ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Όλγα Γουλανδρή τιμάει τον “Έρωτα” με την έκθεση Σύγχρονου Ψηφιδωτού “ΑΓΑΠΗ AMORE”!

Ένας από τους πολλούς (άπειρους) λόγους που αγαπάω αυτό εδώ το blog, είναι πως το έχω στήσει με αυτόν τον τρόπο, ώστε να μου δίνονται πολλές (άπειρες) ευκαιρίες να αναφέρομαι σε ανθρώπους που εκτιμώ, που αγαπώ, σε φίλους. Να γράφω για το ταλέντο τους, να προτείνω την δουλειά τους, να περιγράφω τα επιτεύγματα τους. Γιατί είναι τεράστια η χαρά τα Έργα και οι Ημέρες φίλων σου, να ενδιαφέρουν τον πολύ κόσμο, το μεγάλο κοινό.
Και η Όλγα Γουλανδρή, είναι σίγουρα μία από αυτούς.
Η Όλγα Γουλανδρή που έχει ήδη στο δυναμικό της 9 ατομικές και πολλές ομαδικές  εκθέσεις, στην  Ελλάδα  και  το εξωτερικό, και έχει καταφέρει να αναδείξει την τέχνη του Μωσαϊκού σε ένα μέσον για να δημιουργήσεις ένα έργο τέχνης καθώς δεν το αντιμετωπίζει απλά σαν μια λαογραφική τεχνική.

Η Όλγα Γουλανδρή, που θεωρείται εκπρόσωπος της σύγχρονης τέχνης του Μωσαϊκού στην Ελλάδα, και έργα της φιλοξενούνται σε μουσεία, γκαλερί και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο.

Και τώρα, υμνεί τον Έρωτα. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου ❤ όπου το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και η Ιταλική Πρεσβεία στην Ελλάδα έχουν την χαρά να παρουσιάσουν, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Tempo Forte”, την συνεργασία δύο διακεκριμένων ψηφοθετών, της Όλγας Γουλανδρή και του Giulio Menossi στην ειδική θεματική αυτή έκθεση Σύγχρονου Ψηφιδωτού.


Οι δύο καλλιτέχνες, ο καθένας με το ύφος του και την προσωπική του τεχνική διδασκαλίας,  έχοντας σαν κοινό άξονα  την αγάπη τους για την τέχνη του Μωσαϊκού, δημιουργούν από κοινού με τους μαθητές τους, ένα παιχνίδι «καρδιάς» και ψηφίδας.
Εκθέτουν τα αποτελέσματα σεμιναρίου/εργαστηρίου, που λαμβάνει χώρα προγενέστερα και παρουσιάζουν κοινό έργο τους και τα έργα των μαθητών τους.

Μια συναρπαστική ματιά μιας τέχνης όπου τα ευτελή υλικά όπως οι πέτρες και τα βότσαλα μετατρέπονται σε πραγματικά έργα τέχνης,  φωτεινά σμάλτα και λαμπερό χρυσό συνδυάζονται για να αντανακλούν το φως είτε σε σειρές επαναλαμβανόμενων ροών, είτε σε πρωτότυπες και καινοτόμες συνθέσεις.
Η έκθεση δημιουργεί έναν διάλογο μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας ως προς την εξέλιξη του Ψηφιδωτού, που προχωρά με γοργούς ρυθμούς στο διεθνές προσκήνιο της Τέχνης.

Διοργάνωση: Instituto Italiano di Cultura di Atene

Επιμέλεια : Olga Goulandris Art Studio

Στην έκθεση συμμετέχουν:
Giulio Menossi, Όλγα Γουλανδρή, Lilly El Khoury Rammouz, Αγλαϊα Πειθή, Μάγδα Ιωάννου, Λένα Καλέργη, Γεωργία Λημνιού, Σμαράγδα Σαμαρά, Αμαλία Πετρούλια Κίτσου, Νότα Καστελλάνου, Ευαγγελία Γλύκου, Βάσω Μπόλμπαση, Εφροσύνη Σμαραγδή Γεωργιάδου, Μίκα Καρακάση, Γκέλλυ Σεραφειμίδου

It’s good to know:

Η Όλγα Γουλανδρή γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ζει. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Birbeck στο Λονδίνο, ολοκλήρωσε τις σπουδές της και εκπαιδεύτηκε στονγνωστό οίκο δημοπρασιών Sotheby’s. Έχει μελετήσει εκτενώς την Βυζαντινή ψηφοθέτηση, είναι κάτοχος του Διπλώματος Maestro, έχει κάνει εργαστήρια και δουλέψειδίπλα σε διακεκριμένους καλλιτέχνες στο εξωτερικό. Παράλληλα, διδάσκει Σύγχρονο ψηφιδωτό την τελευταία 5ατία και ταυτόχρονα δημιουργεί δράσεις, Μαραθωνίους Ψηφιδωτού,  με σκοπό και όραμα τη συνεργασία άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων που δουλεύουν για ένα κοινό, καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Ο Giulio Menossi είναι πασίγνωστος στον χώρο του Μωσαικού. Ξεκινώντας από την 40χρονη εμπειρία του στην βενετσιάνικη τεχνική, ο Giulio Menossi ανέπτυξε τη δική του πλούσια και εκφραστική  διαδικασία, δημιουργώντας μια ιστορία μέσα από την απόλυτα μη συμβατή χρήση των υλικών. Τα μωσαϊκά του δεν είναι απλώς αντίγραφα, αλλά χώροι όπου ο καλλιτέχνης αισθάνεται ελεύθερος να αυτοσχεδιάσει, όπου το συναίσθημα μετατρέπεται σε χρώμα και πάλι σε συγκίνηση. Το ζωντανό πράγμα γίνεται ένα με το πρόσωπο που το βιώνει και η ανακάλυψη μας περιμένει κάθε φορά. Τα έργα δεν γίνονται πλέον μόνο από ψηφίδες, αλλά δημιουργούνται με σύρμα, σμάλτο, μάρμαρο, lego, κεραμικά και άλλα είδη υλικών που ο καλλιτέχνης θα μπορούσε να σκεφτεί ικανό για να μεταφέρει το ποιητικό του μήνυμα.
Ο Giulio Menossi άρχισε να μαθαίνει ψηφιδωτό στο Μιλάνο με τον δάσκαλό του Domenico Colledani και στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε για το περίφημο Mosaic Crovatto στη Νέα Υόρκη. Παρ ‘όλα αυτά, το προσωπικό του εργαστήριο στο Udine ήταν και είναι, πάντα ένα σημαντικό ορόσημο όπου εκεί εργάζεται ακόμα και όταν επιστρέφει από τα μεγάλα διεθνή γεγονότα στα οποία ασχολείται.
Μέλος των πιο εκλεκτών κριτικών εκθέσεων στον τομέα αυτό, ενεργεί επίσης ως Δάσκαλος  σε εξειδικευμένα εργαστήρια και ως καλλιτεχνικός διευθυντής σε  συνέδρια. Εξαιρετικά πορτραίτα υψηλής ευκρίνειας σε μια πρώτη φάση, τα ψηφιδωτά του Menossi προοδευτικά γίνονται έργα που διαθέτουν απόλυτη δυναμική για να γεμίζουν με ανθρώπινο πάθος και ποίηση.

Μία ιδιαίτερη πρόταση για την Ημέρα των Ερωτευμένων, η είσοδος είναι ελεύθερη xxx ❤

error: Content is protected !!