ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Συναυλία του Συλλόγου “Ελπίδα” στο Κολλέγιο Αθηνών!

Εσείς τι έχετε κανονίσει για αύριο βράδυ; Ρωτάω γιατί, για άλλη μία φορά, σας έχω την καλύτερη πρόταση για εσάς και την οικογένεια σας, και για έναν κορυφαίο σκοπό μάλιστα. Μόλις έφτασαν τα εισιτήρια που είχα παραγγείλει για εμάς, την Ελμίνα και τις φίλες της, και πραγματικά ανυπομονώ για την ξεχωριστή αυτή βραδιά, που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο τους.
Το  Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» διοργανώνει συναυλία  για τη στήριξη των παιδιών  που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες και των οικογενειών τους, αύριο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στις 19.30, στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών. Η συναυλία, που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μαζί με την  College Symphony Orchestra του Κολλεγίου Αθηνών, ονομάστηκε «Τα παιδιά είναι η ελπίδα για το μέλλον».


Σπάνια τίτλος είναι τόσο ενδεικτικός όχι μόνο του περιεχομένου μιας βραδιάς, αλλά και της ιδέας, του οράματος που αυτή υπηρετεί, καθώς πρόκειται για μια συνάντηση όπου η βαθιά γνώση συνδιαλέγεται και αντλεί από τη νεανική φρεσκάδα. Είναι γνωστή άλλωστε η πολυεπίπεδη εκπαιδευτική δραστηριότητα  της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που φέρνει τη μουσική  κοντά σε νέα ακροατήρια εντός και εκτός Αττικής. Τη βραδιά ανοίγει η Χορωδία Γυμνασίων-Λυκείων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού και η College  Symphony  Orchestra δίνοντας τον τόνο του πλούσιου προγράμματος που ακολουθεί καλύπτοντας ένα ευρύ στιλιστικό φάσμα. Όχι τυχαία, διευθύνει  ένας εκ των δύο περυσινών νικητών των Ακροάσεων Ελλήνων Αρχιμουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών,ο  ραγδαία ανερχόμενος Ρωμανός Παπάζογλου.

Χορωδία Κολλεγίου Αθηνών, College Symphony Orchestra

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ: Κεμάλ (ποίηση: Ν. Γκάτσος)
LOREENA McKENNITT: Το Τανγκό της Νεφέλης (διασκευή, στίχοι: Χ. Αλεξίου)
ED SHEERAN: Perfect (στίχοι: Ed Sheeran)
MICHAEL JACKSON: We are the world (στίχοι: M. Jackson)
Ελευθερία Βορριά – Μαρία Κομισοπούλου – Στέφανος Τσοκάκης, διδασκαλία χορωδίας

Δίπλα δίπλα (Side by side) Κρατική Ορχήστρα Αθηνών-College Symphony Orchestra

ΧΑΝΣ ΤΣΙΜΕΡ (γεν. 1957) Time (από τη μουσική της ταινίας Inception)
ΑΝΤΟΝΙΟ ΒΙΒΑΛΝΤΙ (1678 – 1741) Κοντσέρτο για έγχορδα σε ντο μείζονα, R.V 109

Allegro
Adagio
Allegro molto
ΓΚΕΟΡΓΚ ΦΡΗΝΤΡΙΧ ΧΑΙΝΤΕΛ (1685 – 1759)Κοντσέρτο για άρπα σε σι ύφεση μείζονα HWV 294 [σολίστ: Αλεξάνδρα Ζαπάνου]

Andante allegro
ΓΙΑΝ ΣΙΜΠΕΛΙΟΥΣ (1865 – 1957)Andante Festivo
ΚΑΡΛ ΤΖΕΝΚΙΝΣ (γεν. 1944) Palladio (Concerto Grosso) για έγχορδα [σολίστ Δημήτρης Σέμσης ‘78]

Largo
Allegretto
Δημήτρης Παπαγιαννάκις, μουσική διεύθυνση
Διάλειμμα

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770 – 1827)Συμφωνία αρ.7 σε λα μείζονα, έργο 92

Poco sostenuto – Vivace
Allegretto
Presto – Assai meno presto
Allegro con brio
Ρωμανός Παπάζογλου, μουσική διεύθυνση

?Το σχόλιο του μαέστρου:Τέτοιες συνεργασίες έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για τους νέους μουσικούς καθώς θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία σε αυτή την συναυλία να μοιραστούν το ίδιο αναλόγιο και να παίξουν “δίπλα δίπλα” με τους έμπειρους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά το περιβάλλον μιας επαγγελματικής ορχήστρας και να μάθουν από τους ίδιους τους μουσικούς της, εφόδιο ανεκτίμητο για κάποιον που αργότερα θα θελήσει να επιλέξει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο αυτό. Από την άλλη μεριά, κατά την αλληλεπίδραση νεότερων και έμπειρων μουσικών συνυπάρχει η εμπειρία με τον νεανικό ενθουσιασμό δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα αναζωογόνησης για τους επαγγελματίες μουσικούς.”

Τιμή εισιτηρίων: 15 ευρώ (γενική είσοδος)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού, Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό.
Τηλέφωνο:210-6717523

Στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Τηλέφωνο:210-7700009

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του   Σωματείου  “ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο”.

It’s good to know: Η College Symphony Orchestra ιδρύθηκε το 2009. Τον Δημήτρη Μηνακάκη, που υπήρξε ο πρώτος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της College Symphony Orchestra, διαδέχθηκε το 2016 ο Δημήτρης Παπαγιαννάκις. Στην CSO συμμετέχουν μαθητές και απόφοιτοι του Κολλεγίου, καθώς και σπουδαστές του Ωδείου του Κολλεγίου. Η ορχήστρα αριθμεί 45 μέλη και έχει έντονη δράση στο πλαίσιο της Κολλεγιακής ζωής συμμετέχοντας σε πολλές συναυλίες εντός και εκτός Κολλεγίου, ενώ συμπράττει και με τις σπουδαιότερες ορχήστρες της χώρας (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ).
Η CSO κάνει πρόβες σε εβδομαδιαία βάση, μετά τη λήξη των μαθημάτων, υπό την καθοδήγηση καθηγητών του Ωδείου, με πολυετή ορχηστρική εμπειρία. Τα μέλη της ορχήστρας βελτιώνουν τη μουσική τους αντίληψη και καλλιεργούν δεξιότητες απαραίτητες στον σύγχρονο κόσμο, όπως ομαδικό πνεύμα, συνεργασία, αλληλεγγύη κ.α.
Καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη της CSO αποτέλεσε η σύσταση της Junior College Symphony Orchestra το 2012. Απευθύνεται στους μαθητές των δύο Δημοτικών σχολείων του Κολλεγίου και αποτελεί το φυτώριο της CSO.
Οι χορωδίες του Κολλεγίου είναι συνυφασμένες με την πολιτιστική παράδοση του Κολλεγίου. Δημιουργήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα με την ίδρυση του σχολείου και καλύπτουν πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

error: Content is protected !!