ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Συνάντηση της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη με τον Πρέσβη της Ουκρανίας

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην χώρα μας κύριο Sergii Shutenko είχε η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα της μεταφοράς καρκινοπαθών παιδιών από Ογκολογικά Νοσοκομεία της Ουκρανίας, μαζί με τις οικογένειές τους, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» με σκοπό την ασφαλή συνέχιση και ολοκλήρωση των θεραπειών τους.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας.
Η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε αναλυτικά τον κύριο Shutenko για όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που έχουν γίνει για την υποδοχή των παιδιών και των οικογενειών τους, ενώ τον διαβεβαίωσε πως το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» θα αναλάβει την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στην χώρα μας με ειδική πτήση, συνοδεία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

O Πρέσβης της Ουκρανίας στην χώρα μας κ. ergii Shutenko, η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας.

«H Ογκολογική μας Μονάδα είναι πλήρως εξοπλισμένη και είναι έτοιμη να υποδεχτεί μικρούς ασθενείς από την Ουκρανία για να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις θεραπείες τους. Η «ΕΛΠΙΔΑ» θα διασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά τους στην χώρα μας, μαζί με τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα θα παρέχουμε διαμονή στα παιδιά αυτά και στις οικογένειές τους. Οι εικόνες των καρκινοπαθών παιδιών στα υπόγεια των νοσοκομείων της Ουκρανίας μας έχουν συγκλονίσει. Κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει απροστάτευτο. Τα παιδιά είναι το μέλλον και πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να τα προστατεύσουμε» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.
Ο κύριος Shutenko από την πλευρά του ευχαρίστησε θερμά την κυρία Βαρδινογιάννη για την πρωτοβουλία της και την μεγάλη της ευαισθησία, ενώ την ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά των παιδιών.

error: Content is protected !!