ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

The Pop Up Project: Sophia Koutsoukou Jewellery

Η Σοφία Κουτσούκου σπούδασε Design στο Westminster University του Λονδίνου δουλεύοντας παράλληλα σε ένα εργαστήριο από το οποίο απέκτησε αρκετές γνώσεις για τη διαδικασία παραγωγής ενός κοσμήματος. Επιστρέφοντας στην Αθήνα παρακολούθησε, επίσης, αρκετά σεμινάρια κατασκευής κοσμημάτων.

sophia koutsoukou jewellery12
Δημιουργεί μοναδικά κοσμήματα, τα οποία εντυπωσιάζουν μέσα από την απλότητά τους, αντλώντας έμπνευση από την ομορφιά που κρύβει η φύση, τη γραφιστική, τη μοντέρνα αρχιτεκτονική και την Αρχαία Ελλάδα.
Μιλώντας για τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων και για τα υλικά που χρησιμοποιεί αναφέρεται στο ασήμι που επιχρυσώνει με κίτρινο ή ροζ χρυσό και μαύρη πλατίνα και πώς το συνδυάζει με κορδέλες, κλωστές, αλυσίδες, πέρλες και χάντρες.

Sophia Koutsoukou jewellery1

Sophia Koutsoukou jewellery2

Sophia Koutsoukou jewellery3

sophia koutsoukou jewellery7
Όλες οι δημιουργίες της είναι χειροποίητες χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή τεχνική χύτευσης μετάλλου σε καλούπι, χαμένο κερί (lost wax).

sophia koutsoukou jewellery11
Ολοκληρωμένη την Συλλογή μπορείτε να την βρείτε στο The Pop Up Project-Christmas at the Museum, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή ή στο www.sophiakoutsoukou.com

error: Content is protected !!