγχρονη και Μοντέρνα Τέχνη δημιουργών από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Ήρθα για μία ημέρα θυμάμαι από τις Σπέτσες, για αυτό το αξέχαστο δείπνο, με αγαπημένη παρέα, και τα όνειρα της Φλωρίκας για το Fougaro Athens 14, πρωταγωνίστησαν στις κουβέντες μας, που μας βρήκαν το ξημέρωμα.
Και κοίτα τώρα… Όλα όσα ήταν απλές λέξεις, σωστά διατυπωμένες μέσα από όνειρα , από στόχους και ελπίδες, έφεραν την πραγματικότητα, που ανέδειξε για άλλη μία φορά τα έργα και οι πράξεις μας που πάντα αποτελούν όλα όσα συνοδεύουν και σημαδεύουν τις πορείες μας. Και να ‘μαστε σήμερα, όπου όλα συνηγόρησαν ώστε να είναι το The Pop Up Project αυτό που θα συστήσει “επίσημα” στο μεγάλο κοινό, μέσα από την 10η διοργάνωση του.

Η FKP Collection αποτελεί την προσωπική ματιά της εικαστικού Φλωρίκας Κυριακοπούλου. Η ίδια χρησιμοποιεί τα έργα αυτά ως πρώτη ύλη για να συνθέσει χώρους, περιβάλλοντα και εγκαταστάσεις. Τα έργα αυτά θα πάρουν ζωή μέσα από το επόμενο The Pop Up Project, που θα πραγματοποθηθεί 19 & 20 Απριλίου.

Έχουμε την μεγάλη χαρά και την τεράστια τιμή, να είναι η διοργάνωση μας αυτή που θα “εγκαινιάσει” ουσιαστικά τον νέο αυτό χώρο Τέχνης, μιας και η μεγάλη “avant premier” του για το μεγάλο κοινό, θα πραγματοποιηθεί μέσα από την επετειακή 10η διοργάνωση του The Pop Up Project.

Έργα των Marina Abramovic, Herbert Brandl, Sonia Edle von Hoessle, Meno Eytan, Herbert Mehler, Βλάση Κανιάρη, Λήδας Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, Αντώνη Στάβερη, Μανώλη Χάρου και Αλέξανδρου Ψυχούλη τοποθετημένα αριστοτεχνικά στον χώρο…

Οι νέες συλλογές των designers και των brands που θα λάβουν μέρος, θα συνυπάρχουν στον χώρο με τα έργα της συλλογής, η οποία περιλαμβάνει μερικά από τα πιο σπουδαία ονόματα της Σύγχρονης Τέχνης!

Το 10ο The Pop Up Project, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 & το Σάββατο 20 Απριλίου, το Σαββατοκύριακο ακριβώς πριν την Μ. Εβδομάδα του Πάσχα, και θα εγκαινιάσει ένα εντελώς νέο shopping experience, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη πιο ψηλά.

Με την Ιλεάνα Ισμυρίδη μπροστά σε έργο του Herbert Mahler

Οι νέες συλλογές των designers και των brands που θα λάβουν μέρος, θα συνυπάρχουν στον χώρο με τα έργα της συλλογής, η οποία περιλαμβάνει μερικά από τα πιο σπουδαία ονόματα της Σύγχρονης Τέχνης, όπως Marina Abramovic, Herbert Brandl, Sonia Edle von Hoessle, Meno Eytan, Herbert Mehler, Βλάση Κανιάρη, Λήδας Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, Αντώνη Στάβερη, Μανώλη Χάρου και Αλέξανδρου Ψυχούλη.

Marina Abramovic

Αλέξανδρος Ψυχούλης, cat woman

Oι κορυφαίοι χώροι του Fougaro Athens 14 -η επιμέλεια αλλά και το curating της έκθεσης ανήκουν στην Φλωρίκα Π. Κυριακοπούλου-, θα “παντρευτούν” με τις δημιουργίες του The Pop Up Project, προσφέροντας στο κοινό που μας μας επισκεφθεί, σε όλους εσάς, το συγκεκριμένο διήμερο πριν το Πάσχα, ένα σκηνικό υψηλής αισθητικής υπεροχής, σε μία διοργάνωση εφάμιλλη αντίστοιχων των μεγάλων Μητροπόλεων του κόσμου.

Makers gonna Make…

Σας τα είπα και χθες μέσα από τα Instagram Stories μου -μπείτε εδώ να πάρετε μία πρώτη εικόνα του χώρου, κατά την διάρκεια της ξενάγησης μου- ενώ αν ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στην 10η αυτή μεγάλη διοργάνωση του The Pop Up Project, μπορείτε να μπείτε εδώ, και να μας αφήσετε μήνυμα.

Θα ανεβάσουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά!

Φέτος, οι αγορές μας και όλα τα δώρα μας για το Πάσχα, θα μας δώσουν ακόμη μεγαλύτερη χαρά!

Have a lovely day!!!

error: Content is protected !!