ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

The Pop Evolution στη Μύκονο!

“Pop art is for everyone” -Andy Warhol

H Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου παρουσιάζει την έκθεση, με τίτλο “The Pop Evolution”, στο πλαίσιο του εκθεσιακού της προγράμματος για το Καλοκαίρι 2018. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 08 Ιουλίου 2018, στις 20.00, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 26 Ιουλίου 2018.

Πιστή στην αποστολή της, η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει το έργο 3 διεθνών σύγχρονων Καλλιτεχνών, που εκπροσωπούν το κίνημα της νεο-ποπ τέχνης, μια πολύ ζωντανή και ευρέως διαδεδομένη τάση στην παγκόσμια αγορά τέχνης.
Με αναφορές στην ποπ τέχνη και δύο από τους κορυφαίους εκπροσώπους της, Andy Warhol και Keith Haring, η έκθεση διερευνά τα βασικά στοιχεία και τις καλλιτεχνικές επιρροές της σύγχρονης ποπ εικαστικής σκηνής, μέσω των έργων των Jeff Koons, Patrick Rubinstein και Dimitri Likissas.

Αφετηρία ο Αμερικανός Jeff Koons που θεωρείται ως η επιτομή του κινήματος της Neo-Pop τέχνης που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1980. Γνωστός για τα διάσημα “balloon animals” γλυπτά του, σειρά από τα οποία θα παρουσιαστεί σε αυτή την έκθεση, ο Koons κατόρθωσε να δημιουργήσει μια γέφυρα μεταξύ της υψηλής τέχνης και της μαζικής κουλτούρας, του kitsch και της υψηλής αισθητικής, της μόδας και των Καλών Τεχνών. Σήμερα αποτελεί έναν από τους διασημότερους καλλιτέχνες όλου του κόσμου.

Jeff koons

Ο Patrick Rubinstein, εκπρόσωπος της λεγόμενης Κινητικής ποπ τέχνης, είναι Γάλλος καλλιτέχνης, γνωστός για το ιδιαίτερο στυλ του που περιλαμβάνει ένα μείγμα από πίνακες, φωτογραφίες, εικόνες και πορτρέτα. Οι δημιουργίες του είναι οπτικές ψευδαισθήσειςπαιχνίδια που προσφέρουν πολυδιάστατη θέαση, ανάλογα με τη γωνία, ενώ ταυτόχρονα τα ζωντανά τους χρώματα προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα και αντιδράσεις. Ο Rubinstein κατορθώνει να δημιουργεί εικόνες που μοιάζουν «ζωντανές», συνθέτοντας εικόνες-σύμβολα της ποπ κουλτούρας του παρελθόντος.

Rubinstein

Ο Dimitri Likissas, γεννημένος στο Βέλγιο και με ελληνικές ρίζες, είναι γνωστός για τα έργα του που αποτελούνται από χρωματιστές κουκίδες, ένα εφέ πουαντιγισμού, μετατρέποντας συγκεκριμένες εικόνες σε αφηρημένες. Έντονα επηρεασμένος από τους Andy Warhol και Keith Haring, η τέχνη του είναι μια συναρπαστική οπτική εμπειρία, καθώς η εικονογραφική του διάταξη ξεπερνά τα όρια της όρασης. (έργο εξωφύλλου)

Διάρκεια έκθεσης: 08.07-26.07/2018

error: Content is protected !!