ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τα Άνθη του Καλού: Η Celia Kritharioti θριάμβευσε στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι!

 ”Παρά λίγη καρδιά, θα ήταν ο κόσμος άλλος”– Οδυσσέας Ελύτης

Με ένα στίχο του Ελύτη και την παράφραση του έργου του Μποντλέρ ως τίτλο, η Celia Kritharioti με κλειδί το παιδικό της όνειρο να δείξει συλλογές της στο Παρίσι, ξεκλειδώνει για πρώτη φορά την πόρτα της couture στην χώρα που γεννήθηκε η υψηλή ραπτική.

Σίλια Κριθαριώτη

Σίλια Κριθαριώτη

Το σόου της ”Τα άνθη το καλού” έγινε στο Salon Vendome του γνωστού ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι και παραβρέθηκαν 200 δημοσιογράφοι ειδικευμένοι στην couture απο ολόκληρο τον πλανήτη. Ανάμεσα τους άνθρωποι απο τα σπουδαιότερα περιοδικά της couture απο Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία, Ιταλία, Παρίσι, Βόρεια Αμερική, Αγγλία, ενώ ανάμεσα στους VIP καλεσμένους ήταν και η Ρόη Αποστολοπούλου, η Καλλιόπη Καρέλλα με την διάσημη και απρόσιτη Christine Schwarzman αλλά και η Μαργαρίτα Σφέτσα, αγαπημένη φίλη της σχεδιάστριας. Στις πρώτες θέσεις ήταν και ο Νίκος Τσάκος που ήρθε για λίγες ώρες απο το Λονδίνο.
Όλα ξεκίνησαν όταν η γνωστή εταιρία στο Παρίσι Mephistopheles Production που ειδικεύεται σε shows couture έχοντας στενή σχέση με την Federation, ζήτησε απο την γνωστή δημοσιογράφο Άντα Ηλιοπούλου να συνεργαστούν προτείνοντας για την Εβδομάδα Μόδας  έναν Έλληνα σχεδιαστή που θεωρεί πως τηρεί τα ποιοτικά κριτήρια της υψηλής ραπτικής ώστε να κάνουν απο κοινού κάποιο show στο Παρίσι. Η γνωστή δημοσιογράφος δεν δίστασε λεπτό και θεωρώντας την Σίλια Κριθαριώτη ιδανική γι’ αυτή την συνεργασία, της πρότεινε να είναι η πρώτη Ελληνίδα σχεδιάστρια που θα δείξει στο Παρίσι στην πιο απαιτητική εβδομάδα μόδας.

Άντα Ηλιοπούλου, Σίλια Κριθαριώτη

Σίλια Κριθαριώτη, Άντα Ηλιοπούλου

Αυτή την πρώτη φορά ο Οίκος Celia Kritharioti βρισκόταν ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα όπως ο JPG, Viktor & Rolf και Valentino. Την ώρα του show τα ρούχα ήταν on time live στο διασημότερο site πλανήτη NOWFASHION.

Η προετοιμασία, backstage…

ok silia_kritharioti_16

ok silia_kritharioti_17

ok silia_kritharioti_19

ok silia_kritharioti_20

ok silia_kritharioti_34

ok silia_kritharioti_36

ok silia_kritharioti_48

ok silia_kritharioti_52

ok silia_kritharioti_60
Η συλλογή της Σίλιας εμπνέεται απο την θετική ενέργεια του Ανθρώπου που γεννιέται όταν εστιάζει στα όνειρα της καρδιάς και στις καλές προθέσεις για να χαρίσει τον εαυτό του στον κόσμο μέσω της Δημιουργίας. H collection βασίζεται στο άνοιγμα κομβικών ενεργειακών chakras του σώματος που παρουσιάζονται ως λουλούδια που ανθίζουν πάνω στα περισσότερα ρούχα με απλικαρισμένες δαντέλες σε παλ αποχρώσεις. ΚΙΤΡΙΝΟ για το άνοιγμα της Δύναμης του ανθρώπου και την κεκτημένη γνώση. ΡΟΖ για το άνοιγμα της Καρδιάς, για την Αγάπη, το Μοίρασμα με τους άλλους και γιατί όλα ξεκινούν απο την Δύναμη της καρδιάς. ΓΑΛΑΖΙΟ  για την επίτευξη της δημιουργικότητας, της επικονωνίας  και της ένωσης των ανθρώπων.  ΛΕΥΚΟ και ΑΣΗΜΕΝΙΟ για την μεταστοιχείωση, την προσφορά, την αυτοδιάθεση, την αθωότητα.  Ανάμεσα στον ρομαντισμό ξεπηδά ξαφνικά και η ένταση του μαύρου… που όλοι πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται μέσα τους.
Η Celia χρησιμοποιεί εντυπωσιακά bronderies, κρόσια που παιχνιδίζουν στο βάδισμα και νωχελικά φτερά, οργάτζες, χειροποίητα κοφτά κρεπ, τούλια, βολάν, περίτεχνα soutache και κοτονάτες δαντέλες που δίνουν την αίσθηση πως σε λίγο έρχεται η Άνοιξη.

Follow me…

HC RS17 0008

HC RS17 0085

HC RS17 0114D

HC RS17 0126

HC RS17 0162

HC RS17 0205

HC RS17 0268

HC RS17 0302

HC RS17 0505

HC RS17 0543

HC RS17 0550B

HC RS17 0805B

HC RS17 1054

Σε μια εποχή προκλήσεων που όλοι αναζητούν κάπου την προσωπική Άνοιξη, ο άνθρωπος βρίσκει την απάντηση στην δημιουργία και στην συμφιλίωση με τον εαυτό και τα όνειρά του. Και οι ανθισμένοι κήποι της καρδιάς σε σειρές υφασμάτων γεμάτα άνθη θυμίζουν πως όταν αναζητάς την Άνοιξη εκ των έσω, ακόμη κι αν δεν έχεις γεννηθεί στο Παρίσι, μπορείς πάντα εδώ να αναγεννιέσαι…

i HC RS17 0981

Αναμένουμε το επόμενο σόου της Σίλιας στο Παρίσι, συγχαρητήρια!!!

error: Content is protected !!