ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με σκοπό την Ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων»

Στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου συμμετείχε στην Τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Νοτίου Ελλάδας, με σκοπό την Ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψηνάκη.
Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν: η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κος Γιώργος Τζιάλλας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κος Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας κος Σανίδας Ηλίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κρήτης κος Κώστας Φασουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κος Γεώργιος Αποστολόπουλος, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Πειραιά κα Ειρήνη Νταϊφά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κος Λοΐζος Σορωνιάτης, ο εκπρόσωπος από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας Ταξίαρχος Ιωάννης Χατζηδήμος, ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης κ. Δημήτρης Παντερμαλής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» κος Μιχάλης Χρηστάκης, καθώς και πλειάδα εκλεκτών Δημάρχων και εκπροσώπων των Δημοτικών Αρχών δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την επιθυμία τους για περαιτέρω συνεργασία σε θέματα πολιτισμού.

psi3
«Σε εποχές κρίσης η συνένωση δυνάμεων είναι όχι μόνο δόκιμη, αλλά και επιβεβλημένη. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με πολυετή πείρα στην διάσωση και διάδοση του πολιτισμού μας, στηρίζει κάθε τέτοια πρωτοβουλία που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και προόδου της χώρας μας. Θα ήθελα λοιπόν, να συγχαρώ το Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ψηνάκη για την πρωτοβουλία του την οποία πρόκειται να στηρίξουμε, συνεισφέροντας με την τεχνογνωσία μας», μας είπε η Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου

Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου

Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου

Τι είναι η «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων»
Πρόκειται για μια οργανωμένη πρωτοβουλία συνεργασίας για θέματα πολιτισμού και αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ένα δίκτυο μεταξύ φορέων που θα ανταλλάσσει τεχνογνωσία και θα προωθεί τη συνεργασία με κοινές εκδηλώσεις, συνέδρια, επισκέψεις, έρευνες και μελέτες, όπως και την καθιέρωση κοινών προτύπων, αλλά και συνεργασιών με Διεθνείς Οργανισμούς. Κύριος στόχος είναι η αξιοποίηση της Αρχαίας Πολιτισμικής Φιλοσοφίας και Παράδοσης.

error: Content is protected !!