ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη & η Kerry Kennedy στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος “Robert F. Kennedy Human Rights” με το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για την εφαρμογή του εκπαιδευτικού Προγράμματος “SPEAK TRUTH TO POWER” στην Ελλάδα, η Πρόεδρος του “Robert F. Kennedy Human Rights” κυρία Kerry Kennedy, διεθνής ακτιβίστρια, κόρη της Ethel και του αείμνηστου Robert F. Kennedy, ήρθε προχθές στην Αθήνα, φιλοξενούμενη της Πρέσβεωςς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Η Kerry Kennedy, διεθνής ακτιβίστρια

Η Kerry Kennedy, διεθνής ακτιβίστρια

Μεταξύ άλλων η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε την κυρία Kennedy για τις δράσεις που έχει αναλάβει το Ίδρυμα της με σκοπό να συμβάλλει στην ανακούφιση των προσφύγων και συγκεκριμένα για το Πρόγραμμα “We care” που προσφέρει στα προσφυγόπουλα ιατροφαρμακευτική φροντίδα, προληπτικό ιατρικό έλεγχο και εμβολιασμό– όπου απαιτείται-  καθώς και ρουχισμό, είδη προσωπικής υγιεινής και παιχνίδια. Επίσης η κυρία Βαρδινογιάννη την ενημέρωσε και για τις νέες πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει το Ίδρυμά της, δηλαδή για τη  δημιουργία και λειτουργία κέντρου φιλοξενίας για μητέρες με τα παιδιά τους καθώς και για ασυνόδευτα παιδιά.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη & η Kerry Kennedy στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη & η Kerry Kennedy στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό

Η κυρία Kennedy θέλοντας να στείλει  μήνυμα ελπίδας, διεθνούς συνεργασίας, συμπαράστασης και αλληλεγγύης, και να στηρίξει έμπρακτα το Πρόγραμμα “We care” θέλησε να επισκεφτεί ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

4
Έτσι το Σάββατο το απόγευμα η κυρία Kennedy μαζί με την κυρία Βαρδινογιάννη μετέβησαν στο Σχιστό, όπου μοίρασαν ρουχισμό στα 500 παιδιά που βρίσκονται εκεί, και διαβεβαίωσαν τους πρόσφυγες ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους.

error: Content is protected !!