ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Στεκόμαστε συγκλονισμένοι δίπλα στους γείτονες μας, προσφέροντας το ελάχιστο που μπορούμε!

Την αρχή την έκανε ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, με την πρωτοβουλία για την συλλογή ειδών Πρώτης Ανάγκης, για την Υποστήριξη των Σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας.
Την ίδια στιγμή, σύσσωμη η Ομάδα του Δημοτικού Συμβουλίου, κινητοποιήθηκε με τέτοια θέρμη και ενθουσιασμό, όπως καμία άλλη φορά. Στις λίγες εβδομάδες τουλάχιστον που μπορώ να γνωρίζω μιας που συγκαταλέγομαι στην συγκεκριμένη ομάδα.
Χωρίς κανέναν ήχο προεκλογικής φανφάρας -άλλωστε το σύνολο των Δήμων κάνουν αντίστοιχες εκκλήσεις-, με αστραπιαία αντανακλαστικά και μεθοδικότητα, με σοβαρότητα και απόλυτη συνείδηση για τις τραγικές στιγμές που ζουν οι γείτονες μας, με ενσυναίσθηση και συμπαράσταση στον συνάνθρωπο μας.

Το επικοινωνήσαμε στα social media μας: Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις του και καλεί τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στη μεγάλη δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Θεωρούμε υποχρέωση μας μας να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας αυτή τη στιγμή του ανείπωτου πόνου. Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης, τα απολύτως απαραίτητα για τις πολύ δύσκολες αυτές μέρες.

Blue Bell, στην Α’ Πλατεία Π. Ψυχικού

Στην Ά Πλατεία Ψυχικού (Blue Bell), Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης και πιο συγκεκριμένα:

? Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικούς ορούς κ.ά.).
?Είδη ατομικής υγιεινής.
?Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες.
?Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακους.
?Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας.
?Γάλατα, εμφιαλωμένα νερά και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.).

Παρακαλούμε όλα τα είδη να είναι συσκευασμένα και χωρίς να έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης, όπου υπάρχει.

Η αποστολή όλων των ειδών στις σεισμόπληκτες περιοχές θα γίνει άμεσα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Συρίας.

Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και δήλωση εθελοντικής βοήθειας παρέχονται στο πενταψήφιο τηλέφωνο  15310.

Στεκόμαστε συγκλονισμένοι δίπλα στους δοκιμαζόμενους γείτονές μας, προσφέροντας το ελάχιστο που μπορούμε μέχρι να νικήσει και πάλι η ζωή.

Μα πάνω από όλα, στείλαμε ο καθένας από εμάς προσωπικά μηνύματα: “Αγαπημένη μου, αν νομίζεις πως ίσως έχεις κάτι να μας δώσεις, εγώ θα είμαι αύριο από τις 12 έως τις 15:00′ , στο Blue Bell, να τα παραλάβω!

Και η ανταπόκριση αυτών των μηνυμάτων που λάβαμε ο κάθε ένας από εμάς, ήταν εκεί που στέκομαι πάνω από οτιδήποτε άλλο. Αυτή η ανταπόκριση που σου επιβεβαιώνει και σου υπενθυμίζει για άλλη μία φορά πως το ανώτερο είδος δεν είναι ο άνθρωπος. Το ανώτερο είδος είναι ο άνθρωπος με ανθρωπιά… Η Ρένα, η Κατερίνα, η Αγγελική, η Κασταλία, η Μαίρη, τα ονόματα είναι εκατοντάδες…. Φίλοι και φίλες που δεν θέλουν να αναφερθώ στο επίθετο τους, που δεν θέλουν να βάλω φωτογραφία τους, κάποιοι και κάποιες μπορεί να μην είναι καν Δημότες της Φιλοθέης και του Ψυχικού, αλλά ανταποκρίθηκαν στο δημόσιο κάλεσμα μας για βοήθεια, και παράτησαν τις δουλειές τους, βρήκαν χρόνο από τον χρόνο που δεν είχαν, ξεκαθάρισαν κουβέρτες από τις λινοθήκες, πουλόβερ από τα ντουλάπια της οικογένειας, αγόρασαν γάλατα από τα super market και παυσίπονα από το φαρμακείο.

Πως να μην συγκινηθείς…

Πως να μην νιώθεις περήφανος για τους Ανθρώπους με Α κεφαλαίο, που στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία με στόχο την ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη?

Ένα αρχικό μήνυμα από τον Δήμαρχο μας, Δημήτρη Γαλάνη, και στάθηκε η αφορμή όχι μόνο να μαζέψουμε τόνους από όσα ζητήσαμε, αλλά να διαπιστώσουμε για άλλη μία φορά πως είναι στο χέρι μας να στείλουμε όχι μόνο τα είδη πρώτης ανάγκης στις στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, αλλά και ένα τεράστιο μήνυμα αγάπης, το οποίο, είμαι σίγουρη πως έχει ήδη εισακουστεί…

Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, από τις 8.00 το πρωί έως τις 15.00′ το μεσημέρι.

Ό,τι μπορεί να προσφέρει ο κάθε ένας από εμάς, είναι πολύτιμο, αυτές τις τραγικές στιγμές που πλήττεται ο γείτονας μας.

Θα είμαστε όλοι εκεί, στο Blue Bell, της Α΄ Πλατείας του Ψυχικού, να  πακετάρουμε όλα όσα μας φέρετε, και να τα σκεπάσουμε με ένα πελώριο κύμα αγάπης.

error: Content is protected !!