ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Στα λαμπερά εγκαίνια της Galerie Lefakis όπου η Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη «συνομιλεί» με διακεκριμένους ξένους εικαστικούς!

Με περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες δυναμικής παρουσίας στην εγχώρια και διεθνή εικαστική σκηνή, η Galerie Lefakis εγκαινίασε μια νέα αίθουσα τέχνης στην καρδιά της Αθήνας. Το ιστορικό νεοκλασικό κτίριο του 1928, στη συμβολή Τσακάλωφ και Ηρακλείτου στο Κολωνάκι, μεταμορφώθηκε σε ένα σταυροδρόμι δημιουργίας, όπου η Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη «συνομιλεί» με διακεκριμένους ξένους εικαστικούς, ενώ παράλληλα σηματοδοτεί και τη νέα εποχή της επιχείρησης, με την τρίτη γενιά της οικογένειας Λεφάκη, τα αδέρφια Άρη και Εβελίνα Λεφάκη, να αναλαμβάνουν δυναμικά τα ηνία της, συνεχίζοντας το φιλόδοξο όραμα του θεσμού εντός και εκτός συνόρων.

Άρης Λεφάκης, Εβελίνα Λεφάκη, Κασσάνδρα Λεφάκη, Πόπη Μηνά, Ζήνων Λεφάκης

Στα λαμπερά εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων κορυφαίοι Έλληνες εικαστικοί, συλλέκτες, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου και των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και πλήθος φιλότεχνου κοινού από όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Θοδωρής Μαραντίνης

Τζίνα Σμαριανάκη, Γεωργία Ξηρού, Δάφνη Τριανταφύλλου, Εβελίνα Λεφάκη

Δάφνη Καραβοκύρη, Πένυ Αγοραστού, Ηλέκτρα Καλούδη, Ναταλία Αρσενικού

Ο Χολυγουντιανός αστέρας Manu Bennett

Η ζεστή φθινοπωρινή βραδιά εξελίχθηκε σε ένα μουσικό art party, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής και να θαυμάσουν μια πλούσια συλλογή από έργα καταξιωμένων Ελλήνων ζωγράφων και γλυπτών όπως ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Αλέκος Φασιανός, ο Δημήτρης Μυταράς, ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο Κώστας Τσόκλης, ο Γιάννης Κόττης, ο Σωτήρης Σόρογκας, ο Βασίλης Σπεράντζας, ο Κώστας Βαρώτσος, ο Παύλος (Διονυσόπουλος), ο Χρήστος Μποκόρος, ο Άγγελος, καθώς και των Γάλλων Antonio Segui, Pierre Marie Brisson και Julie Esteban.

Μαρία Ηλιάκη

Άρης Λεφάκης, Χρύσανθος Πανάς, Ηρώ Δοντά

Μαριέττα Χρουσαλά, Μαρίλη Γλύπτη-Κανελλάκη

Φυσικά, εκτός από τη μόνιμη συλλογή, η Galerie Lefakis στο Κολωνάκι θα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις εγχώριων και ξένων καλλιτεχνών δίνοντας την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να έρθει πιο κοντά στη Σύγχρονη Τέχνη και να εισχωρήσει στο σύμπαν της εικαστικής -άνευ όρων και περιορισμών- αναζήτησης.

Anita Brand, Εβελίνα Λεφάκη

Χρυσιάννα Ανδριοπούλου

Λάκης Γαβαλάς

Άρης Λεφάκης, Γιώργος Σταθόπουλος, Ζήνων Λεφάκης

Νάνσυ Καρυστινού

Άρης Λεφάκης, Θεόδωρος Μανωλίδης, Ζήνων Λεφάκης

Παυλίνα Μπεχράκη

Νίκη Θωμοπούλου, Ελευθερία Βασαλάκη

Βασίλης Ζούλιας, Εβελίνα Λεφάκη, Άρης Λεφάκης

Κασσάνδρα Λεφάκη, Αχιλλέας Δρούγκας, Μαρία Φιλοπούλου

Antoine Moussy, Εβελίνα Λεφάκη

Κατερίνα Τερζοπούλου

Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Caroline De Souza

Μαρία Λεμονιά, Άρης Λεφάκης

Anna Skoog-Μαυρίδη

Αλεξάνδρα Γαρδενιώτη, Μαριέττα Γιαννιτσιώτη

Πάρις Αμοργινός, Κωνσταντίνος Γέρου

Μαρία Χριστίνα Παλαιολόγου, Νινέτα Πατέρα

Αιμιλία Παπαθανασοπούλου, Αναστασία Περράκη

Κορίνα Ξυριδάκη, Άννα Κούμπα

Αντιγόνη Σαχινίδου, Άρης Κωνσταντόπουλος

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2020, η τρίτη γενιά της οικογένειας Λεφάκη, έχοντας ως στόχο να συστήσει τους Έλληνες καλλιτέχνες στο εξωτερικό αλλά και να συνεργαστεί με σπουδαίους διεθνείς εικαστικούς, εγκαινίασε την πρώτη Galerie Lefakis στο Saint Paul de Vence, στη Νότια Γαλλία. Πρόκειται για ένα φημισμένο χωριό κοντά στο Μονακό και τη Νίκαια, που αποτελεί ένα από τα διασημότερα κέντρα καλλιτεχνικής δραστηριότητας παγκοσμίως, καθώς αριθμεί πάνω από 50 γκαλερί προερχόμενες από όλο τον κόσμο, και αποτελεί πόλο έλξης για εύπορους συλλέκτες και art aficionados. Η υποδοχή του κόσμου μάλιστα ήταν τόσο θερμή, που μόλις σε έναν χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας, το φετινό καλοκαίρι εγκαινιάστηκε και δεύτερη Galerie Lefakis στην ίδια περιοχή, ενώ το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η συμμετοχή σε δύο Art Fairs, σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!