ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τα ομορφότερα δώρα για το Πάσχα από Μουσεία και Γκαλερί!

Είναι η δεύτερη φορά στην ζωή μου που παραμένω στην Αθήνα για το Πάσχα και η πρώτη ήταν όταν ήμουν στην Γ΄ Λυκείου και είχαμε εξετάσεις. Και είναι ίσως η πρώτη φορά που δεν έχω πραγματικές υποχρεώσεις, που δεν έχω ουσιαστικό πρόγραμμα, που δεν θα γιορτάσω το Πάσχα υπό κανονικές συνθήκες. Δεν υπάρχει καν κανονικότητα. Έτσι, μόλις σήμερα κατάλαβα πως πλησιάζει, καταρχήν με τα αυξημένα μέτρα που διαβάζω από το πρωί πως θα λάβει η κυβέρνηση με την ευκαιρία του Πάσχα -μιας που ναι, υπάρχουν ακόμη εντελώς ανεύθυνοι πολίτες που σχεδιάζουν εορταστική έξοδο στα νησιά- , και από τα πρώτα δώρα του Πάσχα που άρχισαν να φτάνουν με γαντοφορεμένους ανθρώπους του courier σπίτι μου. Και το πρώτο που έκανα, ήταν να παραγγείλω online τα Πασχαλινά δώρα για την βαφτιστήρα μου την Ειρήνη. Το δεύτερο, να σας προτείνω μερικά από τα ομορφότερα δώρα που μπορούμε να βρούμε -πάντα online- από τις Συλλογές Μουσείων και Γκαλερί, για αυτό το τόσο διαφορετικό Πάσχα που θα ζήσουμε. Ας είναι γεμάτο Τέχνη και κομψά δώρα για αυτούς που αγαπάμε.

Το Cycladic Shop διαθέτει στις συλλογές του παιχνίδια, κοσμήματα και κεραμικές δημιουργίες  με σύμβολα και απεικονίσεις μυθολογικών θεμάτων που διακοσμούν αρχαία ελληνικά αγγεία.

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΜΟΤΙΒΑ | € 65,00

ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΚΟΚΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΓΕΙΑ | € 50,00

ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΚΟΚΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΓΕΙΑ | € 50,00

ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ» ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΥΦΑΣΜΑ | € 30,00

Το Μουσείο Μπενάκη ανέκαθεν υπήρξε ένας «τόπος» πολύ πιο διευρυμένος από τις συλλογές, τις εκθέσεις και τις δράσεις του. Με τον πολύπλευρο προγραμματισμό στα μουσειακά του κτίρια, την κοινωνική του ευαισθησία και την ανοιχτή πρόσκληση του Πωλητηρίου προς όλο το φάσμα της εγχώριας καλλιτεχνικής παραγωγής, το Μπενάκη αποτελεί μια κοινότητα ανθρώπων που έχουν τον πολιτισμό μέσα τους. Και, φυσικά, την αγάπη για τις τέχνες και την όμορφη ζωή.

Αυτό το διαφορετικό Πάσχα, λοιπόν, που όλοι μας θα ανταλλάξουμε ευχές αγάπης από μακριά, ας το δούμε σαν ευκαιρία να ομορφύνουμε τη ζωή μας. Στους ανθρώπους που νοιαζόμαστε, ένα δώρο από την ανοιξιάτικη συλλογή του BenakiShop κλείνει μέσα του όλη την ελπίδα της άνοιξης, φτιαγμένο με ευαισθησία και γνώση από ανθρώπους που βρίσκονται χρόνια στο πλευρό του Μουσείου. Αντικείμενα μοναδικά, ανάμεσά τους τα Πασχαλινά δώρα του Benaki Shop, όπως πρωτότυπες λαμπάδες και κεραμικά αυγά ή πουλάκια ζωγραφισμένα στο χέρι, αλλά και μια επιλογή από exclusive διακοσμητικά, εμπνευσμένα από τις εκθέσεις και τις συλλογές του Μουσείου, που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν το σπίτι σας στο καταφύγιο των ονείρων σας. Πλουμιστές πεταλούδες από πλέξιγκλας με σχέδια του Αλέξη Ακριθάκη, κεραμικά σκεύη με πολύχρωμα λουλούδια που στρώνουν την άνοιξη στο τραπέζι σας.

Την ίδια στιγμή, στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης του Benaki Shop, η «πρόκληση»- πρόσκληση #BenakiAtHome μας κρατά σε επαφή. Εργαζόμενοι, συνεργάτες και φίλοι του Πωλητηρίου ανεβάζουν εικόνες της τωρινής τους καθημερινότητας με «πρωταγωνιστές» αντικείμενα και βιβλία του Πωλητηρίου που τους γλυκαίνουν τον παρατεταμένο εγκλεισμό. Αυτή η κρίση για εμάς είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε τις αξίες και τους ανθρώπους που δίνουν στη ζωή μας προοπτική και νόημα.

To ανανεωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα του Πωλητηρίου www.benakishop.gr συνεχίζει να λειτουργεί και να πραγματοποιεί αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

“We still do what we love, Keeping a positive mindset in life!” μας διαβεβαιώνει η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, η οποία μας προτείνει να κάνουμε τις αγορές μας ασφαλείς online, και να ταξιδέψουμε στις κομψές βιτρίνες της και στις γεμάτες τέχνη συλλογές της, μέσα από το e-shop της.

Αυτές είναι οι δικές μου επιλογές

Αρωματικό κερί, βασισμένο στο έργο του Andy Warhol “Flowers on White”, 1964-65
Άρωμα από τον αρωματοποιό Givaudan: floral-woody, €60,00

Χειροποίητο κεραμικό μπολ, Deep Heart, του John Derian, €60,00

Χειροποίητο κεραμικό πιάτο σούπας, John Derian
Yellow Bird, €75,00

Corail Bleu Candlestick του John Derian. Χειροποίητο κεραμικό κηροπήγιο
Τα Corail χρειάζονται πολύ χρόνο να παραχθούν (ειδικά τα κηροπήγια, καθώς αποτελούνται από διάφορα κομμάτια πηλού που φτιάχνονται σε καλούπια και στη συνέχεια τοποθετούνται κομμάτι-κομμάτι).Η διαδικασία της τοποθέτησης των ψηφίδων χρώματος στο κεραμικό είναι εξαιρετικά περίπλοκη και απαιτεί μεγάλη λεπτομέρεια και ακρίβεια. €950,00

Βάζο από μαλακή ρητίνη του Gaetano Pesce, €350,00

Τα σουπλά από σιλικόνη των Naoki Ono και Yuuki Yamamotos απεικονίζουν σχέδια που μιμούνται μουντζούρες από μολύβι, δημιουργώντας αφορμή για διάλογο. €20,00

Πίατο Rhinoceros με σχέδιο της Niki de Saint Phalle, €15,00

Χειροποίητη κεραμική πιατέλα, John Derian, €105,00

Ladybird, Χειροποίητο κεραμικό βαθύ πιάτο, John Derian, €70,00

Ναι, σωστά καταλάβατε, είμαι ενθουσιασμένη με ολόκληρη τη συλλογή του John Derian…

?

error: Content is protected !!