ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Tο 7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»

Παρουσία της κυρίας Kerry Kennedy, κόρης του αείμνηστου Robert F. Kennedy και Προέδρου του Ιδρύματος Robert F. Kennedy Human Rights, πραγματοποιήθηκε το 7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza.
Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, και Πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε την κυρία Kerry Kennedy, την κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου – σύζυγo της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, την σύζυγο του Πρέσβη των Η.Π.Α. κύρια Mary Pyatt, τον πρώην Υπουργό κύριο Γιάννη Αμανατίδη με την σύζυγό του κυρία Τιτίκα Αμανατίδη, τον Πρίγκιπα Νικόλαο, τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη, καθώς και 70 εκπαιδευτικούς και 54 μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο Σεμινάριο, το οποίο συντόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών κύριος Νίκος Χατζηνικολάου.

Νίκος Χατζηνικολάου, Kerry Kennedy, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Μαθητής του Pierce Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας προσφέρει στις κυρίες Kennedy και Βαρδινογιάννη έργο ζωγραφικής του

Στο Σεμινάριο συμμετείχε επίσης ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας Νίκος Κακλαμανάκης ο οποίος μίλησε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς για το «Δικαίωμα στο Όνειρο», μιλώντας τους αναλυτικά για την προσωπική του πορεία κατάκτησης της κορυφής. «Δεν πρέπει ποτέ να σταματήσετε να αγωνίζεστε γιατί ο μόνος αγώνας που χάνουμε είναι εκείνος που δεν δίνουμε», είπε ανάμεσα σε άλλα ο κύριος Κακλαμανάκης.

Ο Νικόλας Κακλαμανάκης με το Καλλιτεχνικό Λύκειο Γέρακα

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τους μαθητές του Pierce Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας

Αμέσως μετά οι εκπρόσωποι του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Axion Hellas» Βασίλειος Πατέρας, Πρόεδρος του Οργανισμού, και Πρίγκιπας Νικόλαος, Σύμβουλος Διοίκησης της «Axion Hellas», μίλησαν για την δράση τους στην ακριτική Ελλάδα.

Οι κυρίες Kennedy και Βαρδινογιάννη με τους εκπροσώπους της Axion Hellas

Στην συνέχεια, μαθητές και καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν αναλυτικά τις δράσεις τους, μέσα από ευφάνταστες και πρωτότυπες δράσεις, ενώ προσέφεραν στις κυρίες Kennedy και Βαρδινογιάννη έργα που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του Προγράμματος.
Ακολούθησε μία ζωηρή συζήτηση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς των σχολείων και τις υπεύθυνες του Προγράμματος κυρίες Σοφία Δάρτζαλη (για την Ελλάδα) και Karen Robinson (για τις Η.Π.Α.) γύρω από τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις του Προγράμματος. Στην συζήτηση συμμετείχε και η κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Βασίλης Πατέρας, Mary Pyatt, Γιάννης Αμμανατίδης, Τιτίκα Αμμανατίδη, Kerry Kennedy, Πρίγκιπας Νικόλαος, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σίσσυ Παυλοπούλου, Φωτεινή Μπίνιου, Νένη Δούκα

It’s good to know: Το Πρόγραμμα «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» για τα ανθρώπινα δικαιώματα που διδάσκεται σε εκατομμύριά μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο. To πρόγραμμα είναι βασισμένο στο βιβλίο της Kerry Kennedy, κόρης του αείμνηστου Robert F. Kennedy, και διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για τέταρτη συνεχή χρονιά με μεγάλη συμμετοχή σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα. Τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ παράλληλα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο οι μαθητές να εξοικειωθούν από μικρή ηλικία με την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έτσι ώστε, ως μελλοντικοί πολίτες, να διασφαλίσουν την δημιουργία μιας καλύτερης και δικαιότερης κοινωνίας.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!