ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

The scrambled papers theory: Τα εγκαίνια της έκθεσης του Κωνσταντίνου Πάτσιου!

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε η έκθεση The scrambled papers theory -Η θεωρία των κωδικοποιημένων χαρτιών- του Κωνσταντίνου Πάτσιου, στην γκαλερί alma Contemporary, η οποία θα διαρκέσει έως τις 4 Μαΐου.

Αν το ασυνείδητο δομείται ως γλώσσα, η αντιπαράθεση των “κωδικοποιημένων χαρτιών” του, δομεί έναν νέο επικοινωνιακό κώδικα.
Η διττή ερμηνεία του τίτλου είναι επίσης ένα παίγνιο, μια έμμεση αναφορά στο Αυγό, ως συγκερασμού της υλικότητας της τέχνης με τη γεύση, και ως αρχέτυπου της δημιουργίας και της γέννησης.

Μαρία Αλμπάνη ,Δημήτρης Ντάσιος, Ελένη Παυλοπούλου

Φώτης Κουβέλης, Κωνσταντίνος Πάτσιος

«Το εικαστικό μου έργο έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός άλλου σώματος» αναφέρει ο καλλιτέχνης. «Στο σύνολο του έργου μου υπάρχει μια ψυχαναλυτική διάσταση, και εμμονή με την αυτόματη γραφή. Η δουλειά μου έχει να κάνει με τη δόμηση του τυχαίου. Όλα τα μικρά χάρτινα σπαράγματα τοίχων της πόλης και στιγμών της ίδιας μου της ζωής μεταμορφώνονται σε μια υπερπραγματικότητα που αντλεί τη δύναμή της από το ασυνείδητο, υιοθετεί την άναρχη, ελεύθερη δόμησή του, εκφράζει επιθυμίες και φόβους μέσα από τη γλώσσα των συμβόλων, και αναδύεται μέσα από τη λογική του ονείρου, εκεί όπου όλα είναι πιθανά».

Μαρία Αλμπάνη, Νίκος Βατόπουλος

ΖέταΤζιώτη, Μαριάννα Λούρμπα

Μαρία Αλμπάνη, Παύλος Σάμιος

Νίκος Βατόπουλος, Θοδωρής Νούτσος

Κωνσταντίνος Πάτσιος, Γιάννης Ψυχοπαίδης

error: Content is protected !!