ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Στο πλευρό των Ιδρυμάτων Αττικής η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη!

Την αγκαλιά της για εκατοντάδες παιδιά που φιλοξενούνται σε 10 Ιδρύματα της Αττικής άνοιξε η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και τη φετινή χρονιά.
Εδώ και 20 χρόνια, κάθε χρόνο, η «ΕΛΠΙΔΑ» στέκεται στο πλευρό των παιδιών, και των αντίστοιχων Ιδρυμάτων που τα φιλοξενούν, στέλνοντας είδη πρώτης ανάγκης, δώρα και διοργανώνοντας μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή που φέρνει χαμόγελα χαράς στα πρόσωπα των μικρών παιδιών.
Παρά το γεγονός πως οι περιορισμοί που επιβάλλει η πανδημία δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη γιορτή, η κυρία Βαρδινογιάννη συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής των Ιδρυμάτων για να τους ευχηθεί «Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές», ενώ όλα τα Ιδρύματα έλαβαν δώρα και είδη πρώτης ανάγκης.

Φωτογραφία αρχείου από γιορτή που διοργάνωσε ο Ξενώνας της ΕΛΠΙΔΑΣ για τα παιδιά των Ιδρυμάτων της Αττικής

«Φέτος θα ήταν η 20η μας χριστουγεννιάτικη γιορτή αλλά δυστυχώς, η πανδημία, που με τόση σφοδρότητα πλήττει την ανθρωπότητα και άλλαξε τη ζωή όλων μας, μας εμποδίζει να οργανώσουμε την όμορφη αυτή γιορτή για την οποία τα παιδιά ανυπομονούσαν τόσο πολύ. Δεν φεύγουν από τη σκέψη μου τα μάτια τους που έλαμπαν από ενθουσιασμό όταν κατέφθαναν στη γιορτή, όταν διασκέδαζαν με τα παιχνίδια και τις δράσεις μας, όταν συναντούσαν τα ξωτικά και τον Άγιο Βασίλη και όταν χαίρονταν με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Δεν ξεχνώ ποτέ τη ζεστή τους αγκαλιά όταν ευχόμασταν ο ένας στον άλλον και την προσμονή για την επόμενη φορά που θα βρισκόμασταν. Γι’ αυτό, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να τους μεταφέρετε τις ευχές και την αγάπη μου, καθώς και το μήνυμα πως δεν τα ξεχνάμε και πως ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ βρίσκεται κοντά τους και αυτά τα Χριστούγεννα. Αυτά τα δύσκολα Χριστούγεννα, που η απομόνωση και οι αποστάσεις, τα αυστηρά αλλά απαραίτητα μέτρα πρόληψης, η ανησυχία και η ανασφάλεια, όλα συντελούν στην ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη ψυχολογικής στήριξης και προστασίας των ευάλωτων αυτών παιδιών», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης.

Στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη με τους εκπροσώπους 10 ιδρυμάτων της Αττικής – Δεκέμβριος 2020

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη αντευχήθηκε σε μικρούς και μεγάλους και τους υποσχέθηκε πως μόλις τελειώσει η περιπέτεια της πανδημίας θα βρεθεί κοντά τους.

error: Content is protected !!