ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τα νεαρά κορίτσια του Γιώργου Χαδούλη θα κατακλύσουν την Γκαλερί Σκουφά!

Ζωγραφική, κεραμική και σχέδια συνθέτουν τρεις φαινομενικά διαφορετικές ενότητες, που συνομιλούν, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αποτελούν το συνολικό έργο των τελευταίων δύο χρόνων του Γιώργου Χαδούλη, που θα εκθέσει η γκαλερί Σκουφά.
Νεαρά κορίτσια, μόνα ή ως ζευγάρι, σαν διπλά πορτρέτα ή μαζί με το ζωγράφο, ζωγραφισμένα με καθαρά, έντονα χρώματα μαγνητίζουν τα ανυποψίαστα βλέμματα. Ο θεατής καλείται με τη φαντασία του να δημιουργήσει ιστορίες που γλιστρούν έξω από τα όρια των τελάρων.

Το χαρακτηριστικό ύφος του ζωγράφου αναδεικνύεται στα κεραμικά που απλώνονται σε όλους τους χώρους της γκαλερί. Όπως αναφέρει ο ίδιος : « Ένα απλό κεραμικό σκεύος σε συνδέει με κάτι αρχέγονο. Με  γοητεύει η ιδέα ότι ζωγραφίζω πάνω στο χώμα, στη γη».


Στον πρώτο όροφο θα παρουσιαστεί μια μικρή ενότητα σχεδίων για την Ακρόπολη.
Με κάρβουνο, μελάνια και παστέλ σε χαρτί, ο Γιώργος Χαδούλης προσδίδει σε ένα τόσο γνωστό θέμα – σύμβολο μια φρέσκια ματιά.


Η έκθεση θα συνοδεύεται από διαδικτυακό κατάλογο ο οποίος θα περιλαμβάνει φωτογραφίες των έργων, μία εισαγωγή του ποιητή Χάρη Βλαβιανού και μία συνομιλία του ζωγράφου με τον ιστορικό τέχνης Γιώργο Μυλωνά.

Εγκαίνια: Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, στις 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 9 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2019

error: Content is protected !!