Εγκαίνια ζωγραφικής της Αγγελικής Αγγελίδη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!
Μια ζωγράφος με κάθετη πορεία προς την κορυφή, παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και συγκεκριμένα στο πιο κεντρικό σημείο του περάσματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» οκτώ limited edition έργα, με θεματολογία εμπνευσμένη απο σημαντικές στιγμές και ιστορικά γεγονότα της Μεσογείου, τα οποία σηματοδοτήσαν της ιστορία της Ευρώπης.
Η Σημαία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλωσόριζαν τον κόσμο στην έκθεση της Αγγελικής Αγγελίδη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η Αγγελική Αγγελίδη με έντονο το Ελληνικό στοιχείο στα έργα της αλλά και την άψογη ξενάγηση της, κατάφερε να περάσει με επιτυχία τις «εξετάσεις» και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του οικοδεσπότη Ευρωβουλευτή, Μανώλη Κεφαλογιαννη, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές από σημαντικές προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την Αγγελική Αγγελίδη με το αστείρευτο πάθος γι αυτό που κάνει και την απόλυτη στοχοπροσήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και δινοντας συγκινητικές συνεντευξεις, σχεδόν όλος ο Ευρωπαϊκός πολιτικός κόσμος, ανάμεσα στους οποίους ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Αν Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Στυλιανός Κυμπουρόπουλος, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρώπη, Ιωάννης Βράιλας, η Πηνελόπη Γαβρά, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Diego Mellado, Francisco José και πολλοί άλλοι Ευρωβουλευτές, commissaries,διπλωμάτες, και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και το Βέλγιο.
Στοιχείο που εντυπωσίασε τους καλεσμένους της έκθεσης, αποτέλεσε η επιλογή της ζωγράφου, το έργο «Ναυμαχία της Σαλαμίνας», για να δημιουργήσει ένα ειδικό εφέ, κάνοντας το να ζωντανέψει στις κάμερες των κινητών που το φωτογράφισαν.
Η ζωγράφος, θα παραμείνει στις Βρυξέλλες για να εγκαινιάσει και την επόμενη εβδομάδα τις άλλες δύο ατομικές εκθέσεις της σε δύο πολύ σημαντικά θεσμικά κτίρια, το European covent garden building in commission και το European External Action Service EEAS.
“Για την ενότητα Europa που παρουσιάζει η Αγγελική Αγγελίδη στον εκθεσιακό χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναζήτησε σε βιβλία τα πολύτιμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αντικείμενα και έργα τέχνης που συνθέτουν την πολιτισμική της ταυτότητα. Συλλέγοντας αρχικά οπτική πληροφορία, ξεκίνησε να δημιουργεί στη συνέχεια έργα που διηγούνται ιστορίες στο όριο του γεγονότος και του μύθου. Το αποτέλεσμα είναι εικόνες, με έντονο μπαρόκ χαρακτήρα στην πλειοψηφία τους, που δημιουργήθηκαν με την τεχνική του κολλάζ πάνω σε καμβά…” σημειώνει στον κατάλογο της έκθεσης η Κοσκινά και ολοκληρώνει “Αποδίδονται η συνδέονται με σιγουριά, με την ενεργοποίηση του υποκειμενικού στοιχείου, με μεγάλες μάχες, ναυμαχίες, θρύλους, ήρωες, τρόπαια, που αποτελούν κορυφαία κεφάλαια της ιστορίας. Με την σύνθεση του επιμέρους, ο θεατής αναγνωρίζει στο όλον την ιστορία του και διαπιστώνει την αμφίδρομη σχέση μεταξύ αυτού και του έργου, που ενεργοποιεί το βίωμα και τις προσλαμβάνουσες και επιτρέπει την προσωπική ερμηνεία μίας εν πολλοίς κοινής ιστορίας”.
Φωτογραφίες: Papadakis Press, Fay’s Control