ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Συνέβη χθες στη Νέα Υόρκη: Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο «Concordia Summit»

Στις εργασίες του ετήσιου Συνεδρίου «Concordia Summit» που διεξάγεται στην Νέα Υόρκη, συμμετείχε, χθες, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
Στο συνέδριο που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Νέα Υόρκη, παράλληλα με την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μετέχουν ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων από ολόκληρο τον κόσμο, επικεφαλής διεθνών οργανισμών αλλά και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων.

Andrew Liveris, Nicholas Logothetis

Το «παρών» κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου έδωσαν, ανάμεσα σε άλλους, η κόρη και Σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, κυρία Ivanka Trump, η Πριγκίπισσα Mary της Δανίας, ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου κ. Dusko Markovic, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κύριος David Milliband, οι συνιδρυτές του Concordia Matthew Swift και Νικόλας Λογοθέτης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Libra Group κύριος Γιώργος Λογοθέτης, oι Έλληνες ομογενείς επιχειρηματίες Andrew Liveris και John Koudounis, καθώς και πολλοί άλλοι.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο Concordia Summit

Κατά την ομιλία της, με θέμα «Κοινωνική Αλληλεγγύη: Ο δρόμος για μία πιο ανθρώπινη κοινωνία», η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε την ανάγκη οι σύγχρονες κοινωνίες να επιστρέψουν στον δρόμο της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν ευημερία για όλους.
Παρουσιάζοντας το παράδειγμα του έργου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», η κυρία Βαρδινογιάννη σημείωσε την ανάγκη για συλλογική δράση, ως απάντηση στα σύγχρονα προβλήματα.
«Είναι ανάγκη να συνεργαστούμε. Να δουλέψουμε όλοι μαζί και να ξαναχτίσουμε τις κοινωνίες μας πάνω στις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης, της προσφοράς και της αλληλοβοήθειας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι νέες τεχνολογίες, μας δίνουν την δυνατότητα να μοιραστούμε την γνώση που θα εξασφαλίσει σε όλους ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

O Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, ο Πρωθυπουργός των Solomon Islands, o Πρωθυπουργός της Saint Lucia, μαζί με τον Πρόεδρο της Arton Capital, Armand Arton

H Ivanka Trump στο Concordia Summit

Η Πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με την Lara Trump, σύζυγο του Eric Trump, γιου του Προέδρου των ΗΠΑ

Στο περιθώριο των εργασιών, η κυρία Βαρδινογιάννη είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την Πριγκίπισσα Mary της Δανίας. Η συζήτηση των δύο κυριών περιστράφηκε γύρω από θέματα κοινού τους ενδιαφέροντος, σχετικά με την κοινωνική προσφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Concordia Summit» έχει στόχο να κινητοποιήσει τον ιδιωτικό τομέα, ώστε σε συνεργασία με κράτη και διεθνείς οργανισμούς να δώσει λύσεις στα σύγχρονα παγκόσμια προβλήματα. Αυτά περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030 με τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα.

error: Content is protected !!