ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Talk Thirty To Me: Celebrating 30 years of Kivotos Mykonos!

Δεν ήταν απλά άλλη μία πρόσκληση στις δεκάδες που οι lifestyle editors συμβαίνει να λαμβάνουμε καθημερινά. Ούτε καν άλλη μία πρόταση για μία μαγική απόδραση σε κάποιο πεντάστερο ξενοδοχείο ενός από τα εκατοντάδες υπέροχα νησιά μας. Ήταν ένα τελείως ξεχωριστό, οπωσδήποτε αξέχαστο, μοναδικής αισθητικής τριήμερο, αυτό που η οικογένεια Μιχόπουλου, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια του Kivotos Mykonos, μας προσκάλεσε να απολαύσουμε την άνευ προηγουμένου φιλοξενία της.
Άλλωστε, όταν μιλάμε για τα γενέθλια του πρώτου ξενοδοχείου που έφερε τη έννοια των boutique hotels στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο, από το απόλυτο που ζήσαμε για τρεις ολόκληρες ημέρες παρέα.


Talk Thirty To Me & Follow Me…

Αισθητική που ‘παντρεύει’ τη μαγνητική απλότητα του μυκονιάτικου λευκού με αναζωογονητικές λεπτομέρειες σύγχρονης τέχνης. Εξωτερικοί χώροι με θέα το γραφικό βραχώδες περιβάλλον που αγκαλιάζει την παραλία του Ορνού. Διαρκές αίσθημα ιδιωτικότητας που ξεκινά από το δωμάτιο και φτάνει έως την privé παραλία του ξενοδοχείου. Sun beds που γίνονται ένα με το απόλυτο γαλάζιο της πρωτοποριακής πισίνας που “ταξιδεύει” τον επισκέπτη με την underwater μουσική της.

Το Kivotos Mykonos δε συμβιβάζεται με το μερικό και επιχειρεί να ικανοποιήσει το όλο: όλες τις αισθήσεις, διαθέσεις, επιθυμίες. Από τη στιγμή της δημιουργίας του, πίσω στο 1993, το ξενοδοχείο, όπως άλλωστε το όνομά του υποδεικνύει, έχει ενστερνιστεί μια φιλοσοφία που συνδέεται άρρικτα με το ταξίδι και την αναζήτηση της καλής ζωής: όπως η Κιβωτός του βιβλικού Νώε πλέει μακριά από τη φθορά και εξελίσσεται σε μέσο επιβίωσης και εξέλιξης, έτσι και το ξενοδοχείο γίνεται κομψό εγχείρημα κατόρθωσης του τέλειου, συγκεντρώνοντας μες στην απλότητα όλες τις γεύσεις και τις απολαύσεις της ζωής. Το Kivotos Mykonos μετατρέπεται έτσι σε καταφύγιό και τόπο εορτασμού της ύπαρξης, που αναδεικνύει την πολυτιμότητα της ζωής και δίνει στον επισκέπτη μία εξατομικευμένη εμπειρία πολυτέλειας, χαλάρωσης, και ενδοσκόπησης.

Φίλιππος Μιχόπουλος, Φαίη Μπέη και Ιάσωνας Μιχόπουλος, με τον Σπύρο Μιχόπουλο, που δημιούργησε πριν 30 χρόνια το Kivotos Mykonos

Ο φετινός εορτασμός των 30 χρόνων Kivotos Mykonos υπογραμμίζει ότι έννοιες όπως η φιλοξενία, η ποιότητα και το luxury έχουν για το ξενοδοχείο έναν ατέρμονο χαρακτήρα που δεν υποτάσσεται στο πέρασμα του χρόνου. Με αφορμή την thirty-licious επέτειο, αποκαλύπτουμε 30 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό του νησιού.

Με τον Στέλιο Καφαντάρη και τον Άρη Καβατζίκη

Με την Φλώρα Παρασκευοπούλου, ψυχή και καρδιά του αξέχαστου αυτού τριήμερου

Talk Thirty To Me!

Θυμίζοντας μικρογραφία της Χώρας της Μυκόνου, οι 41 σουίτες του ξενοδοχείου είναι σπαρμένες ανάμεσα σε πολλά σοκάκια, κρυφές γωνιές, πλατείες και οάσεις νερού. Σε ένα από αυτά τα σημεία δεσπόζουν τα αντίγραφα των λιονταριών της Δήλου, σκαλισμένα σε μάρμαρο Νάξου όπως και τα αυθεντικά.

Το Kivotos Mykonos δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με αρχιτέκτονα ή interior designer. Όλοι οι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι του είναι σχεδιασμένοι από τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη Σπύρο Μιχόπουλο.

Όλα τα εξωτερικά δάπεδα έχουν φτιαχτεί από Πεντελικό Μάρμαρο.

Άρης Καβατζίκης

Το ξενοδοχείο διαθέτει δύο κοινόχρηστες πισίνες, δύο εστιατόρια και δύο bar.

Ένας γαλλικός καθρέφτης αντίκα ενέπνευσε τη δημιουργία του ξενοδοχείου. Αυτός ο καθρέφτης αγοράστηκε από το Marché Aux Puces και σήμερα δεσπόζει στο main bar του Κivotos Μykonos. Κόστισε ένα αστρονομικό ποσό το οποίο, όταν έμαθε το λογιστήριο, νόμιζε ότι ο Σπύρος Μιχόπουλος έχασε τα λογικά του.

Το πρώτο βράδυ, οι οικοδεσπότες μας, μας επιφύλασσαν ένα champagne cocktail στη πισίνα του Kivotos Mykonos, του οποίου ακολούθησε dinner party στο Noema υπό τις θεϊκές μουσικές του Valeron

Το οικόπεδο του Kivotos Mykonos αγοράστηκε από τον Σπύρο Μιχόπουλο και τον κολλητό του φίλο – αργότερα νονό του Φίλιππου Μιχόπουλου – Τάκη, με την προοπτική να χτίσουν εξοχικές κατοικίες. Στη συνέχεια, ο Σπύρος Μιχόπουλος αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Ο Τάκης, αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες του εγχειρήματος, πούλησε το μερίδιό του στον Σπύρο Μιχόπουλο.

Η κατασκευή του Kivotos Mykonos διήρκησε 7 χρόνια (1986-1993), καθώς μια ιστορία λέει (και ναι, είναι αλήθεια) ότι όταν ο Σπύρος Μιχόπουλος έδινε οδηγίες στους πετράδες να χτίσουν μια μάντρα, εάν δεν χτυπούσε ο ήλιος ακριβώς εκεί που το είχε φανταστεί, τότε τους έβαζε να την γκρεμίσουν και να την ξαναχτίσουν.

To επόμενο πρωί ανοίγω τα μάτια μου και αντικρίζω το ομορφότερο φως του κόσμου, αυτό της Μυκόνου, που λούζει με τις αχτίδες του το δωμάτιο μου. Αυτό το ίδιο φως θα μας οδηγήσει σήμερα στη Δήλο και στα Ρήνεια, με το εκπληκτικό σκάφος που μας περιμένει στην ιδιωτική παραλία

Φέρνοντας το concept του Byblos StTropez στην Ελλάδα, το Kivotos Mykonos έγινε το πρώτο boutique hotel στη χώρα.

Ανάμεσα στις πρωτοπορίες του Kivotos Mykonos, σημειώνεται πως αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο που παρείχε private transfer με SUV στη Μύκονο, αντί για λεωφορείο καθώς και αυτό που προσέφερε αρωματισμένα δροσερά πετσετάκια στην πισίνα την ώρα της ηλιοθεραπείας.

Το Kivotos Mykonos ήταν το πρώτο ξενοδοχείο στη Μύκονο με γήπεδο squash από το 1993 αναγνωρισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Squash.

Το 1996, το ξενοδοχείο έγινε το πρώτο Small Luxury Hotel στην Ελλάδα.

Οι οικοδεσπότες μας έχουν φροντίσει για εμάς επίσκεψη στη Δήλο…

Το Κivotos Μykonos έγινε το 2006 το πρώτο μέλος των Leading Hotels of the World στις Κυκλάδες.

Ο Αλέκος Φασιανός έχει εμπνευστεί σκίτσο από το όνομα του ξενοδοχείου, το οποίο και δώρισε στους ιδιοκτήτες του Kivotos Mykonos.

Στην κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου, υπάρχει το άγαλμα της Κόρης της Θάλασσας από τον διάσημο Έλληνα γλύπτη Δημήτρη Αρμακόλα.

Και δροσερές στιγμές με σαμπάνια στα Ρήνεια…

Κατά την περίοδο 2013-2015, το ξενοδοχείο φιλοξένησε έργα περισσότερων από 50 Ελλήνων μοντέρνων καλλιτεχνών στην art gallery, τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους του, ως μέρος του Kivotos Art Projects.

Talk Thirty To Me: Celebrating 30 years of Kivotos Mykonos!

Νικόλας Κατσαρός

Το ξενοδοχείο έχει ίσως τη μεγαλύτερη συλλογή Louis Vuitton trunks εκτός των καταστημάτων LV.

Το 2008, πραγματοποιήθηκε μεγάλη ανακαίνιση του ξενοδοχείου, οπότε και προστέθηκαν το spa και η Noah’s Waterfront Villa.

Χριστίνα Πολίτη

Η Noah’s Villa του Kivotos Mykonos είναι η μόνη βίλα στην Μύκονο με τη δική της παραλία, λίγα σκαλιά πιο κάτω από την κεντρική. Η Noah’s Villa φτιάχτηκε από κομμάτια ξύλου από το ναυάγιο ενός καϊκιού που βρέθηκε στην παραλία του Kivotos όταν αγοράστηκε το οικόπεδο, το οποίο και ενέπνευσε το όνομα του ξενοδοχείου.

Η τελευταία ανακαίνιση το ξενοδοχείου, που έλαβε χώρα το 2018, καλωσόρισε την Villa Hideaway με ιδιωτική infinity pool.

Στάση στο Jackie O με την Φλώρα Παρασκευοπούλου

Το ξενοδοχείο είναι από τα λίγα με ιδιωτικό ιστιοφόρο, το 25μετρο motor sailor yacht «Prince de Neufchatel».

Η ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου φιλοξένησε το πρώτο της δείπνο υπό τον φωτισμό κεριών το 2012. Πλέον, αυτή η εμπειρία έχει χαρακτηριστεί από τον διεθνή τύπο ως ένα από τα δέκα πιο σημαντικά πράγματα που κάποιος πρέπει να βιώσει στη Μύκονο.

Στην ιδιωτική παραλία αυτή, πρωταγωνιστεί πλέον το private dining spot, Nero Nero, πάνω στα νερά του Ορνού, το μενού του οποίου φέτος υπογράφει ο πολυβραβευμένος σεφ Jean-Charles Métayer.

Σήμερα είναι το επίσημο δείπνο των 30ων γενεθλίων του Kivotos Mykonos, και θα μαγειρέψει για εμάς ένας από τους πιο αγαπημένους μου chef, o 23. Jean-Charles Métayer, που τόσα και τόσα σας έχω πει για αυτόν

Την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, το ξενοδοχείο φιλοξένησε τον σχεδιαστή Jean-Paul Gaultier, μετέπειτα συχνό θαμώνα του Kivotos Mykonos. Από τότε μέχρι σήμερα, το ξενοδοχείο έχουν προτιμήσει δεκάδες αστέρες διεθνούς βεληνεκούς.

Το συγκλονιστικό δείπνο ξεκίνησε μόλις ο ουρανός του Ορνού φωτίστηκε από τα δεκάδες βεγγαλικά, προς τιμήν του Kivotos!

Κατά τη διάρκεια της διαμονής της εδώ, η Donatella Versace είχε ζητήσει ειδικό μενού για το σκυλάκι της που ετοίμαζε κάθε μέρα ο Chef του Kivotos.

Shakira, Gerard Piqué και George Michael επέλεξαν το 2011 το Kivotos για τη διαμονή τους στη Μύκονο.

Το 2014, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος ΙΙ του Μονακό πέρασε τις διακοπές του στο Kivotos Mykonos.

Το Kivotos Mykonos έχει βραβευτεί με 5 Star Diamond Award από την American Academy of Hospitality Sciences (2007), και έχει ψηφιστεί επανειλημμένα ως ένα από τα δέκα καλύτερα Beach Hotels στην Ευρώπη σύμφωνα με το Condé Nast Traveller.

Ανάμεσα στις άπειρες διακρίσεις του Kivotos Mykonos, ξεχωρίζουν αυτές του χρυσού βραβείου Greek Tourism Awards και World Travel Award ως το καλύτερο Boutique Hotel στην Ευρώπη το 2018, καθώς και του προτεινόμενου προορισμού από τα Louis Vuitton Luxury Guides.

Το 2019, το brand Kivotos επεκτάθηκε πέραν των ορίων του νησιού της Μυκόνου και εγκαινίασε το Kivotos Santorini, ένα πρωτοποριακό και αισθητικά μοναδικό συγκρότημα 5 σουιτών-βιλών.

Happy birthday Kivotos Mykonos!!!!!! 

error: Content is protected !!