ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

#StayHome και Φτιάξε Κέικ Σοκολάτα με Πορτοκάλι!

Το να μαγειρεύουμε παρέα step by step μέσα από το Fay’s Control είναι μία συνήθεια που μετράει πολλά χρόνια -από την πρώτη ημέρα κιόλας αυτού του του blog- και η ενότητα “Make” είναι γεμάτη με μερικές από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές που μαγειρεύω τόσο για την οικογένεια μου όσο και για τα dinners που διοργανώναμε σπίτι στην προ Coronavirus εποχή.
Όμως, η αλήθεια είναι πως έχουμε πολύ καιρό να φτιάξουμε κάτι παρέα, και ο λόγος είναι η έως πριν λίγες ημέρες #StayOut ζωή μου. Όχι πως δεν μαγείρευα, απεναντίας, την μαγειρική ποτέ δεν την αντιμετώπισα ως υποχρεωτική άσκηση, αλλά ως μέσο να χαλαρώνω μετά από μία δύσκολη ημέρα γεμάτη ένταση και υποχρεώσεις. Ο λόγος που έχουμε πολύ καιρό λοιπόν να φτιάξουμε κάτι παρέα step by step, ήταν η έλλειψη χρόνου του να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή.
Έως τώρα. Που έχουμε όλον τον χρόνο δικό μας να φτιάξουμε ένα απολαυστικό Κέικ Σοκολάτας με Πορτοκάλι, μία ιδέα της Ελμίνας που ανέβασε real time στο TikTok -σιγά μην ασχοληθεί η νέα γενιά με το fcbk και όλα όσα αυτό αντιπροσωπεύει- και -ευτυχώς- πρόλαβα να τραβήξω και εγώ μερικές φωτογραφίες την όλη διαδικασία, για τις μοιραστώ μαζί σας στο Fay’s Control, και να περιμένω τις εντυπώσεις σας όταν θα το απολαμβάνετε με τον απογευματινό καφέ.

Follow her…

Υλικά:
250 ml νερό
1 πορτοκάλι με την φλούδα του, πλυμένο
125 γρ. ζάχαρη
200 γρ. Κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί
3 αυγά σε κρόκους και σε ασπράδια
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Χυμό από το βράσιμο του πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζω το νερό και το πορτοκάλι για μία ώρα περίπου, και το αφήνουμε να κρυώσει. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Καλύπτω με μία λαδόκολλα την φόρμα του κέικ. Κόβω το πορτοκάλι στη μέση, αφαιρώ τα κουκούτσια και βάζω σε ένα μπολ τον χυμό του μαζί με το νερό που το έβρασα.  Το χτυπάω στο μπλέντερ και προσθέτω τη ζάχαρη, την λιωμένη κουβερτούρα, τους κρόκους των αυγών και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάω σε άλλο μπολ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα, και την προσθέτω στο μπολ με το μείγμα μας, ανακατεύοντας με μεγάλες κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, για να μην χαθεί ο αέρας της. Αδειάζω το μείγμα στην φόρμα του κέικ και σκεπάζω με αλουμινόχαρτο. Ψήνω το κέικ για μισή ώρα, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά. Το βγάζω από τον φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και αν θέλω προσθέτω ζάχαρη άχνη.

Παρακολουθώ την Ελμίνα να φτιάχνει μπεν μαρί και να το ανεβάζει real time στο TikTok

Για να φτιάξεις μπεν μαρί, λιώσε την κουβερτούρα σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή σε ένα πυρίμαχο μπολ που έχεις στερεώσει στο χείλος μίας μεγαλύτερης κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει

Ελμίνα & Ελμίνα: Γιαγιά και εγγονή εν δράσει και μεταλαμπάδευση συνταγών, που πάντα εξακολουθεί να με γεμίζει συγκίνηση

Μαρέγκα!

Έτοιμο για τον φούρνο!

Μία ώρα αργότερα….

Το βγάζω από τον φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και αν θέλω προσθέτω ζάχαρη άχνη.

Διάβασε το Extra Tip που ακολουθεί…

 

Extra tip: Προϋπόθεση για να το απολαύσεις χωρίς τύψεις με τον απογευματινό σου καφέ, να έχεις περπατήσει το ίδιο πρωί για δύο ώρες, στους δρόμους της γειτονιάς σου. Κάντο σήμερα, πρώτη μέρα της άνοιξης. Θα σου αρέσει. Και το περπάτημα και το κέικ. 🌸🌸🦋

error: Content is protected !!