ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης…

Η ιστορία ξεκινάει εκεί, γύρω στο 1834. Ο βασιλιάς Όθων καθιστά την ιστορική πόλη της Αθήνας πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και τα πρώτα υπέροχα δείγματα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής αρχίζουν να εμφανίζονται στην πόλη σαν ιστορική συνέχεια των επιτευγμάτων της κλασικής αρχιτεκτονικής και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Μια από τις εξοχικές κατοικίες του Όθωνα,  η Otto, ήταν και το επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο της Οδού Καλαμιώτου 16-18, με τους μαρμάρινους κίονες και το αχνό χρώμα της ώχρας. Σχεδόν δύο αιώνες μετά, το κτίριο-στολίδι στην καρδιά της πόλης, συνδέοντας σε απόλυτη αρμονία το χθες με το σήμερα, μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο all day restaurant bar, σ’ έναν καλαίσθητο χώρο στην πιο δημοφιλή συνοικία της πόλης, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

0015

Tο ροζ χρώμα, αγαπημένη απόχρωση των παλιών αρχοντικών, δεσπόζει στο χώρο, ενώ η αρχιτεκτονική του νεοκλασικού κτιρίου και η εσωτερική διακόσμηση συνδυάζουν υλικά όπως ο μαύρος γρανίτης, το μάρμαρο, το μέταλλο στο χρώμα του χρυσού και του μπρούντζου, περίτεχνα γύψινα και λεπτομέρειες από βελούδινο μπροκάρ στα υφάσματα των επίπλων. Οι απλίκες στους τοίχους και τα χειροποίητα φωτιστικά δημιουργούν ένα παιχνίδι με τα χρώματα δημιουργώντας μία υποβλητική ατμόσφαιρα.

0032

Σημείο αναφοράς στο OTTO αποτελεί η ‘ελληνικότητα’. Το μενού έχει βασιστεί αποκλειστικά σε ελληνικές γεύσεις και αυθεντικές ελληνικές πρώτες ύλες αλλά έχει εμπλουτιστεί με φαντασία και «εκτελείται» με arty διάθεση.

ot2

ot3

Το ίδιο συμβαίνει και με τα cocktails: κάθε ένα από αυτά συνοδεύεται και από ένα αρχαίο ελληνικό μύθο και βασίζεται σε ένα παιχνίδι «αλχημείας» με βάση διαφορετικά υλικά και ελληνικά αποστάγματα.

ot1

Άλλωστε η κεντρική φιλοσοφία του OTTO είναι το “Playful Food & Cocktails”, μια πρόσκληση σε ένα παιχνίδι γεύσεων και απόλαυσης.

ΟTTO RESTO BAR: Καλαμιώτου 16-18, Πλατεία Αγίας Ειρήνης

error: Content is protected !!