Στο Polly Maggoo τρώμε σε φερφορζέ. Γαλλική Κρεμμυδόσουπα και Σαλιγκάρια σωτέ με σκόρδο…
“Φιλενάδα πάμε να δοκιμάσουμε ένα καινούργιο Γαλλικό bistrot, εδώ στη γειτονιά;”, “Πάμε!” Ο συγκεκριμένος διάλογος με την Ευούλα παίζει αρκετά συχνά, με τα μεσοβδόμαδα casual και της τελευταίας στιγμής κανονίσματα να είναι τα καλύτερα.
Προσωπικά, το Polly Maggoo δεν το ήξερα, αν και έχει γράψει ήδη μία λαμπρή ιστορία στο Μεταξουργείο -που δεν έτυχε να επισκεφτώ-, όσα γνώριζα για το συγκεκριμένο bistrot είναι αυτά που μας είπαν ο Πάνος και η Εύη στο αυτοκίνητο, κατά την διάρκεια της ελάχιστης διαδρομής Φιλοθέης-Ψυχικού: “Η κουζίνα του είναι γαλλική ρουστίκ και γευστική που έχει την υπογραφή του chef Γιώργου Ηλιού, το σκηνικό του είναι όμορφο”.
Το σκηνικό του είναι υπέροχο! Τουλάχιστον με τα δικά μου μάτια… Έχει αισθητική Αλμοδοβαρικής ταινίας, αστικού διαμερίσματος, γαλλικής γκαλερί με αρκετές δόσεις χιούμορ αλλά και ερωτισμού.
Και έχει και φερφορζέ. Τα λατρεύω τα φερφορζέ. Είναι αναμφισβήτητα όμορφο και arty. Τόσο όμορφο που σχεδόν με ενόχλησε το πλαστικό μπουκάλι νερού πάνω στο καλοσιδερομένο λευκό τραπεζομάντιλο. Αντ’αυτού, το νερό θα μπορούσε να δροσίζεται και να σερβίρεται μέσα σε μία απλή γυάλινη καράφα. Με πολύ πάγο. Ίσως και μία δύο φέτες λεμόνι… Αλλά αυτό είναι το μόνο που “κλώτσησε” σε μία βραδιά που απολαύσαμε το περιβάλλον, την παρέα και φυσικά, το φαγητό, την κριτική για το οποίο σας παραπέμπω καλύτερα στον ειδικό, μιας και συμφωνούμε απόλυτα.
Follow me…
Να πάτε! Εγώ θα ξανά πάω, μάλιστα νομίζω πως ήδη μου λείπει… Τουλάχιστον αν είστε της γειτονιάς, να πάτε οπωσδήποτε!
Καλό βράδυ Παρασκευής,
Φαίη xxx