ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Did someone say Christmas?

Κάθε χρόνο το Αλεξανδρινό επιστρέφει ευχάριστα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Φέτος, το δημοφιλές Χριστουγεννιάτικο λουλούδι αναδεικνύεται λαμπρά σε ένα παραμυθένιο σκηνικό: Οι ευφάνταστες και εκπληκτικές διακοσμήσεις είναι εμπνευσμένες από τα παραμύθια των αδελφών Γκρίμ, όπως η Ωραία Κοιμωμένη, η Κοκκινοσκουφίτσα και η Χιονάτη. Είτε σε επιτραπέζια διακόσμηση, είτε κρεμασμένο από το ταβάνι, είτε σαν Χριστουγεννιάτικο στολίδι, το Αλεξανδρινό αναδεικνύει την ομορφιά του με κάθε τρόπο.

Το απλό, λιτό τραπέζι μεταμορφώνεται ολοκληρωτικά μέσα από τις συνθέσεις με τις κομψές Poinsettia! Δεν χρειάζονται πολλά για να δημιουργήσουμε το απόλυτα Χριστουγεννιάτικο σκηνικό...

Το απλό, λιτό τραπέζι μεταμορφώνεται ολοκληρωτικά μέσα από τις συνθέσεις με τις κομψές Poinsettia! Δεν χρειάζονται πολλά για να δημιουργήσουμε το απόλυτα Χριστουγεννιάτικο σκηνικό…

Και στη πιο formal εκδοχή του...

Και στη πιο formal εκδοχή του…

Μία φορά και έναν καιρό ήταν ένα Χριστουγεννιάτικο αστέρι… Τα Αλεξανδρινά αποτελούν απαραίτητο συστατικό της εορταστικής περιόδου. Αποπνέουν παραμυθένιο αέρα και μια μαγική γοητεία και δημιουργούν μια υπέροχη γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι μας….

Όσο κι αν "φορτώσουμε" το τζάκι μας με δεκάδες Αλεξανδριανά, ποτέ δεν θα μοιάζει "φορτωμένο"...

Όσο κι αν “φορτώσουμε” το τζάκι μας με δεκάδες Αλεξανδριανά, ποτέ δεν θα μοιάζει “φορτωμένο”…

Με πιο minimal διαθέσεις, πρόκειται για ένα λουλούδι που ταιριάζει σε κάθε χώρο...

Με πιο minimal διαθέσεις, πρόκειται για ένα λουλούδι που ταιριάζει σε κάθε χώρο…

Είτε τα κρεμάσουμε από το ταβάνι, σε ένα σκηνικό που μοιάζει να έχει βγει από το παραμύθι της Χιονάτης, είτε παίρνουν τη μορφή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών, μέσα σε γυάλινες μπάλες, εμπνευσμένες από την Κοκκινοσκουφίτσα, είτε σαν μέρος ενός Κάθετου Κήπου, όπως ο κήπος της Ωραίας Κοιμωμένης- αυτά τα Χριστούγεννα, οι νέες διακοσμητικές ιδέες του Αλεξανδρινού θα φέρουν το παραμυθένιο δάσος στο σαλόνι σας και θα προσφέρουν υπέροχες εναλλακτικές στην παραδοσιακή διακόσμηση των Αλεξανδρινών. Μέχρι και μέσα στις τουρτιέρες μου τα βάζω…

Μία υπέροχη ιδέα για μία γωνία του μπαρ...

Μία υπέροχη ιδέα για μία γωνία του μπαρ…

Για την διακόσμηση του γιορτινού τραπεζιού, τα Χριστουγεννιάτικα λουλούδια αποκτούν μια ξεχωριστή εμφάνιση, αφού κρέμονται εντυπωσιακά από το ταβάνι. Το εορταστικό δείπνο θα γίνει μια ξεχωριστή εμπειρία, για τους καλεσμένους και την οικογένειά μας, οι οποίοι θα έχουν, εκτός από το δικό τους πιάτο και τη δική τους σύνθεση με Αλεξανδρινό κρεμασμένη από το ταβάνι. Nice!

 

Οι κρεμαστές γλάστρες, τις οποίες μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα και online, θα καταπλήξουν και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας. Για να φτιάξετε αυτή τη σύνθεση, αφαιρέστε τα Αλεξανδρινά από τις γλάστρες τους και τοποθετήστε τα στις κρεμαστές γλάστρες. Ένα δίχτυ στον πάτο της γλάστρας εμποδίζει το χώμα να πέσει όταν το φυτό είναι κρεμασμένα ανάποδα. Το πότισμα είναι, επίσης ,πολύ απλό: ένα κομμάτι από τερακότα τοποθετημένη στην κορυφή της κρεμαστής γλάστρας ρυθμίζει την παροχή του νερού και αποτρέπει τις διαρροές. Προσωπικά, κάθε τέτοια εποχή συμβουλεύομαι την Αντουανέττα Κουτσουράδη όχι μόνο για τις ανεξάντλητες ιδέες της και τα υπέροχα λουλούδια που προμηθεύομαι από τη μαγική boutique της στο νούμερο 2 της Κυριαζή στην Κηφισιά, αλλά και για το μοναδικό της γούστο που με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη στους καλεσμένους μου!

Ξεχάστε τις παραδοσιακές φάτνες και "αγκαλιάστε" το Χριστουγενιάτικο δέντρο σας με γλάστρες από Αλεξανδριανά!

Ξεχάστε την παραδοσιακή φάτνη και “αγκαλιάστε” το Χριστουγενιάτικο δέντρο σας με γλάστρες από Αλεξανδριανά!

Μια Χριστουγεννιάτικη χώρα των θαυμάτων γίνεται πραγματικότητα με τον “Κάθετο Κήπο”, έναν μαγικό κήπο Αλεξανδρινών στον τοίχο. Με ένα ονειρικό σκηνικό, όπως εκείνο της Ωραίας Κοιμωμένης, η οικογένειά σας θα ζήσει ένα αξέχαστο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Ο “Κάθετος Κήπος” γίνεται πραγματικότητα με λίγα εύκολα βήματα, με τη βοήθεια σάκων φύτευσης, ειδικά σχεδιασμένους για τοποθέτηση σε τοίχους.

Love it!!!

Love it!!!

Απλά γεμίστε τους σάκους κατά ένα τρίτο με χώμα, αφαιρέστε προσεκτικά τα φυτά από τις γλάστρες τους και τοποθετήστε τα στον σάκο με ελαφριά κλίση προς τα εμπρός. Στη συνέχεια, γεμίστε το σάκο φύτευσης με χώμα.

 

earth

Ο “Κάθετος Κήπος” είναι πια έτοιμος να πάρει τη θέση του στον τοίχο. Με σωστό χειρισμό, οι σάκοι προστατεύουν τα έπιπλα και τους τοίχους σας από την υγρασία και τους λεκέδες.

POTISMA

Όσον αφορά στο πότισμα, φροντίστε να ρίξετε το νερό απευθείας πάνω στην κλίση στο πίσω μέρος του σάκου. Το νερό θα στραγγίξει κάτω στο σάκο φύτευσης, όπου συσσωρεύεται για να αποδεσμευτεί σταδιακά στις ρίζες. Συστήνεται τακτικό πότισμα σε μικρές ποσότητες για να αποφευχθεί η υπερβολική συσσώρευση νερού.

Take today to do something your heart always dreamed of doing...

Take today to do something your heart always dreamed of doing…

Merry Poinsettia…xxx

error: Content is protected !!