ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τα Μεταξωτά Μαντήλια της Έλενας Ζωγράφου αποτυπώνουν σύμβολα που υμνούν τον πολιτισμό μας!

H νέα συλλογή μεταξωτών μαντηλιών ΚΛΕΙΩ εμπνευσμένη από την ένατη Μούσα, μία συνεργασία με τη σπουδαία σχεδιάστρια κοσμημάτων Ιλεάνα Μακρή και μία έκθεση μαντηλιών που θα λάβει χώρα στο Πολεμικό Μουσείο στις 21 Μαρτίου, είναι αρκετοί λόγοι για να συζητάμε για το νέο “fashion” όνομα της πόλης, την Έλενα Ζωγράφου, δημιουργό του brand Zografos.

H Ελενα δημιουργεί και υπογράφει μεταξωτά μαντήλια που διηγούνται μία ιστορία και υπάρχουν “for a reason”, όπως λέει στο Fay’s Control. Και λόγος είναι ότι το brand Zografos αφηγείται ιστορίες, με φωνές από το παρελθόν αποτίνοντας φόρο τιμής σε κάθε περίοδο της ελληνικής ιστορίας, από την αρχαιότητα ως σήμερα, με σκοπό να ταξιδέψει και σε άλλους πολιτισμούς καθώς ο καθένας κρύβει υπέροχους μύθους, εικόνες, μηνύματα. Άλλωστε, το πρώτο μα και κυρίαρχο χαρακτηριστικό της Έλενας Ζωγράφου είναι η συνεχής δίψα για ανακαλύψεις, η ασταμάτητη αναζήτηση στα annales της ιστορίας που ασφαλώς δεν τελειώνει ποτέ. Το Zografos ακουμπά με διακριτικότητα, ευαισθησία και τρυφερότητα το κάθε του θέμα.


Η Έλενα Ζωγράφου αφοσιώνεται στο όνειρό της δημιουργώντας σύμβολα αγάπης και πίστης που τιμούν τον πολιτισμό μας. Με πάθος, δύναμη, αδιαπραγμάτευτη επιμονή στην ποιότητα και στην ουσία η «Ζωγράφος» απογειώνει ένα αξεσουάρ-κόσμημα αδημονώντας για τον επόμενο θησαυρό που θα πάρει σάρκα και οστά ως ZC / Zografos Concept, το οποίο στο μέλλον επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις καθώς δεν θα μείνει μόνο στα μαντήλια αλλά θα επεκταθεί και σε άλλα κομμάτια όπως και σε άλλες συνεργασίες με σημαντικούς Ελληνες.

Πέντε μεταξωτές δημιουργίες εμπνευσμένες από τα κοσμήματα των πέντε σημαντικότερων ελληνικών πολιτισμών (Νεολιθική εποχή, Μινωική, Μυκηναϊκή, Χρυσή Εποχή και Ελληνιστική περίοδος) ορίζουν τη συλλογή αφιερωμένη στη Μούσα Κλειώ.

Eye Love Jewelry by Ileana Makri x Zografos

Tη συλλογή Kleio ολοκληρώνει η δημιουργία του έκτου μαντηλιού (6th sense), το “Eye Love jewelry” σε συνεργασία και προς τιμήν της μεγάλης, διεθνούς αναγνωρισμένης, Ελληνίδας δημιουργού κοσμημάτων, Ιλεάνας Μακρή.
Η Έλενα Ζωγράφου εμπνέεται από το έργο της Ιλεάνας Μακρή, με την οποία συνεργάστηκε για να δημιουργήσει το σχέδιο αυτού του μαντιλιού. Πάνω στο μοτίβο του, συναντιούνται κομμάτια από τις περίφημες συλλογές EvilEye, Again και Queens της σπουδαίας δημιουργού, απεικονίζοντας τη σύγχρονη ελληνική αισθητική και δημιουργία.

Η μέγιστη τιμή για τη δημιουργό έρχεται στις 21 Μαρτίου, όταν το Πολεμικό Μουσείο της ανοίγει τις πόρτες του για την παρουσίαση της συλλογής. Ασφαλώς η Έλενα Ζωγράφου δημιουργεί ένα μαντήλι ειδική δωρεά για το Μουσείο – το οποίο παρεμπιπτόντως φιλοξένησε το βίντεο και τη φωτογράφιση της καμπάνιας. Τη βραδιά της 21ης θα πλαισιώσει η μαγευτική φωνή της mezzo σοπράνο, Ειρήνης Καράγιαννη.

Φωτογράφος: Διονύσης Ανδριανόπουλος, Video: Kωνσταντίνος Μασαούτης, Make up / Μαλλιά: Stellar, Μοντέλο: Αnna Goston (D Models)

error: Content is protected !!