ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Συνέβη στις Σπέτσες:Τo Αρχοντικό της Μπουμπουλίνας υποδέχεται το Λύκειον των Ελληνίδων!

To Moυσείο Mπουμπουλίνας στις Σπέτσες υποδέχτηκε το περασμένο Σάββατο πλήθος κόσμου, παρουσιάζοντας παραδοσιακές ενδυμασίες της Ελλάδος, με αφορμή τη δωρεά εκ μέρους του Λυκείου των Ελληνίδων ενός αντίγραφου της ενδυμασίας των Σπετσών. Οι ενδυμασίες αυτές αποτελούν πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων που φυλάσσονται στο Μουσείο Ελληνικής Ενδυμασίας.
Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Διευθυντής του Μουσείου και απόγονος της ηρωίδας Κος Παύλος Δεμερτζής-Μπούμπουλης, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κα Ελένη Τσαλδάρη καθώς και ο Δήμαρχος Σπετσών Κος Παναγιώτης Λυράκης.
Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του Λυκείου και των συλλογών του από την Έφορο της Ιματιοθήκης, Κα Πέννυ Σακοπούλου.

Οι επισκέπτες της βραδιάς είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του αρχοντικού της Καπετάνισσας και να θαυμάσουν περίτεχνες ενδυμασίες Σπετσών, Αμαλίας, Θάσου, Σκοπέλου, Ρουμλουκιού, Λητής και Κερκύρας, οι οποίες θα συνυπράξουν με τα ιστορικά κειμήλεια του μουσείου για το καλοκαίρι του 2019, ξεκινώντας τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών  από την Επανάσταση του 1821.

O Διευθυντής του Μουσείου και απόγονος της ηρωίδας Κος Παύλος Δεμερτζής-Μπούμπουλης

It’s good to know: Το Μουσείο της Μπουμπουλίνας ιδρύθηκε το έτος 1991 από τον απόγονό της (τετρασέγγονο) Φίλιππο Δεμερτζή-Μπούμπουλη, στην προσπάθειά του να διασωθεί το αρχοντικό που κινδύνευε από κατάρρευση.
Τα έσοδα διαχειρίζεται εταιρία μη κερδοσκοπική με σκοπό την επισκευή και συντήρηση του αρχοντικού, τη λειτουργία του ως μουσείο και πολιτιστικό κέντρο και τη διάδοση της ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης και ειδικότερα της ηρωίδας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Σπετσών, ακριβώς πίσω από το λιμάνι της Ντάπιας.

H Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κα Ελένη Τσαλδάρη

H Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, Ελένη Τσαλδάρη και η Έφορος της Ιματιοθήκης του Λυκείου, Πένυ Σακοπούλου

Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κα Ελένη Τσαλδάρη και ο Δήμαρχος Σπετσών Κος Παναγιώτης Λυράκης.

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοκοράκης

error: Content is protected !!