ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

To brand “Amphora Collection” στο The Pop Up Project: Spring Edition!

Τσάντες εμπνευσμένες απο Αρχαιοελληνικά Αγγεία”

To brand Amphora Collection δημιουργήθηκε από τη Ζηνοβία Αμπαριώτη το 2019 στη Νέα Υόρκη, μετά από την πολυετή εμπειρία της ως Accessories Designer για το Polo Ralph Lauren. To brand λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη παρουσίαση της καλοκαιρινής collection Spring-Summer 2022.

Εμπνευσμένο από τους αρχαιοελληνικούς αμφορείς, το Αmphora Collection βασίζεται στην ιδέα της ένωσης της τέχνης της γλυπτικής με τη μόδα και τα αξεσουάρ, φτιάχνοντας αντικείμενα που είναι ιδιαίτερα, αλλά παράλληλα οικεία και εύκολα στο να φορεθούν.

Οι τσάντες είναι ψάθινες και κατασκευάζονται σε μικρά εργαστήρια στην Ελλάδα με συγκεκριμένες τεχνικές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παίρνουν τη μορφή μοντέρνων γλυπτών.

Ο πειραματισμός με πρώτες ύλες και ο τρόπος που ζωντανεύουν δίνοντάς τους συγκεκριμένες μορφές είναι βασική πηγή έμπνευσης του σχεδιασμού, αλλά και του συνολικού οράματος, της σχεδιάστριας.

Το Αmphora Collection είναι το πρώτο βήμα για την υλοποίηση αυτού του οράματος συνδυάζοντας δημιουργικά στοιχεία γλυπτικής και σχεδιασμού, έχοντας ως κύριο γνώμονα την ποιότητα των πρώτων υλών.

It’s good to know: Η Ζηνοβία Αμπαριώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλαδα. Σπούδασε Fashion Design στο Rhode Island School of Design, στο Providence, RI των Η.Π.Α. Μετά τις σπουδές της, εργάστηκε στη Νέα Υόρκη για τον οίκο Ralph Lauren, διευθύνοντας τη σειρά POLO Women’s Cold Weather Accessories. Το 2019 ίδρυσε, στη Νέα Υόρκη, το “Amphora Collection”, ένα δικό της brand, βασισμένο στην ιδέα της συνύπαρξης της γλυπτικής με τη μόδα.


Ζηνοβία Αμπαριώτη

Ολοκληρωμένη την Συλλογή μπορείτε να την βρείτε στο The Pop Up Project: Spring Edition, που για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί για τρεις ολόκληρες ημέρες, την Πέμπτη 6, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Απριλίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 20:00 το βράδυ, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, στην καρδιά της Κηφισιάς!

Spread the news & Join us!

error: Content is protected !!