ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Στην Ελληνίδα Ζωγράφο Γεωργία Κοκκίνη το Διεθνές Βραβείο «LEONARDO DA VINCI»

To Παλάτσο Μποργκέζε στο κέντρο της Φλωρεντίας, άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχτεί την Ελληνίδα ζωγράφο Γεωργία Κοκκίνη, στην οποία απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο «Leonardo Da Vinci».
Η επιτροπή του βραβείου επέλεξε την Ελληνίδα ζωγράφο, ανάμεσα σε εκατοντάδες ζωγράφους από όλο τον κόσμο, που συμμετείχαν τον περασμένο Νοέμβριο στην έκθεση «L’ Art en Capital» στο Grand Palais, του Παρισιού.

 Γεωργία Κοκκίνη

Γεωργία Κοκκίνη

Η Γεωργία Κοκκίνη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου πραγματοποίησε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής. Το 1974 εγκαταστάθηκε στη Ρώμη, όπου παρακολούθησε μαθήματα ιαπωνικής ζωγραφικής. Έπειτα από παραμονή λίγων ετών στη Ν. Αμερική, επέστρεψε στην Ιταλία και συνεργάστηκε με διακεκριμένους Ιταλούς αρχιτέκτονες, ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, ζωγραφίζοντας αναγεννησιακά σχέδια σε μετάξι. Τα επόμενα χρόνια, σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών S. Giacomo της Ρώμης, κοντά στους καθηγητές Λουίτζι Μπρούνο και Μαρτσέλο Ριντόλφι.

flore1
Μελέτησε την τέχνη της ακουαρέλας κοντά στον διακεκριμένο Ισπανό ακουαρελίστα Pedro Cano, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε ομαδικές. Επέστρεψε στην Αθήνα και εργάστηκε κοντά στη ζωγράφο Ράνια Καπελιάρη, ανανεώνοντας έτσι την εικαστική της έκφραση. Έργα της υπάρχουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε μουσεία της Ιταλίας, καθώς και σε ιδιωτικές ιταλικές και ελληνικές συλλογές.
Η πρώτη ατομική έκθεση της Γεωργίας Κοκκίνη στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί στην αίθουσα τέχνης ena των kaplanon.galleries,  τον Μάιο 2016, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού.

error: Content is protected !!